ΦΛΩΡΙΝΑ Παράταση της προθεσμίας για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού προτείνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Παράταση της προθεσμίας για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού προτείνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής

.

.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παράταση της προθεσμίας για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού προτείνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, επιστολή με την οποία ζητά παράταση του χρόνου της καταληκτικής ημερομηνίας των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων.......
 ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο να αδειοδοτηθούν νομίμως και να αποφύγουν οι αγρότες τις συνέπειες επιβολής κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.
       
           Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

                      







                    

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Κοζάνη              05/10/2011
Αριθ. Πρωτ.:    46918/2809
Ταχ. Δ/νση
:
ΖΕΠ


Ταχ. Κώδικας
:
50100 Κοζάνη
ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Αμαλιάδος 17
116 23 ΑΘΗΝΑ

Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.)
Πρόεδρο κ. Γιάννη Σγουρό
Μεσογείων 15
115 25 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο
:
2461052610
Fax
:
2461052614

ΚΟΙΝ:

                                                                  
Θέμα
:
Παράταση του χρόνου υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.
Σχετ.
  :
Η υπ’ αρίθμ. 150559 (ΦΕΚ 1440Β’/16-06-2011) ΚΥΑ «Διαδικασίες όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».
               


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ όσοι θεμελιώνουν υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις εντός έξι μηνών, από την έναρξη ισχύος της.

Η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση αιτήσεων αρδευτικών γεωτρήσεων είναι η 16η-12-2011 και για τις λοιπές γεωτρήσεις (πλην αρδευτικών) η 16η-6-2012. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού μέσα στις ανωτέρω προθεσμίες, αλλά υποβληθεί εντός δύο ετών μετά τη λήξη τους, η άδεια μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, μόνο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 13 του Ν. 3199/03 (280 Α΄).
Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1.000 Ευρώ, όπως προβλέπεται στην ανωτέρω ΚΥΑ.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει το σύνολο των συμπολιτών μας, του πλήθους των προς αδειοδότηση γεωτρήσεων που είναι κυρίως αρδευτικές και της αδυναμίας των αγροτών να ανταποκριθούν άμεσα στο κόστος μελέτης, στην αγορά υδρομέτρου κ.λ.π,, παρακαλώ να εξετάσετε το αίτημα του συνόλου του αγροτικού κόσμου, για παράταση του χρόνου της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν νομίμως και να αποφύγουν τις συνέπειες της επιβολής κυρώσεων.
            Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.  



                                                    Με εκτίμηση,
                                                            Ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας
     

   Γιώργος Δακής