ΦΛΩΡΙΝΑ «Η οικογένεια πάει σχολείο την εποχή της κρίσης» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Η οικογένεια πάει σχολείο την εποχή της κρίσης»

.

.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Η οικογένεια πάει σχολείο την εποχή της κρίσης»


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Ακαδημία των Πολιτών σας προσκαλούν στην ημερίδα  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17/01/2013, από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου με θέμα:
«Η οικογένεια πάει σχολείο την εποχή της κρίσης»



Εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος είναι ο κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης, Εκπαιδευτικός – Στέλεχος Εκπαίδευσης.
Η εισήγηση προσεγγίζει τις σχέσεις σχολείου – οικογένειας και αναλύει τις μεταξύ τους λειτουργίες και αλληλεπιδράσεις αλλά και τους παράγοντες που επενεργούν και διαμορφώνουν το προφίλ της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.
Μέσα από την αποσαφήνιση των όρων «γονεϊκή εμπλοκή» και «γονεϊκή συμμετοχή» θα επιχειρηθεί να ανιχνευτούν οι συντελεστές που επηρεάζουν την επικοινωνία και τη συνεργασία σχολείου - οικογένειας αναφορικά με τα εμπόδια και τις συγκρούσεις που προκύπτουν στη σχέση αυτή.
Επίσης θα προσδιοριστούν οι νέες συνθήκες που προκύπτουν στη σημερινή εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι οποίες αναμφισβήτητα επηρεάζουν καταλυτικά την οικογένεια, το σχολείο και γενικότερα τη κοινωνία.
Καταγράφοντας τις συνέπειες, θα αναζητηθούν οι νέοι ρόλοι που καλούνται από κοινού, οικογένεια και σχολείο, να αναλάβουν ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας της Ακαδημίας των Πολιτών για το Αμύνταιο στο 2386022965.
Η Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α

Συμέλα Γιαννιτσοπούλου