ΦΛΩΡΙΝΑ Στις 28 Αυγούστου ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της νέας Περιφερειακής Αρχής - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Στις 28 Αυγούστου ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της νέας Περιφερειακής Αρχής

.

.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στις 28 Αυγούστου ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της νέας Περιφερειακής Αρχής

Στις 28 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου, η οποία προγραμματίζεται για το απόγευμα της 27ης Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, ο Θοδωρής Καρυπίδης αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της νέας Περιφερειακής Αρχής. Μια πρώτη εικόνα για το ποια πρόσωπα θα αναλάβουν πόστα έχει σχηματιστεί, όμως τίποτα δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αφού λίστα με πρόσωπα δεν υπάρχει. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ όσοι λάβουν θέση ευθύνης προγραμματίζεται να παραμείνουν στο πόστο τους τουλάχιστον για το πρώτο μισό της πενταετούς θητείας.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα:




- Στη σημαντική Αντιπεριφέρεια με τομέα αρμοδιότητας τα Οικονομικά, όπου το πρόσωπο που θα επιλεγεί, θα προεδρεύει και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, οι πιθανές επιλογές είναι τρεις: Kυριάκος Ιωαννίδης, Παύλος Τσότσος και Φώτης Κεχαγιάς. Οι δύο πρώτοι συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες, ενώ το γεγονός πως Κυριακός Ιωαννίδης και Φώτης Κεχαγιάς, παρακολούθησαν προσφάτως συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να λάβουν γνώση περί της διαδικασίας και του τρόπου λειτουργίας, συγκλίνει με τις πληροφορίες μας.
- Στην Αντιπεριφέρεια με τομέα αρμοδιότητας την Υγεία, προορίζεται ο γιατρός Σταύρος Γιαννακίδης, ο οποίος γνωρίζει από “πρώτο χέρι” τα προβλήματα υγείας στην περιοχή.
-  Για την Αντιπεριφέρεια Ενέργειας και Ανάπτυξης, η οποία δεν αποκλείεται να έχει έδρα το νέο κτήριο της Περιφέρειας στην Πτολεμαΐδα, φαβορί είναι ο Παύλος Τσότσος.
- Υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία  Αντιπεριφέρειας με αποκλειστικό αντικείμενο το ΣΕΣ (νέο ΈΣΠΑ). Τη συγκεκριμένη θέση αναμένεται να αναλάβει πρόσωπο εκτός Π.Ε. Κοζάνης.
- Για την Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας Εμπορίου, Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας οι επικρατέστεροι είναι οι Ματθαίος Καλαιτζόπουλος και Χάρης Κάτανας, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.
- Αν παραμείνει Αντιπεριφέρεια με τομέα αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας, φαβορί θεωρείται ο πυροσβέστης Ηλίας Κάτανας, ο οποίος, λόγω επαγγέλματος, κατέχει  σχετική εμπειρία.
- Στην Αντιπεριφέρεια με αρμοδιότητα τα Αγροτικά, εξετάζονται πρόσωπα εκτός Π.Ε. Κοζάνης
-  Γιώργος Κωτσίδης, Φώτης Κεχαγιάς ή Γιώργος Αντωνιάδης (φαρμακοποιός – από Φλώρινα) είναι οι επικρατέστεροι, απ’ ότι φαίνεται, για τη θέση του προέδρου του νέου περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας.
Τέλος ο Καστοριανός Ζυμπίδης Θεοφύλακτος μαζί με τον Γρεβενιώτη Δασκαλόπουλο Αντώνη πιθανότατα θα συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, είτε ως μέλη, είτε αναλαμβάνοντας πόστο Αντιπρόεδρου.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/174533#sthash.tFIYCLq2.dpuf