ΦΛΩΡΙΝΑ Συνάντηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Σεβασμιώτατο Θεόκλητο. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Συνάντηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Σεβασμιώτατο Θεόκλητο.

.

.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Συνάντηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Σεβασμιώτατο Θεόκλητο.

Με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Σεβασμιώτατο Θεόκλητο συναντήθηκε στην ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία. Η Βουλευτής τον ενημέρωσε για την απάντηση  στην με Αρ. Πρωτ. 601 Ερώτηση που κατέθεσε στις  30-6-2014 σχετικά με την  απόφαση λειτουργίας καζίνο στην Φλώρινα κατόπιν επιστολής που είχε λάβει από τον Σεβασμιώτατο.




Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αγωνία του για τα θέματα που άπτονται του τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν τόσο το νοσοκομείο της Φλώρινας, όσο και της Πτολεμαΐδας, ελλείψεις που προκαλούν πλήθος αρνητικών συνεπειών στην λειτουργία τους, και συνθήκες ασφυξίας  στους προσφεύγοντες ασθενείς. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του καθώς στην χώρα του Ιπποκράτη, λόγω της ύπαρξης των προαναφερόμενων προβλημάτων, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να  αναζητήσουν υπηρεσίες υγείας σε αντίστοιχα ιδρύματα των όμορων κρατών όπως της Αλβανίας και της FYROM.
Τέλος  συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της επάνδρωσης των φυλακίων, αφού αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ένα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής από τη διέλευση κακοποιών.
Η Βουλευτής αφού τον ευχαρίστησε τόνισε ότι θα στέκεται πάντα αρωγός στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες σε όλη την Δυτική Μακεδονία με συγκεκριμένες προτάσεις  και λύσεις για την ανάληψη ουσιαστικών αναπτυξιακών μέτρων και επενδύσεων στην περιοχή, από τα οποία θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα ληφθούν μέτρα επίλυσης των υπαρχουσών προβλημάτων.
Μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Ένας νομός απεριόριστου φυσικού κάλους με απεριόριστες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης. Ένας νομός με σύστημα λιμνών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κύτταρο οικολογικού τουρισμού και περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται στο έλεος της αδιαφορίας μιας κυβέρνησης που αντί να νοιάζεται για τους πολίτες αδιαφορεί και εκδικείται. Όπου δεν υπάρχουν εργολάβοι να υπερτιμολογήσουν έργα η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Όπου δεν υπάρχουν καναλάρχες για να παράσχουν πολιτική στήριξη με αντάλλαγμα πιθανές μίζες η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Όπου πρέπει να δημιουργήσει υπηρεσίες υγείας  η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Μόνη απάντηση του Κυβερνητικού ηθικού και αξιακού ξεπεσμού αποτελεί ο τζόγος. Μόνη πρόνοια  η  μετατροπή της Χώρας σε ειδική τουριστική ζώνη φτηνού αλκοόλ, πορνείας και τζόγου. Αυτή την Ελλάδα σχεδιάζουν για τους Έλληνες».