ΦΛΩΡΙΝΑ 7 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : 7 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

.

.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

7 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.

 
 Διεθνές μας  εμπορικό μας σήμα
Φτάνουμε στο κατώτερο  σημείο παρακμής ,κι ο τόπος μας αναζητάει  όνειρο και ελπίδα…
   Να φύγουμε από την υπανάπτυξη που μας κρατάει στο βυθό, αντιστροφή πορείας!
     Ονειρό μας  πρέπει να γίνει  η  παγκόσμια  οικονομική  μας παρουσία, αν θέλουμε να πετύχουμε το ελάχιστο, τη μέγιστη τοπική μας ευημερία.

                               .

 





                                         Η  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: 

  Σχολές, Πανεπιστήμιο , ΤΕΙ, Στρατός, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΗΣ , Νοσοκομείο, Κάθετοι άξονες, Ανεργία, Κόστος  Χειμώνα, Διώξιμο Συνοριοφυλακής κλπ , αποτελούν εδώ και χρόνια τις δικές μας πονεμένες ιστορίες…στην τοπική μας κακοδαιμονία.
    Αν προσθέσουμε  όσα μας έφερε και η κρίση στον κλάδο της οικοδομής, των μικρομεσαίων, του τουρισμού, της αγροτιάς, των υπηρεσιών κλπ, σε συνδυασμό αφενός με την συνεχή πτώση των πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών , αφετέρου με τη συνεχή αύξηση της φορολογίας και των εισφορών και της έλλειψης  κανόνων οικονομικής σταθερότητας, ο ακριτικός τόπος μας  μαραζώνει και φθίνει και  συρρικνώνεται και αποδιοργανώνεται και φυλλορροεί….

  Η  αντιστροφή πορείας  πάντα είναι κάτι  ευκολότερο  όταν  η  κατάσταση βρίσκεται  στον πυθμένα, αρκεί  να διορθωθούν  οι βασικές τοπικές αιτίες που μας έφτασαν εδώ, πιο συγκεκριμένα:

1) ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ :
 
                                                                Κλεισθένης


  Βασική αιτία της τοπικής μας κακοδαιμονίας ,ο διαχειριστικός παρτισμός κι ο καμαροδιαδρομισμός, σε συνδυασμό με την κεντρολαγνεία των χρισμάτων και των βυσμάτων , χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις  και γνώσεις, μόνο και μόνο  με (και για )το έτοιμο  χρήμα που… υπάρχει, δηλαδή υπήρχε.
    Από την άλλη:
   Το μεγαλύτερο  καθήκον του εκλεγμένου άρχοντος :  ότι  κατά ηθικόν, πρωτίστως, νόμο άρχει, ότι ανθρώπων άρχει και ότι  ουκ ες αεί άρχει , έργω  χλευάζεται χρόνια στον τόπο μας.
  Η  τρικλοποδιά στους αντιπάλους είναι ο κανόνας, ένεκα επιθυμίας  παντοτινής εξουσίας, που όμως φευ, πάντα αυτή σύντομη είναι : 1, άντε  2   θητείες και μετά  εξωπέταγμα, μετά πολιτικών λακτισμάτων και ύβρεων…και το χειρότερο, οίους ημείς αναγάγαμε σε θεούς.
  Και το ακόμα χειρότερο, διαγκωνίζονται όλο και περισσότερες μετριότητες γύρω από περιβάλλοντα εξουσίας και οι ικανοί παίρνουν των ομματιών τους και πλείστοι όσοι  έχουν ικανότητες και αξία  παραγκωνίζονται, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο τόπος να παραγκωνίζεται, να υποβαθμίζεται, να υποφέρει…
  Δεν  είναι ολιγόνοες στην Αμερική που έχουν εδώ και χρόνια καθιερώσει όριο 2 θητειών στο ίδιο αξίωμα.
       Οπότε, τι το βασανίζουν  και δεν θέτουν από την αρχή 2 θητείες:

Α) Στην πρώτη, αντί να περικόπτουν, να αυξάνουν υποψηφίους αντιπάλους τους, όπου γης, τάζοντας στον καθένα ότι θα έρθει η σειρά του να είναι ο επόμενος,  αρκεί  να προσφέρει  στην Φλώρινα.
Θα έχουν ζέψει  έτσι αν είναι δυνατόν και  200 και 300  άτια  επιπλέον, που θα τραβάνε το άρμα  του τόπου μπροστά αλλά δεν θα προλαβαίνουν να τα βρούν μεταξύ τους σε μια τετραετία, οπότε,

Β)  Στην δεύτερη  τετραετία, κι αφού έχουν μπεί βάσεις για τα επόμενα 20 χρόνια, επιλέγεται  ο  πιο  ικανός και γνώστης   από αυτούς που φιλοδοξούν και συνάμα ο πιο καθαρός και με όραμα κα κυρίως ο πιο απροσκύνητος , που  έχει αποδείξει  ότι  θέλει και μπορεί να  συνεχίσει το ίδιο έργο και  στηρίζεται, με τον όρο ότι θα συνεχίσει τη δυναστεία της Λυγκιστηϊδας, τις δομές και τις βάσεις, τις αρχές και τις αξίες που θα έχουν ήδη ριζώσει

2)  ΔΟΜΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ, ΟΠΟΥ ΓΗΣ, ΜΕ ΔΟΜΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ



                                           Αγαλμα του κόμη  Καποδίστρια στην Ελβετία

Η  πραγματική δύναμη της πολιτικής (political power) πρέπει να χρησιμοποιείται  ως ο 5ος  πιο καθοριστικός συντελεστής  παραγωγής και ανάπτυξης σε έναν τόπο  , που θα συνδυάζει  τους άλλους 4 ( φύση, εξειδικευμένη  και μόνο εργασία, κεφάλαιο( υλικό ή άϋλο), επιχειρηματικότητα –τεχνογνωσία), με τρίπτυχο παραγωγή-δημιουργία-πώληση.
  Αυτό μπορεί να γίνει  με τη συνέχεια και τη συνέπεια της Αρχής, διότι η πολιτική σταθερότητα σε έναν τόπο  φέρνει και την οικονομική σταθερότητα, με την  έννοια  της  σταθερότητας κλίματος και κανόνων, αν δεν γίνεται πανελλήνια, τουλάχιστον να γίνεται τοπικά.
  Προς τούτο  επιλέγοντας  δομές οργάνωσης , που δεν είναι ώρα να εξηγηθούν.


                                        3) ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
                                                                             

                Aρχαίες  φρυκτωρίες, τοπικά στημένα δίκτυα  πληροφόρησης-επικοινωνίας

Είναι  ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης ενός  τόπου  και πρέπει να εκφράζεται  μεν με  διαφορετικά  επιμέρους μέσα ενημέρωσης , πλην σε ενιαίο  τοπικό  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΦΟΡΕΑ, με  ενιαίες οικονομίες κλίμακας.
 Ηδη έχει εξηγηθεί το οικονομικό μοντέλο σε άλλο  δημόσιο πόνημα, στις βασικές  τεχνικές,   νομικές και οικονομικές δομές του, ομοίως και η λειτουργικότητά του.
                 Xρήμα, παγκόσμιο ακροατήριο και τοπική σχολή δημοσιογραφίας, μια  σαρισσώδης τοπική
                φάλαγγα παγκόσμιας εμβέλειας, που βγάζει τον τόπο από την απομόνωση και κάνει  διεθνή
                παίχτη την περιοχή μας.
   Κι εδώ δεν θα λεχθούν περισσότερα, κρατώντας αυτή τη δυνατότητα για όταν οι καιροί θα το επιτρέπουν…

           4) ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ  ΤΩΝ  ΜΕΓΕΘΩΝ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ :

Αν  ένα μικρό τετράγωνο  είναι  στη μέση  περιβαλλόμενο  από  8  άλλα, σχηματίζουν όλα μαζί 1 μεγάλο  τετράγωνο , η πάνω δεξιά  γωνία του οποίου , σύμφωνα με το νόμο της φθίνουσας οριακής  παραγωγικότητας  είναι η ζητούμενη κορυφή της επιθυμητής καμπύλης και ο  συνολικός όγκος  των  πέριξ 8  τετραγώνων είναι οκταπλάσιος  του  μικρού τετραγώνου στο κέντρο, με  βάση και το πυθαγόρειο θεώρημα.



Δηλαδή αν ο  Νομός  Φλώρινας  είναι  περίπου 50 χιλιάδες κάτοικοι  Χ 8= 400.000 , όσοι και   μέχρι τρίτης γενιάς έλκουν την καταγωγή τους  από την περιοχή μας.
 Αν η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας  ανοιχτεί στο σύνολο των ομογενών και των αποδήμων μας(ή σε ανάλογο άλλο)  το όνειρο  γίνεται  πραγματικότητα.
  Παράλληλα δε:
 Αν αυτό συνδυαστεί  με άνοιγμα και σε λοιπές αγορές, σε  άλλο τόσο εύρος , θα μπορεί να καλύψει  τις τυχόν  χρονικές καθυστερήσεις  στη στην επίτευξη  της τοπικής ανάπτυξης.
 Θέλει  σύγχρονες τεχνοκρατικές βάσεις, με κατάλληλο χειρισμό , θέλει  λογική και συναισθηματική νοημοσύνη και επικοινωνία, με παράλληλη  τεχνοκρατική γνώση  διάνοιξης διεξόδων και προοπτικών…

5) ΣΟΦΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ  ΜΕ  ΚΡΑΤΟΣ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                                   
                                                 Νόμισμα, σύμβολο Αθηνάς και όχι Ερμή


    Σεβασμός στο κράτος, ως  επίσημη  λειτουργική υποδομή.
    Ανάπτυξη  της τοπικής  οικονομίας και ένταξη στη διεθνή επιχειρηματικότητα, ως τόπος.
                   Αλλωστε δεν υπήρξαν ποτέ μεγάλοι και μικροί επιχειρηματίες, πάντα υπήρξαν καλοί και
                  κακοί επιχειρηματίες που έγιναν μεγάλοι ή έμειναν μικροί (ή μίκραιναν) .
      Στόχος η συνεργασία με κολοσσούς και η ανάδειξη  τοπικής παραγωγικής , μεταποιητικής και  τριτογενούς βάσης , με αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων και των μεγεθών τους και δημιουργία τοπικής κάστας νέων σύγχρονων επιχειρηματιών.
  Από την άλλη  και η σκόνη των παπουτσιών των επισκεπτών είναι  μοχλός ανάπτυξης., αρκεί η διέλευση τους να είναι οργανωμένη  και  να φεύγει με διάθεση  επανόδου.


          6) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

         
                                                        Εποχή της τετραρχίας στη Ρώμη

Σε μια εποχή που διαφαίνεται  η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και ο πολυκερματισμός  της  πολιτικής σε ένα Κέντρο  που  δεν δίνει πια αλλά  μόνο παίρνει, δημιουργούνται ευκαιρίες αυτογενών τοπικής οργανωτικών δομών και σχέσεων, που αφενός θα  λαμβάνουν αυτό που θέλουν όταν το θέλουν( σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων)  από μια αδύναμη κεντρική εξουσία , ώστε μετά να μπορούν να εντάξουν τις αποφάσεις  στην τοπική στρατηγική.

  Και δεν είναι μόνο η συνολική δύναμη των συνεργασιών και τους εύρους πωλήσεων…
  Είναι η τεράστια οργανωτική υποδομή που μπορεί να δημιουργηθεί.

  Σκεφτείτε   50-100  χιλιάδες email  εκεί όπου θα υποδειχθούν, για το θέμα που θα υποδειχθούν   και παγκοσμίως  από  10 ευρώ  σε 100.000 άτομα = 1.000.000 ευρώ  ή  1.000 ευρώ Χ 1000 άτομα =1.000.000 ευρώ, για όποιο σκοπό και να επιλεγεί συλλογικά.

   Η  ανατολική βυζαντινή σκέψη  με σύγχρονα κομπιούτερς  και ταχύτητες αστραπής, συνδυασμένες  με  σύγχρονο δυτικό ΜΑΝΑGEMENT και ΜΑΡΚΕΤΙΝG.
  Διδαχή από τα Κυβερνεία της  Δύσης  και  τα  Καποδιστριακά  Κυβερνεία.

  Με  ικανή  δύναμη  πειθούς,  ποσών και  αριθμών, ανθρώπων και μέσων.
  Ένα  Υπουργείο Εθνικής Αμυνας  παρουσιάζει όπλα σε τέτοια νούμερα και κυρίως σε τέτοια τοπικά όπλα. Κι ένα Παιδείας  και Θρησκευμάτων  ευλόγως σέβεται κι ευλογεί.
  Ακόμα και διεθνή φόρα και κοινοβούλια δε στέκονται αδιάφορα σε  συντονισμένες κινήσεις  με   διεθνείς  ευκαιρίες… κι ακόμα περισσότερο εγχώριοι και διεθνείς κολοσσοί.

   Τα βιβλία και η σκέψη των μεγάλων επιχειρηματιών ελάχιστα διαφέρουν από  αυτά των μικρότερων, διότι  ακόμα και ο μεγαλύτερος κάποτε υπήρξε  μικρός ή μεσαίος.

  Αυτά όμως δεν γίνονται με ασταθείς  κλίκες των 10- 15  ανθρώπων αλλά σύγχρονες υποδομές  πολλών χιλιάδων ανθρώπων, με  2.500-3000 κοινωνικό στρατό, που θα οργανωθούν από πολλαπλάσιες δυναμικές….και αντίστροφα , θα τις οργανώσουν.

                                        7) ΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΠΩΛΗΣΗ

Αγαλμα της ελευθερίας, εμπνευσμένο από το άγαλμα του Απόλλωνα και του Κολοσσού της Ρόδου

Το  παραπάνω τρίπτυχο  θέλει δημιουργία,  έλευση  κεφαλαίων κι ανθρώπων, οργάνωση και   κατάλληλη παρακίνηση, ομαδική συνέργεια και ολική ποιότητα, με την κατάλληλη κυλιόμενη ηγεσία-ιεραρχία, στην υπηρεσία  μας, σε  παγκόσμιο επίπεδο.
  Τα τοπικά δεδομένα  πρέπει να σαρωθούν από πολλαπλάσιες  οικονομικές δυνάμεις, που θα απευθυνθούν επίσης σε πολλαπλάσιο εύρος αγορών.
   Η  Φλώρινα  μπορεί  τα πάντα, διότι έχει  σημαντικά  πλεονεκτήματα ευελιξίας και βάθους  αγορών, ανθρωπογεωγραφίας και γεωπολιτικής , στα  χέρια κατάλληλων ηγεσιών  …

                                      Τι  προσδοκά  το παρόν  κείμενο;  Αρχικά  την  ελπίδα !


 
                       
  Δεν πρέπει να  είμαστε ικανοποιημένοι από το λίγο και το μέτριο, είναι το επιμύθιον.

   Με  τα παραπάνω δεδομένα ψηλώνουν  οι  πήχεις προσδοκιών, ανεβαίνει ο ορίζοντας  επιθυμιών  και παράλληλα  παίρνει   μορφή  και σχήμα   το όραμα και το  σχέδιο, για τη  χαρτογράφηση επιτέλους  της δέουσας αντιστροφής πορείας  για τον τόπο μας .
   Και μακάρι να έρθει η εποχή της απομυθοποίησης   μύθων, τόσο γαλάζιων  και ελληνικών , σαν τα υγρά μάτια  αρχαίας  θεάς , μέσα από τα   οποία  ο ουρανός  και τη θάλασσα  να στείλλουν τις  γόνιμες  τους  στάλλες  στη στεγνή στεριά  μας….
                                                 

                                     Ο   τριγενής βιγλάτωρ