ΦΛΩΡΙΝΑ Τα «μεγάλα» Υπέρ των βυθιζόμενων κάδων! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Τα «μεγάλα» Υπέρ των βυθιζόμενων κάδων!

.

.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τα «μεγάλα» Υπέρ των βυθιζόμενων κάδων!

Προς χρήση των Φλωρινιωτών τα επτά σύγχρονα συστήματα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης.
Οι βυθιζόμενοι κάδοι αυτοί διαθέτουν ιδιαίτερες τεχνικές δυνατότητες που δίνουν τη δυνατότητα στο Δήμο μας να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στη συγκομιδή των απορριμμάτων και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών της αρμόδιας υπηρεσίας καθαριότητας.



Στο σύστημα αυτό τοποθετούνται εντός του εδάφους δύο κοινοί μεταλλικοί κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων, ένας για οικιακά απορρίμματα και ένας για ανακυκλώσιμο χαρτί.
Πέραν της υπόγειας τοποθέτησης των υφιστάμενων κάδων στο έδαφος, το παραπάνω σύστημα συμπεριλαμβάνει και συμπιεστές απορριμμάτων, οι οποίοι λειτουργούν εντός των κοινών κάδων και υπόγεια, με αποτέλεσμα ο κάθε κάδος τελικά να μπορεί να δέχεται απορρίμματα επταπλάσιου τουλάχιστον όγκου, έτσι η συλλογή των απορριμμάτων γίνεται πιο ευχάριστη με καλαίσθητο και μεγάλο οικονομικό αποτέλεσμα .
Πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του συστήματος  είναι προσιτή και εύκολη για τους χρήστες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.
Το εξωτερικό πλαίσιο περίβλημα είναι στιβαρής κατασκευής για να μην καταπονείται από ενδεχόμενες πιέσεις του όγκου των τοιχωμάτων.
Όλο το σύστημα  είναι υδατοστεγές για να μην παίρνει νερά ειδικά στην περίπτωση δυνατών βροχοπτώσεων,  ουτωσόστε  να μην πλημμυρήσει ο χώρος των μηχανισμών και των κάδων.
Η δομή των υλικών της δεξαμενής  είναι αντιδιαβρωτικού τύπου.
Το σύστημα  συμπεριλαμβάνει δυο  υδραυλικές πρέσες αυτόματης ενέργειας που  πιέζουν τα απορρίμματα μέσα σε κάδους των 1100lit, σε όλο το πλάτος και μήκος του εσωτερικού περιγράμματος του κάδου.
Η συμπίεση είναι διαβαθμισμένη ώστε να μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του Δήμου και το είδος των απορριμμάτων.
Επίσης με το σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης  μπορεί ο μηχανισμός να
υπολογίζει το ποσοστό πληρότητας του κάθε κάδου ώστε να γίνεται η αποκομιδή όταν χρειάζεται.
Ο μηχανισμός  είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρικό σύστημα αυτόματου ελέγχου της λειτουργίας και διάγνωσης του συστήματος.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ