ΦΛΩΡΙΝΑ Άλλος ένας εργάτης σακατεύτηκε στο βωμό του κέρδους – Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Άλλος ένας εργάτης σακατεύτηκε στο βωμό του κέρδους – Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Φλώρινας

.

.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Άλλος ένας εργάτης σακατεύτηκε στο βωμό του κέρδους – Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Φλώρινας

Την προηγούμενη εβδομάδα εργάτης έχασε, όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Περιοχής, τα δύο δάχτυλά του, κατά τη διάρκεια της δουλειάς του στο εργοστάσιο ΤΟΤΤΗΣ-PACK, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Το τελευταίο διάστημα στο ίδιο εργοστάσιο έχουν εφαρμοστεί από την εργοδοσία όλα τα αντεργατικά μέτρα (μειώσεις μισθών, απολύσεις κλπ).




Η συνειδητή απαξίωση των εγκαταστάσεων στους τόπους δουλειάς, παράλληλα με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο, καθιστά καθημερινό εφιάλτη των εργαζομένων τον κίνδυνο ατυχήματος.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και ιδιαίτερα οι συγκυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων φέρουν ακέραια την ευθύνη, διότι με την αποδυνάμωση των επιθεωρήσεων εργασίας έλυσαν τα χέρια των εργοδοτών που στο όνομα του κέρδους δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα.
Τα συχνά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς δεν είναι τυχαία. Γίνονται γιατί οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων αντιμετωπίζονται ως κόστος από τους επιχειρηματίες.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους:
Να μην κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε αυτά τα γεγονότα. Δεν είναι η «κακιά στιγμή», δεν φταίει η μοίρα μας. Πρόκειται για εγκλήματα για τα οποία κανείς δεν θα λογοδοτήσει αν δεν το απαιτήσουμε ΕΜΕΙΣ!
Καμία υποχώρηση στην εργοδοσία ούτε για μισθούς ούτε για δικαιώματα και προπάντων για την ζωή μας, για τις συνθήκες που δουλεύουμε, την υγιεινή και ασφάλεια.
Να συσπειρωθούν στα σωματεία, να τα κάνουν όπλο τους στον αγώνα ενάντια 0στην αδίστακτη εργοδοσία, να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ, να απατήσουν παντού ολοκληρωμένα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια, καμία απόλυση που φέρνει εντατικοποίηση της δουλειάς γι' αυτούς που μένουν και ανεργία για τους απολυμένους.
Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που συνθλίβει τη ζωή της εργατικής τάξης.