ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

.

.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Προς τη Δημοτική Παράταξη Ενότητα-Συνεργασία
Προς τα Μ.Μ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας,
Με αφορμή την επιστολή σας σχετικά με το ψήφισμα για τη λειτουργία του Λιγνιτωρυχείου Βεύης, έχω να παρατηρήσω τα εξής.
Καταρχήν, να σας υπενθυμίσω ότι στην Επιτροπή για το ψήφισμα συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος, κ. Μιχαήλ Καρακόλης, ως εκπρόσωπος της Πλειοψηφίας, και ως εκπρόσωποι της Μειοψηφίας ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο κ. Ευάγγελος Γκέκτσης και η κ. Αικατερίνη Σταύρου-Λιθοξοΐδου. Με το περιεχόμενο του ψηφίσματος, την εισήγηση του οποίου έκανε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, συμφώνησαν οι κύριοι Καρακόλης και Γκέκτσης και η κυρία Σταύρου-Λιθοξοΐδου, επομένως διασφαλίζεται η ισχυρή πλειοψηφική υποστήριξη του ψηφίσματος από τρεις Δημοτικές Παρατάξεις.






Αναφορικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες της προηγούμενης εταιρείας σε εργαζόμενους, προμηθευτές και επαγγελματίες, αφενός οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα της διεκδίκησής τους με κάθε νόμιμο μέσο και αφετέρου δεν υπάρχει κάποιο σχετικό αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός κι αν έχετε εσείς κάποιο αίτημα προς την Παράταξή σας. Ούτως ή άλλως, όποτε έχει ζητηθεί από τη Δημοτική αρχή η συνδρομή στους δίκαιους αγώνες εργαζομένων ή πληττομένων, η στήριξη του Δήμου υπήρξε ομόθυμη.
Σχετικά με τα θέματα αποκατάστασης των εδαφών μετά το πέρας της εκμετάλλευσης και την υλοποίηση ανταποδοτικών έργων στην περιοχή, αυτά αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις των εταιρειών και περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες περιβαλλοντικές μελέτες. Ως εκ τούτου, εφόσον δεν εκπληρωθούν ο Δήμος έχει δικαίωμα να προσφύγει σε ένδικα μέσα για τη διεκδίκησή τους.
Η φιλοσοφία του ψηφίσματος είναι η διεκδίκηση θεμάτων, τα οποία αποτελούν, κυρίως,  ηθικές και όχι νομικές υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, όπως η στήριξη της τοπικής αγοράς, και αντικείμενα που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε νομικά πλαίσια, συνιστούν, ωστόσο, σημαντικές παραμέτρους για την ανάπτυξη της περιοχής μας και την ορθολογική εκμετάλλευση των πόρων της.
Τέλος, επί της ουσίας, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του «Καλλικράτη», το ύψιστο χρέος του Δημοτικού Συμβούλου είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του και ο δικός μας Δήμος έχει το πλεονέκτημα να κρύβει στα σπλάχνα του «θησαυρούς», να διαθέτει πολύτιμο ορυκτό πλούτο. Η Δημοτική αρχή και οι δυο Εκπρόσωποι της Ελάσσονος Μειοψηφίας έκριναν ότι αξίζει να διεκδικήσουν τη δημοτική αυτή περιουσία και να αγωνιστούν σθεναρά για την αξιοποίησή  της, ώστε να ανταποδώσει στους Δημότες τα μέγιστα οφέλη. Από τον αγώνα αυτόν έχετε κάθε δικαίωμα να είστε απόντες, παρότι δια του Επικεφαλής σας θα μπορούσατε να είστε η αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων, αλλά δεν δικαιούστε να εγκαλείτε ή να απαξιώνετε όσους επιθυμούν να το πράξουν.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Φλώρινας θα αγωνίζεται για την ενότητα όλων των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων και θα προασπίζεται τα δίκαια συμφέροντα των Δημοτών με όλα τα θεσμικά και κοινωνικά μέσα.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.