ΦΛΩΡΙΝΑ Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

.

.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Δήμος Φλώρινας και το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει καθοριστεί η 25η Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:







Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, 11:00πμ, Πλατεία Γ. Μόδη (μπροστά από τη ΛΑΦ Φλώρινας)
Ευαισθητοποίηση των μαθητών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Μαθητές Δημοτικού θα ενημερωθούν για τη βία κατά των γυναικών στολίζοντας «Το Δέντρο της Ισότητας των Φύλων».

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο)
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, θα προβληθούν δύο ταινίες με σχετικό θέμα. Συγκεκριμένα:
Ώρα 19:00 : El Bola («Ο Μπαλας»).
Ώρα 21:00: Solas (Γυναίκες μόνες), Benito Zambrano,

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο)
Σε συνεργασία με τις εταιρίες διανομής StraDa Films, Fellgood και FALIRO HOUSE PRODUCTIONS S.A. θα προβληθούν δύο ταινίες. Συγκεκριμένα:
Ώρα 19:00: Το Δέντρο και η Κούνια
Ώρα 21:00: Miss Violence

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο)
Σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη θα προβληθεί μία παιδική ταινία. Συγκεκριμένα:
Ώρα 19:00: Παιδική ταινία: Une Vie de Chat

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«Το Δέντρο της Ισότητας των Φύλων».
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, 11:00πμ, Πλατεία Γ. Μόδη (μπροστά από τη ΛΑΦ Φλώρινας)
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας πραγματοποιούν δράση ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών στολίζοντας μαζί «Το Δέντρο της Ισότητας των Φύλων».

Προβολές Ταινιών με θέμα την ενδοοικογενειακή βία
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο)

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, 19:00
ElBola («Ο Μπαλας»), AcheroMañas 2000, 90’
Ο μόλις δωδεκάχρονος Πάμπλο, με το παρατσούκλι «Ο Μπάλας» (“ElBola”), ζει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον συγκρούσεων και βίας. Γνωρίζοντας τον Αλφρέντο, ένα νέο συμμαθητή του, έρχεται σε επαφή με μια άλλη οικογενειακή πραγματικότητα και βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.
Βραβεύτηκε με ακόμα 3 Γκόγια: καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.
Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, 21:00
Solas (Γυναίκες μόνες), BenitoZambrano, 1999, 98’
Η Ρόσα είναι μια απλή γυναίκα από χωριό και επισκέπτεται την άνεργη και αλκοολική κόρη της που μένει μόνη της στη Σεβίλλη. Όσο ανακαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κόρη της δημιουργεί φιλική σχέση μ’ ένα μοναχικό και προσηνή υπερήλικα.
Η ταινία βραβεύτηκε με 4 Γκόγια, δεύτερου γυναικείου ρόλου (Μαρία Γαλιάνα), δεύτερου γυναικείου ρόλου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Κάρλος Άλβαρεθ‐Νοβόα), πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (ΆναΦερνάντεθ) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.
Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες από 16 ετών και πάνω.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, 19:00
Το Δέντρο και η Κούνια, Μαρίας Ντούζα, 2013, 108’
Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο εδώ και δεκαπέντε χρόνια – από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ, μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα, και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι, όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα... Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά.
Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjanna Karanovic, Νίκος Ορφανός, Ίρις Μήττα, Γεννάδειος Πάτσης, Γιώργος Σουξές , John Bicknell, Ελένη Κουλέτση.
Βραβεία:
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου
Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Μαρία Ντούζα), Φωτογραφίας (Ζαφείρης Επαμεινώνδας), Σκηνικών (Τζοβάνι Τζανέτης) και Ενδυματολογίας (Νικόλ Παναγιώτου)
9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου CYIFF 2014
Βραβείο Χρυσή Αφροδίτη για Καλύτερη Μεγάλου Μήκους Ταινία (Μαρία Ντούζα), Καλύτερου Σεναρίου Μεγάλου Μήκους (Μαρία Ντούζα_, Καλύτερης Ηθοποιού (Μυρτώ Αλικάκη),Καλύτερου Ηθοποιού (Ηλίας Λογοθέτης),Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Άννα Στερεοπούλου),Καλύτερης Φωτογραφίας (Ζαφείρης Επαμεινώνδας) και Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής (Steficon)
11ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σαν Φρανσίσκο
Βραβείο ASTRON Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας (Μαρία Ντούζα)
Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, 21:00
MissViolence, Αλέξανδρος Αβρανάς, 2013, 99’
Την ημέρα των γενεθλίων της, η εντεκάχρονη Αγγελική πηδάει από το μπαλκόνι και πέφτει στο κενό με ένα χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη της. Η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να εξιχνιάσουν τον λόγο της πιθανής αυτοκτονίας. Η οικογένεια όμως υποστηρίζει σθεναρά πως ήταν ατύχημα. Ποιο μυστικό πήρε μαζί της η μικρή Αγγελική; Γιατί η οικογένεια επιμένει να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές είναι οι απαντήσεις που αναζητά η κοινωνική πρόνοια, όταν τους επισκέπτεται στο άψογα τακτοποιημένο τους σπίτι. Ο πατέρας έχει φροντίσει να μη λείπει τίποτα. Όλα βρίσκονται στη θέση τους. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει. Όμως ο καλογυαλισμένος κόσμος της οικογένειας θα θρυμματιστεί σταδιακά και όλοι θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που για χρόνια έκρυβαν ή που δεν άντεχαν να δουν.
Πρωταγωνιστούν: Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, ΣίσσυΤουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Bασίλης Kουκαλάνι, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη.\
Φεστιβάλ Βενετίας 2013
Βραβείο: Αργυρός Λέοντας, Καλύτερου Σκηνοθέτη Αλέξανδρος Αβρανάς
Βραβείο: Κύπελο Βόλπι Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας Θέμις Πάνου
Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες από 16 ετών και πάνω

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, 19:00
Παιδική ταινία: «UneVie de Chat» 2010, 70’
Ο Dino είναι ένας γάτος που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε δύο σπίτια. Την ημέρα ζει με τη Zoé, το κοριτσάκι μιας αρχηγού της αστυνομίας. Τις νύχτες σκαρφαλώνει στις στέγες του Παρισιού παρέα με τον Nico, έναν επιδέξιο διαρρήκτη. Η Jeanne, η αρχηγός της αστυνομίας, είναι πολύ αναστατωμένη. Από τη μια πλευρά, πρέπει να συλλάβει τον δράστη πολυάριθμων κλοπών κοσμημάτων, από την άλλη πρέπει να επιτηρεί τον Κολοσσό του Ναϊρόμπι, ένα γιγάντιο άγαλμα που έχει βάλει στο μάτι ο Costa, ο κακοποιός που ευθύνεται για το θάνατο του αστυνομικού συζύγου της. Από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό το δράμα, το κοριτσάκι δε μιλάει πια. Τα γεγονότα παίρνουν νέα τροπή τη νύχτα που η Zoé πιάνει στα πράσα τον Costa και την παρέα του. Ακολουθεί μια καταδίωξη που θα κρατήσει ως το πρωί όπου όλοι οι πρωταγωνιστές ανταμώνουν, αλληλοβοηθιούνται ή μάχονται ο ένας εναντίον του άλλου, φτάνοντας μέχρι και τις στέγες της Παναγίας των Παρισίων ...
Η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους και απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και άνω.