ΦΛΩΡΙΝΑ Ξεκινάει σήμερα το «Χωριό του Άη Βασίλη» στη Σιταριά Φλώρινας! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ξεκινάει σήμερα το «Χωριό του Άη Βασίλη» στη Σιταριά Φλώρινας!

.

.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκινάει σήμερα το «Χωριό του Άη Βασίλη» στη Σιταριά Φλώρινας!

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, αποφάσισε την διοργάνωση, για 5η συνεχόμενη χρονιά, πολυμερών εκδηλώσεων με την επωνυμία « Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων ».
Ειδικότερα στην πλατεία του χωριού θα υπάρχει:






ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το σπίτι του Αϊ Βασίλη: κατάλληλα διαμορφωμένο και στολισμένο με διάφορα δώρα και έναν ολοζώντανο Αϊ Βασίλη, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να βγαίνουν μαζί του αναμνηστικές φωτογραφίες τις οποίες θα μπορούν να αποτυπώνουν σε χαρτί, κούπες ακόμα και σε μπλουζάκια, με την βοήθεια ενός επαγγελματία φωτογράφου.
Το Ατελιέ των Ξωτικών: όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τα ξωτικά, τα οποία θα τους ‘μεταμορφώσουν’ ζωγραφίζοντάς τους διάφορες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες στο πρόσωπο.
Το εργαστήρι της δημιουργίας,: εδώ οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να αναπτύξουν το ταλέντο της δημιουργικότητάς, φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές με την βοήθεια των νάνων του Αϊ Βασίλη.
Ο φούρνος του Αϊ Βασίλη, εκεί οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους με την καθοδήγηση της ‘Φουρνάρισσας’ κουλουράκια και εδέσματα, τα οποία στη συνέχεια θα τα ψήσουν και θα γευτούν οι ίδιοι ή οι φίλοι τους.
Το ‘Μαγικό Τρενάκι’: θα του σας σεργιανήσει στο χωριό ενώ το ‘Μαγικό Ελκηθοδρόμιο’ όπου θα προσγειωθεί ο Αϊ Βασίλης με το έλκηθρό του, σας περιμένει για ατελείωτες απογειώσεις και απογειώσεις με έλκηθρα.
Το Χωριό της Μαγείας των Χριστουγέννων θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες  17:00 έως 22:00. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 20/12/2014 και θα παραμείνει μέχρι τη 01/01/2015.

Κατά τη τελετή της έναρξης ο μάγος ‘Αλεξάντερ’ θα εμφανίσει μαγικά τον Αϊ Βασίλη και θα μας κρατήσει συντροφιά για ένα δίωρο μαζί με το επιτελείο του. Στις 21/12/2014 ο Γιώργος Αλεξανδρίδης θα μας ταξιδέψει μουσικά με έντεχνη ελληνική μουσική.
Στις 22 και 27/12/2014 Κλόουν και Ξυλοπόδαροι θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα ξεκινήσουν πλήθος άλλων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με την ομάδα του Στέλιου. Στις 23/12/2014 θα ανάψουμε μαζί την φωτιά των ‘Καλαντάριδων’ και θα χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς. Στις 28/12/2014 θα δημιουργήσουμε μαζί, με την καθοδήγηση της κα Γεωργίας Νικόλτσιου. Ενώ 31/12/2014 Την παραμονή Πρωτοχρονιάς  θα αναβιώσουμε τα ‘Μπαμπάρια’, θα ανάψουμε τη φωτιά της ‘Σούρβας’ και θα γευτούμε δωρεάν το τραπέζι του γάμου υπό τους  ήχους του Παντελή Τζαμπάζι και της παρέας του. Και τέλος στις 01/01/2015 σας περιμένουμε να κόψουμε μαζί την βασιλόπιτα και να αλλάξουμε ευχές και δώρα με το  νέο έτος.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
                                                         {Είσοδος Ελεύθερη}