ΦΛΩΡΙΝΑ Πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια Βουλή χωρίς... Παπανδρέου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια Βουλή χωρίς... Παπανδρέου

.

.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια Βουλή χωρίς... Παπανδρέου

Έχει πολλές πρωτιές αυτή η εκλογική αναμέτρηση. Εκτός από την πρώτη φορά που εκλέγεται αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά από 92 ολόκληρα χώρα, στη Βουλή δεν θα υπάρχει βουλευτής με ένα επώνυμο βαρύ σαν ιστορία: Παπανδρέου.






Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου δεν κατάφερε να πιάσει, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το όριο του 3% για να μπει στη Βουλή. Έτσι, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα καθίσει αυτή τη φορά στα βουλευτικά έδρανα.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1923, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ο παππούς του, Γιώργος Παπανδρέου με το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου, που στη Βουλή δεν θα υπάρχει ένας Παπανδρέου.

Το 1964 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ το 1981 ήταν η σειρά του Γιώργου Α. Παπανδρέου να μπει στη Βουλή. Η τελευταία φορά ήταν το 2012 όταν εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ. Το 2015, έμεινε εκτός βάζοντας τέλος σε μια μακρά παράδοση.