ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Πολιτική ανάλυση τοπικής επικαιρότητας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Πολιτική ανάλυση τοπικής επικαιρότητας

.

.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Πολιτική ανάλυση τοπικής επικαιρότητας

φίλτατη η αλήθεια
  Για  1η  φορά  η  Αριστερά  πρώτη  στην Π.Ε  Φλώρινας, είναι το  πιο  κραυγαλέο πολιτικό γεγονός.
Ανεξάρτητα από μνημόνια  ή όχι, από μόνο του  παίρνει  μείζονες διαστάσεις, που καταδεικνύουν την χρόνια  φθορά  και εσωστρέφεια  του τοπικού  συντηρητικού-φιλελεύθερου-δεξιού  χώρου, μετά την πλήρη  διάλυση του κεντροαριστερού  χώρου.

  Αλλαγή  Bουλευτή   στη  Φλωριναία Νέα Δημοκρατία, με  ανάληψη  της θέσης  από τον  διατελέσαντα υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Αντωνιάδη .Καλή του επιτυχία.

  ΄Αλλαξε ένας φίλος του Αντώνη Σαμαρά και τη θέση  του πήρε ένας άλλος φίλος του Αντώνη Σαμαρά.
  Αλλαξε  ένας ,αρκετού  χρόνου,  κυβερνητικός Βουλευτής, κατά κόσμον  τελωνειακός , με έναν  νέο Βουλευτή Αντιπολίτευσης, κατά κόσμον δάσκαλο.

   Η  μη επανεκλογή  του για πολλά χρόνια διατελέσαντος  και απερχόμενου Βουλευτή  κ.Στάθη Κωνσταντινίδη, είναι η δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αποτυχία, μετά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.

   Επίσης, ο  διατελέσας  Περιφερειάρχης  Ιονίων Νήσων κ. Σώτος  Βόσδου  μηχανικός, απέτυχε  για  δεύτερη φορά να  περάσει  στην κορυφαία  2άδα  των  διεκδικητών  της τοπικής Βουλευτικής έδρας της ΝΔ, μετά την αποτυχία και στην Περιφερειακή  Αυτοδιοίκηση.

   Σαφής  πολιτική επιβεβαίωση για τον συνδυασμό του  Δημάρχου Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, μηχανικού, που  δημόσια στήριξε την υποψηφιότητα του νεοεκλεγέντος κ. Γιάννη Αντωνιάδη.

  Αν  μάλιστα δούμε τα αποτελέσματα  τόσο  σε επίπεδο  ΝΔ, όσο και σε επίπεδο  Βουλευτών της, θα δούμε μια  εκλογική διαφορά, η μεν ΝΔ να  υπερτερεί  στην περιοχή  Φλώρινας και να υστερεί  στην περιοχή  του Αμυνταίου, κάτι που σαφώς συμπαρέσυρε τη ΝΔ  στη 2η θέση, συνολικά, στην ΠΕ Φλώρινας.

  Η αιτία δεν είναι μόνο  η μη ύπαρξη  υποψήφιου  από την περιοχή του Αμυνταίου, αφού και την προηγούμενη φορά  το ίδιο  ίσχυσε, αφού και τότε δεν υπήρξε υποψήφιος από το Αμύνταιο.
  Αυτή τη φορά υπήρξαν δεξιές διαμαρτυρίες, που  οδήγησαν στην εκλογή  του  Αμυνταιώτη  Βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ, καλή του επιτυχία.
   Την επόμενη φορά ίσως  χρειαστούν  2 υποψήφιοι της  ΝΔ στο Αμύνταιο, για να ισοφαρίσει η ΝΔ την τωρινή απώλεια  των ποσοστών και της πρωτιάς, ακούστηκε σαν άποψη.

   Εκτός, κι εδώ υπάρχει διέξοδος, το Αμύνταιο εκλέξει Αντιπεριφερειάρχη στις επόμενες εκλογές ΟΤΑ το  2019!!! Πλαισιωμένη από Αμύνταιο, μέχρι Πρέσπα!

  Ας πάμε  τώρα στο  πολιτικό εκλογικό τοπίο στο ΣΥΡΙΖΑ.

  Εμφανής  η κεντρική  τάση  για  υπερψήφιση της υποψήφιας Ευρωβουλευτού  κ. Πέτης Πέρκα, μηχανικού,   δεν άρκεσε  για την επικράτηση  του τοπικά  στηριζόμενου ( παλιότερου όλων τοπικά  στο ΣΥΡΙΖΑ)  εκ Αμυνταίου  ορμώμενου οδοντίατρου  κ. Κων/νου Σέλτσα, ο οποίος  και τελικά επικράτησε.

  Για 2η φορά  δεν τα κατάφερε  η πανεπιστημιακός  κ. Αννα Σπύρτου, επίσης παλιό ΣΥΡΙΖΑΙΟ στέλεχος.

  Χωρίς  καμμία κομματική  στήριξη ο κ. Σάββας  Σαπαλίδης , Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας, στηρίχθηκε από  πολύχρωμη πραγματικά Φλωρινιώτικη κοινωνία  αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ πήγε εξαιρετικά καλά.

   Εδώ  δανειζόμαστε κείμενο από άλλη ανάλυση:

   « Aξιοσημείωτη  μια «εκτός γραμμής»  αντιμετώπιση  σε πολίτες  των οποίων  οι  πολιτικές καταβολές δεν  ταίριαζαν με τις αρχικές  νόρμες και τα status  του  ΣΥΡΙΖΑ , από  τα διάφορα  αρχικών  καταβολών διευθυντήρια , τοπικά ή μη.
  Πολίτες αρχικών συντηρητικών, αρχαιοελληνικών αλλά και πολίτες  πασοκοπατριωτικών, ακόμα και κεντρώων  καταβολών παραήταν ( όπως όλα δείχνουν ) υπέρβαροι , σε ένα αρχικώς ακροαριστερό κόμμα επαναστατικού τύπου, όσο  μεταλλαγμένο και να δείχνει ότι έγινε….» 

   Πάντως, με τα νέα εκλογικά δεδομένα, κι εφόσον  ο  ΣΥΡΙΖΑ  παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο μέχρι  το  2019, θεωρείται σίγουρο ότι θα  κατεβάσει  και θα στηρίξει Δήμαρχο σε όλους  τους  Δήμους.   Στον Δήμο  Φλώρινας, για παράδειγμα , εφόσον παραμείνουν οι  2  κυρίαρχοι  αντίπαλοι  συνδυασμοί, του κ. Βοσκόπουλου και του κ. Κωνσταντινίδη, θα έχει την ευχέρεια  από νωρίς να κατεβάσει  υποψήφιο τον  κ. Σάββα Σαπαλίδη, προσδοκώντας  βάσιμα  την επικράτησή του στον δεύτερο  γύρο. 
Οπότε  οι  δεξιοί  ας είναι συγκρατημένοι , κανείς δεν μπαίνει  2 φορές στο ίδιο ποτάμι, ακόμα και με τον Θεοδωράκη.
Χρειάζεται ένας  συνδυασμός, κι όχι δύο στο Δήμο Φλώρινας, κι όποιος κατάλαβε.
 Προπαντός δεν  θέλει  λαγάκες  και λαγάσους  και  αλλαξολαγήσεις.
 Μια διέξοδος ορατή στο παρόν υστερόγραφο!

   Ας πάμε  τώρα  στις λοιπές πολιτικές δυνάμεις:

  Πολυκερματισμός  στον πρώην πολιτικό χώρο  του  ΠΑΣΟΚ , αναλώθηκε  και η τοπική δυναμική  σε  ΠΑΣΟΚ , ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ,  ΠΟΤΑΜΙ, εκτός  βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Αυξημένη  σε σχέση με τις τελευταίες  εθνικές  εκλογές  η εκλογική παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ μειωμένη η εκλογική παρουσία των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΛΑΟΣ.

   Στα  ίδια  περίπου  οι εκλογικές δυναμικές  των άλλων αριστερών κομμάτων,  από  ΚΚΕ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, το ίδιο και για τα λοιπά κόμματα.
  
  Αξίζει να σημειωθεί ότι  η πολιτική αίσθηση  της εγκατάλειψης  στην περιοχή μας , έφερε  την υποψηφιότητα  και  ανεξάρτητου-μεμονωμένου υποψηφίου!

  Κανείς  δεν γνωρίζει  το , άμεσο τουλάχιστον , μέλλον  στην περιοχή μας και στο πανελλήνιο.

  Πολλοί προδικάζουν κυβερνητικό αλαλούμ  απειρίας  και  εύχονται μόνο  να μην εξελιχθούν αρνητικά  όχι μόνο τα οικονομικά αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

 ΄Αλλοι  εκφράζονται  με αισιοδοξία για τη νέα συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο  δε απερχόμενο κυβερνητικό  στρατόπεδο  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  πολλοί περιμένουν αλλαγές ηγεσιών, πολιτικών  στάσεων και αξιολογήσεων.

  Ένα είναι  σίγουρο και βέβαιο:  θα υπάρξει  και μετά Τσίπρα εποχή, όπου  θα έχει απομυθοποιηθεί  και η Αριστερά στη χώρα μας, ελπίζουν όλοι,  όχι  με κόστος… βαπορίσιο.

     Για τη μετά Τσίπρα εποχή, για πολλούς   απομένουν  σίγουρα και χρυσές  εθνικές εφεδρείες και χρυσά εθνικά κεφάλαια, όπως  ο  τελευταίος  Πρωθυπουργός  προ  των μνημονίων, ο Κώστας Καραμανλής.

                  Φαίνεται για πολλούς   ξανά  η  ώρα  του Καραμανλή, χωρίς να υπάρχουν  πια τα  όσα   αντίβαρα, που πάντα  έστηναν απέναντι  σε αυτό το πολιτικά  γεμάτο όνομα.

     Αρκεί  τα όσα  εθνικά χρυσά  κεφάλαια να μην αυξάνουν  μόνο τα αποθέματα χρυσού  της χώρας  αλλά να επενδυθούν  την κατάλληλη  στιγμή , προετοιμάζοντας    τη  μεγάλη  της  αναγέννηση, μετά το τέλος  των μύθων, που ταλάνισαν τη χώρα, το έθνος  και το λαό μας!!!

                                                      
                                                        Ο  διορατικός οραματικός παίχτης

    ΥΓ:   Η  καλύτερη διέξοδος στο τοπικό πολιτικό σκηνικό είναι, αντί του Δήμου Φλώρινας, να επιλέξει  ο άρτι απελθών (εκ Καρυών ορμώμενος )Βουλευτής κ. Στάθης Κωνσταντινίδης τον πατρογονικό του Δήμο Πρεσπών!!! Μεγάλη πράγματι η στιγμή και η ευθύνη....
             Υπάρχουν και συνεχώς επίκαιροι οι ίδιοι εθνικοί λόγοι  που ο αείμνηστος Λάζαρος Ναλπαντίδης κράτησε ανεξάρτητο  τον Δήμο Πρεσπών, προκειμένου να μην μετονομάσουν έτσι οι Σκοπιανοί το Δήμο Ρέσεν.
             Υπάρχουν (εκτός κι αν δεν υπάρχουν πια )οι πολιτικοί διέξοδοι των εκδηλώσεων Πρέσπες, που κάνουν (και με τα λάθη τους) γνωστό τον τόπο μας.
             Τέλος  υπάρχουν οι αστείρευτες δυνατότητες  της τετραπέρατης και παντοδύναμης τοπικής μας γης.
             Πόσοι άραγε ξέρουν ότι  τα 50 μέτρα βάθους της Μεγάλης Πρέσπας κρύβουν 12μετρα δένδρα φυκιών, κατάλληλων για βιομάζα  και με φαρμακευτικές ιδιότητες;
             ( Μιλάμε  για  υπόγειο θέρισμα με βιολογικά ηλεκτρικά μηχανάκια βυθού από την παραλία της Κούλας στο κέντρο και πίσω).
             Αλήθεια, ποιός άλλος μπορεί να ανοίξει τα τελωνεία Λαιμού και Πύλης, στο ΒΔ τρίκρατο της χώρας μας;