ΦΛΩΡΙΝΑ Νίκη με άρωμα Ευρώπης για τον Αμύντα Αμυνταίου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Νίκη με άρωμα Ευρώπης για τον Αμύντα Αμυνταίου

.

.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Νίκη με άρωμα Ευρώπης για τον Αμύντα Αμυνταίου

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Αμύντας επικράτησε 26-18 του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών στο ΔΑΚ Αμυνταίου και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά. Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου χρειάζεται άλλη μία νίκη για να εξασφαλίσει την 5η θέση, που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο






. Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/5 στις 17:00 στα Γιαννιτσά.

Οι παίκτριες του Αμύντα ήταν από την αρχή το φαβορί της αναμέτρησης και το απέδειξαν με την απόδοση τους και στον αγωνιστικό χώρο. Η υποδειγματική αμυντική λειτουργία, το πάθος και δύναμη, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με διαφορά 8τερμάτων (14-6), βάζοντας τις βάσεις για μια άνετη νίκη.

Στην επανάληψη ο Αμύντας δεν εφησύχασε, συνέχισε να παίζει ώριμα και με δίδυμο φωτιά στην επίθεση τις Βαφειάδου (6γκ.) και Ζντραβέσκα (6γκ.), ανέβασε το δείκτη της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο +11 (21-12) στο 45λεπτο. Με το παιχνίδι να έχει πάρει το δρόμο του, ο Νίκος Γιώσκος προχώρησε στην αντικατάσταση του βασικού σχήματος, εξέλιξη που επέτρεψε στην ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (26-18).




Η παίκτρια του Αμύντα, Όλγα Σουμελίδου, σχολίασε: «Δώσαμε το 100% των δυνάμεων μας στο παιχνίδι και δικαίως πήρε τη νίκη. Νομίζω πως κλειδί στο σημερινό παιχνίδι ήταν η αποτελεσματικότητα στην άμυνα, που μας βοήθησε να τρέξουμε παραπάνω στον αιφνιδιασμό και να τελειώσουμε εύκολα τις φάσεις.

Είμαστε ένα βήμα πρίν από την έξοδο στην Ευρώπη , για δεύτερη σερί χρονιά, αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια σοβαρότητα και στα Γιαννιτσά, προκειμένου να μην οδηγηθεί η σειρά σε τρίτο παιχνίδι».




Διαιτητές: Μαυρίδης - Κάργατζης

5λεπτα: 2-0, 3-0, 6-3, 9-4, 11-5, 14-6 (ημχ.), 17-7, 19-11, 21-12, 25-14, 26-15, 26-18

ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τ/φ), Μπάντη, Γεωργιάδου 1, Ζντραβέσκα 6, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κωτσοπούλου, Τζαραλή, Τσιομπάνου 4, Ταϊρίδου (τ/φ), Χατζή 3, Γκάτσιου 2, Βαφειάδου 6, Καλογήρου, Στρατάκη 4, Πάνου.

Δίλεπτες Αποβολές: 3,  Πέναλτι: 2/3

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κ. Τούτσης): Πλιόγκα, Πέιου, Τσιτσούκη, Γιουλβανίδου 2, Παρασκευαϊδου, Τρελοπούλου 2, Αναστασίου 5, Παπαδοπούλου, Τροχίδου, Ζιάκα, Παναγιωτίδου 3, Φράγκου 6.

Δίλεπτες Αποβολές: 5,  Πέναλτι: 3/7