ΦΛΩΡΙΝΑ Με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος-ΒΙΝΤΕΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος-ΒΙΝΤΕΟ

.

.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος-ΒΙΝΤΕΟ

Με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μούσιου και των Αντιδημάρχων του Δήμου κ.κ. Απιδόπουλου, Καραγκιοζίδη, Καρακόλη και Μπαρδάκα.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, και σχολικοί σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.



Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε η υποτροφία «Benjamin Franklin» που πήρε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Φλώρινας Αγάπη Γκουλέκα για σπουδές στις ΗΠΑ διάρκειας ενός μήνα.
Η συγκεκριμένη μαθήτρια επελέγη από τη Φλώρινα ύστερα από σχετική αίτηση που είχε υποβάλλει ανάμεσα σε 50 μαθητές και η οποία θα πάει στη Βόρεια Καρολίνα στο Πανεπιστήμιο Wake Forest για σπουδές στην Αμερική.
Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Πρόξενο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη αυτή. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε και με τους προκατόχους του κ. Σάντερς, ενώ τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» που διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας το καλοκαίρι, στα Πρέσπεια αλλά και σε άλλες που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε στον κ. Σάντερς να υπάρξει συνεργασία του εμπορικού ακόλουθου της Πρεσβείας και του επιμελητηρίου των ΗΠΑ για προϊόντα που παράγονται στην Π.Ε. Φλώρινας και στον Δήμο Φλώρινας, προκειμένου να εξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί και θα ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής μας και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάμε.
Ο κ. Σάντερς ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Δημάρχου και είπε ότι ο εμπορικός ακόλουθος που έχει τη βάση του στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσει επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα το καλοκαίρι και φυσικά θα συμπεριλάβει και τη Φλώρινα.
Σχετικά με το θέμα αυτό ανέφερε ότι αρκετά προϊόντα της Ελλάδας στην Αμερική έχουν πολύ καλή φήμη.
Στη συνέχεια τόνισε ότι στις ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι οι αμερικανοί συνδέουν τις ρίζες τους με την αρχαία ελληνική δημοκρατία. Επίσης, αναφέρθηκε στη βαθιά σχέση και τις επαφές-όχι μόνο οικονομικές-των ΗΠΑ με την Ελλάδα γενικότερα αλλά και τη Δυτική Μακεδονία, καθώς εκεί βρίσκονται πολλοί μετανάστες από την περιοχή μας.
Ο κ. Πρόξενος εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση και την ικανοποίησή του, που η επιθυμία του να επισκεφθεί τη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την υποτροφία που κέρδισε η μαθήτρια Αγάπη Γκουλέκα και δήλωσε ότι είναι λάτρης της ελληνικής γλώσσας, παρ’όλο που δεν γνωρίζει να την χειρίζεται άψογα.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, ο κ. Σάντερς επεσήμανε ότι συμφέρει τις ΗΠΑ και ενδιαφέρεται να δει την Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση και να σταθεροποιείται.
Τόνισε δε ότι οι υποτροφίες δίνουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά της Ελλάδας να μπορεί να χειρίζεται πιο εύκολα τέτοιου είδους ζητήματα.
Πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόξενος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές για την πορεία της θητείας τους, ενώ ευχήθηκαν καλή επιτυχία και προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και στη μαθήτρια Αγάπη Γκουλέκα.