ΦΛΩΡΙΝΑ Προσεχώς τα αποτελέσματα για τις 32.433 θέσεις στους δήμους – Ποια τα κριτήρια κατάταξης και ποια η συνέχεια της διαδικασίας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Προσεχώς τα αποτελέσματα για τις 32.433 θέσεις στους δήμους – Ποια τα κριτήρια κατάταξης και ποια η συνέχεια της διαδικασίας

.

.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Προσεχώς τα αποτελέσματα για τις 32.433 θέσεις στους δήμους – Ποια τα κριτήρια κατάταξης και ποια η συνέχεια της διαδικασίας

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες του Οργανισμού για τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Οργανισμού. Το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη για έξι μήνες 32.433 ωφελουμένων σε δήμους και περιφέρειες.


Ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και στη συνέχεια θα καταρτιστούν από τον ΟΑΕΔ οι τελικοί πίνακες των επιτυχόντων.

Το νέα προσωπικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείο Εργασίας, θα αναλάβει εργασιακά καθήκοντα από τα μέσα Ιουνίου.
Σε αυτό το πρόγραμμα οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης

Σύμφωνα με τα ισχύοντα οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4) Την ηλικία και
5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ η προκήρυξη και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής. Δικαίωμα να λάβουν μέρος έχουν Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους.

Όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, οι κατηγορίες ανέργων που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και η διαδικασία και οι αμοιβές είναι ίδιες με το προηγούμενο πρόγραμμα.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/prosexos-ta-apotelesmata-gia-tis-32-433-theseis-stous-dimous-poia-ta-kritiria-katataxis-kai-poia-i-sinexeia-tis-diadikasias