ΦΛΩΡΙΝΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΩΝ 6 ΛΙΜΝΩΝ: ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΩΝ 6 ΛΙΜΝΩΝ: ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

.

.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΗΝ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΩΝ 6 ΛΙΜΝΩΝ: ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Τεράστιες είναι οι δυνατότητες, που διανοίγονται για την περιοχή Φλώρινας, με την τοπική αυτοσχέδια αεροναυπηγική , κι όχι μόνο γιατί υπάρχει πια η τεχνογνωσία για μια ανεξάρτητη τοπική ναυσιπλοϊα.
    Κι ακόμα μεγαλύτερες οι προοπτικές της, με δεδομένη την παγκόσμια εμβέλεια του διαδικτύου και τις ήδη πολλές δεκάδες χιλιάδων  επισκέψεις  γύρω από την τοπική αεροναυπηγική , για κάθε μοντέλο της ξεχωριστά, που ακυρώνει στην κυριολεξία τις αγκυλώσεις εγχώριων γραφειοκρατιών και μίζερων νοοτροπιών, όσο και  δείχνει τα κενά που υπάρχουν…τοπικά και πανελλήνια!


    Ο  κ. Ηλιόπουλος έστρεψε τα παγκόσμια φλας της δημοσιότητας στην Φλώρινα και ανέδειξε όλα τα κενά που υπάρχουν, στην χώρα μας!
   Γιατί είναι αλήθεια ότι  η καινοτομία στη χώρα μας και την περιοχή μας χρόνια τώρα επαφίεται στις ιδιωτικές ευρεσιτεχνίες, το μεράκι και την ικανότητα ιδιωτών, χωρίς στοχευμένες και οργανωμένες δράσεις, τουλάχιστον όχι τις δέουσες!

   Από την άλλη κι η κλασσική ανάπτυξη ποτέ δεν ήταν στα δέοντα ή τα καλύτερά της, με υποτυπώδεις δράσεις πρωτογενούς (αγροτοκτηνοτροφικής κυρίως) παραγωγής, δευτερογενούς μεταποιητικής και χωρίς σχέδιο τριτογενούς εμπορικής.
  Και σίγουρα, ούτε η τουριστική δραστηριότητα, με έμφαση στην ορεινή και τη λιμναία διοίκηση, ήταν ποτέ η δέουσα, ούτε καν η ελαχίστως εφικτή.

  Και προέκυψε σε εμάς, μετά εκπλήξεως, η ευχέρεια τοπικής αεροναυπηγικής , με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις τοπικές και ευρύτερές μας δυνατότητες.

  Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται πολύ σοβαρή δημιουργική προοπτική, όχι πια την συνηθισμένη διαχείρηση των 2 γραφείων τα στυλό!

  Αφού λοιπόν έχουμε  ευχέρεια τοπικής αεροναυπηγικής, 3 ωρών πτήσης ,ελαφρού  μονοθεσίου αεροσκάφους, που μοιάζει τεχνολογικά με πολεμικό σκάφος , γιατί δεν θα είχαμε την ευχέρεια τοπικής κατασκευής πιο μεγάλου και πολυθέσιου, τουλάχιστον 4θέσιου σκάφους, τη στιγμή που έχουμε τα καλύτερα αεροδρόμια, τις 6 λίμνες μας;

   Και μιλάμε για κατασκευή νέου μοντέλου υδροπλάνου τύπου Φλωρίνης πλέον!
   Να γίνουν δοκιμαστικά προσθαλασσωτικά  ταξίδια , σε θάλασσες και πίσω στις λίμνες μας!
   Κι ας έρθουν μετά  ευκαιρίες μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης  , για τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερου υδροπλάνου, που θα βγάλει στην κυριολεξία την περιοχή μας από τη γεωγραφική απομόνωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρωθεί «ο κούκος για αηδόνι»!

   Βεβαίως και είναι των αρίστων άριστο, ότι έγινε μέχρι τώρα!!
   Βεβαιότατα όμως, αυτό ακριβώς δείχνει το δρόμο για το δέον γενέσθαι εφεξής!!!


                                                      Ο  «χειρούργος» οικονομολόγος