ΦΛΩΡΙΝΑ Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συγχαρητήριο ψήφισμα για την εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συγχαρητήριο ψήφισμα για την εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα

.

.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συγχαρητήριο ψήφισμα για την εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 26 Μαΐου 2015, με κατεπείγον θέμα, την έκδοση συγχαρητηρίου ψηφίσματος σχετικά με την εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Ο νεοεκλεγείς είναι ο πρώτος Φλωρινιώτης Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, γεγονός που περιποιεί ξεχωριστή τιμή για όλους τους συμπατριώτες του και τον Δήμο της Φλώρινας.





Ο Σεβασμιότατος κ. Ιουστίνος Μπαρδάκας γεννημένος στη Μελίτη Φλώρινας ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Φλώρινα, σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Από το 1993 προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, αρχικά ως Ιερομόναχος και Διάκονος και στη συνέχεια ως Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης, ενώ από το 2000 μέχρι και σήμερα διετέλεσε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, με την ευλογία πάντοτε του εκλεκτού Γέροντά του, Μητροπολίτη Φλωρίνης, κ. Θεοκλήτου.
Στα χρόνια της διακονίας του στην Φλώρινα υπήρξε διαπρύσιος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εκατοντάδες ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξαίρετος συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου, σημαντικός εισηγητής σε πολλά Συνέδρια, εμπνευσμένος διοργανωτής και ο ίδιος πολλών σπουδαίων εκδηλώσεων και επιτυχών θεσμών, αλλά και πρωτεργάτης του πνευματικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης με υψηλή εκκλησιαστική ευθύνη.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Θεοφιλέστατο Εψηφισμένο  Μητροπολίτη, κ. Ιουστίνο Μπαρδάκα, για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις εγκάρδιες ευχές τους για την επιτυχία του πνευματικού και κοινωνικού έργου του στη νέα τιμητική θέση ευθύνης που του ανατέθηκε. Οι ευχές και η χαρά των συμπατριωτών του θα τον συνοδεύουν στην καινούρια Μητροπολιτική του Περιφέρεια, όπου καλείται να ξεδιπλώσει τα οράματά του, ώστε να έχει πολύχρονη και καρποφόρα δράση και να υπηρετήσει τις ανάγκες  των συνανθρώπων του με αφοσίωση, αλτρουισμό και κοινωνική ευαισθησία.

Β. Να παραστεί ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην τελετή της Χειροτονίας του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Σεβασμιότατου κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα, τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015, στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Σεβασμιότατο κ. Ιουστίνο Μπαρδάκα, και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.



Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας



Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.