ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗ-ΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗ-ΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

.

.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗ-ΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχοντας στα παρακάτω προγράμματα:
Δημιουργία «Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Πρόγραμμα με την ονομασία «Πεδίον 24» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης






και αφού προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες, γνωστοποιεί ότι έχουν εγκατασταθεί δύο σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε δημοτικά κτίρια των κοινοτήτων Κέλλης και Λεβαίας.

Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα αυτά έχουν ως σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που προκαλείται από διάφορες πηγές (ραδιοφωνία, τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία), την δημοσίευση των μετρήσεων και την δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στα αποτελέσματα με την χρήση του διαδικτύου.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα άμεσης και αυτοματοποιημένης δημοσίευσης των μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών, δυνατότητα περαιτέρω αξιολόγησης και αξιοποίησης των μετρήσεων από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό.

   
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τον σταθμό που έχει εγκατασταθεί στο κοινοτικό κατάστημα Λεβαίας αναρτώνται ήδη στην ιστοσελίδα www.pedion24.gr, ενώ για τα αποτελέσματα του σταθμού που εγκαταστάθηκε στο δημοτικό σχολείο της Κέλλης κατασκευάζεται η σχετική πύλη στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των αποτελεσμάτων των μετρήσεων.



Αμύνταιο 25 Μαΐου 2015