ΦΛΩΡΙΝΑ Διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών, Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου του ΛΑΕ / ΟΓΑ έτους 2015 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών, Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου του ΛΑΕ / ΟΓΑ έτους 2015

.

.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών, Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου του ΛΑΕ / ΟΓΑ έτους 2015

Από τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνετα ότι η υποδοχή και ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων παροχών Αγροτικής Εστίας στα Προγράμματα του ΛΑΕ έτους 2015, μέσω on-line διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ και του Κλάδου Μηχανογράφησης του ΟΓΑ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.






Τα προγράμματα ΛΑΕ για το έτος 2015 αφορούν σε:
1. Κοινωνικό Τουρισμό (6ήμερες διακοπές)
2. Ιαματικό Τουρισμό (6ήμερες διακοπές και 4 απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις υδροθεραπευτηρίων)
3. Εκδρομικό Πρόγραμμα με 3ήμερες, 2ήμερες και μονοήμερες εκδρομές
4. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων
5. Δωρεάν Παροχή Εισιτηρίων Θεάτρου
Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση στην οποία προηγούνται όσοι δεν έχουν κληρωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αιτήσεις συμμετοχής για όλα τα παραπάνω προγράμματα υποβάλλονται μαζί σε μια αίτηση.
Δικαιούχοι είναι :
1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλων των κατηγοριών.
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση  καταβολής των οφειλών και τηρούν  τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
3. Οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.
4. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι - παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
5. Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
Στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι (τα άτομα που λαμβάνουν ορφανική σύνταξη ΔΕΝ συμμετέχουν). Σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.
Όλα τα παραπάνω πρόσωπα πρέπει να κατέχουν Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ, δηλαδή να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.
Κάθε Δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας μόνο Αίτησης. Το σύστημα θα εξασφαλίζει τη μοναδικότητα της Αίτησης Συμμετοχής ανά Δικαιούχο.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Ο Δικαιούχος που προσέρχεται στο Κ.Ε.Π. προκειμένου να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015, πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσει:
Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευόμενων μελών, που θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του).
Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.    
Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης (αφορά συνταξιούχους) ή απόκομμα καταβολής εισφορών (αφορά ασφαλισμένους).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Αν ο Δικαιούχος δεν κατέχει Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ, δεν μπορεί να μετέχει στα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας έτους 2015, και ο υπάλληλος του ΚΕΠ δεν θα προχωρά στην υποβολή της αίτησης συμμετοχής.
Αν τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει το Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ του αιτούντος, το ενημερωτικό σημείωμα Σύνταξης ή καταβολής εισφορών καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση. Η εξουσιοδότηση είναι υποχρεωτική, όταν υποβάλλεται αίτηση από τρίτο πρόσωπο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ: www.oga.gr, στη διαδρομή Προγράμματα Αγροτικής Εστίας/ Πληροφορίες για τους δικαιούχους προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών, Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου του ΛΑΕ / ΟΓΑ έτους 2015, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.