ΦΛΩΡΙΝΑ Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος - βίντεο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος - βίντεο

.

.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος - βίντεο

Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 στο γραφείο του, στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση παρόντες επίσης ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ. Γιώργος Απιδόπουλος, Αριστείδης Αριστείδου, Άκης Καραγκιοζίδης και Χρήστος Μπαρδάκας.




Ο κ. Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον κ. Πρόξενο στη Φλώρινα, αναφέρθηκε και στην παλαιότερη συνεργασία ανάμεσα στο Προξενείο και τη Φλώρινα, καθώς και στην προσπάθεια την οποία είχε καταβάλει ως Νομάρχης Φλώρινας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής στην αγορά της Ρωσίας, μέσω της οποίας είχαν κλείσει και διάφορες οικονομικές συνεργασίες.
Ο κ. Πρόξενος ανέφερε ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη την οποία πραγματοποιεί στην περιοχή της Φλώρινας, με σκοπό τη συνεργασία παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μας.
Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν ήταν η επέκταση της συνεργασίας της Φλώρινας με τη ρωσική αγορά, η δυνατότητα αδελφοποίησης του Δήμου με αντίστοιχο Δήμο της Ρωσίας, καθώς και η ανέγερση μνημείου στην πόλη της Φλώρινας, στον Ρώσο στρατιώτη του Μακεδονικού Μετώπου, στη μνήμη των ρώσων στρατιωτών που είχαν συνεισφέρει στην απελευθέρωση της Φλώρινας.
Ο δημιουργός του μνημείου είναι ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης, στο οποίο παρουσιάζει τον ανδριάντα του ρώσου στρατιώτη με φόντο μια μαρμάρινη στήλη με το έμβλημα της Ρωσικής αυτοκρατορίας και σπαθί διασταυρωμένο με κλαδί φοίνικα. Το μνημείο θα εκχωρηθεί από το Ρωσικό προξενείο, ενώ παράλληλα θα εκχωρηθεί και φωτογραφικό υλικό από την παρουσία των Ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή, ώστε να υπάρξει μια μόνιμη έκθεση.
Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση χώρου, ώστε να ληφθούν και οι απαραίτητες αποφάσεις προς τον σκοπό αυτό. Η τοποθέτηση του μνημείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος 2015, καθώς το 2016 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το 1916.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος δώρισε στον κ. Πρόξενο τοπικά προϊόντα της περιοχής.