ΦΛΩΡΙΝΑ TI AΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : TI AΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ!

.

.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

TI AΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ!

Η  υπογραφή του 3ου Μνημονίου , που φαίνεται ότι είναι  πολύ σκληρότερο από  τα άλλα, δρα καταλυτικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ειδικά μετά τις εθνικές εκλογές 25-1-15 και το δημοψήφισμα της 5-7-15!






   Οι  περισσότερες  από τις ,επίπλαστες και μη, προσδοκίες  όσων ,αριστερών και μη, ψήφισαν  το ΣΥΡΙΖΑ  είναι γεγονός ότι έχουν ήδη διαψευστεί, ακόμα και η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη  του κόσμου στην Κυβέρνηση, που έχει ήδη καταστεί Κυβέρνηση  μειοψηφίας  στη Βουλή, έχοντας χάσει τη δεδηλωμένη, καθώς και την πυξίδα δράσης!
     Η πολιτική απογοήτευση οφείλεται  αφενός  στις  άμετρες αντιμνημονιακές υποσχέσεις  προ των εκλογών για ”λύρες κι αγορές  που θα χορεύουν πεντοζάλια”, κι αφετέρου  στην τεράστια απόσταση με την υπογραφή του χειρότερου 3ου μνημονίου, χωρίς νοητικές και πολύ περισσότερο αξιόπιστες αιτιολογικές μεταξύ τους συνάφειες!
 
  Το σημαντικότερο όμως σημείο λαικής αγανάκτησης είναι η σκοπιμότητα αφενός να μη γίνει καμμία διαπραγμάτευση    για  κανένα μνημόνιο με τους εταίρους!  Κι εδώ μπαίνουν ερωτηματικά:

  Με σκοπιμότητα και με σχέδιο να μας πάνε στη δραχμή και την έξοδο από την Ευρώπη,με πολιτικό δόλο ένα δημοψήφισμα,  που άλλα έλεγε ,  για άλλα λέγανε ότι το θέλανε, ίσως  για διαπραγμάτευση!
  Χάθηκε ένα έγκαιρο δημοψήφισμα μέσα στο Μάρτη 2015;

  Ειδικά ο χειρισμός  μετά  την 30-6-15  και προ του δημοψηφίσματος 5-7-15 ήταν ότι πολιτικά πιο περίεργο  υπήρξε στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μάλιστα εν μέσω θερινής ραστώνης!

       Όχι μόνο δεν εξηγήθηκε στον κόσμο ότι  πηγαίναμε καρφί στη δραχμή  αλλά  ο κόσμος πίστεψε  ότι όλα είναι τέλεια κι ότι  οι Τράπεζες  θα ήταν ανοιχτές  τη Δευτέρα 6-7-15 , μετά την πρώτη λήξη της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου  που έκρυβε η Κυβέρνηση  από την 28-6-15, ημέρα Κυριακή παρακαλώ!


       Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη  εντύπωση  ότι το παραπάνω  σχέδιο σιγόνταραν(;) εκτός από τους ΑΝΕΛ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;  
      Η΄ δεν γνώριζαν το σχέδιο , που είναι  3 φορές  χειρότερο;
      Το  ΚΚΕ κράτησε αποστάσεις από το δημοψήφισμα, φαίνεται ότι κάτι ήξερε περισσότερο !

   Από  την παραπάνω ιστορία  είναι σαφές ότι  επωμίζονται  πολιτικό κόστος οι πολιτικές δυνάμεις που τάχθηκαν  στο δημοψήφισμα κατά των μνημονίων, στην πράξη  όμως ( όπως ομολογήθηκε κι όλας από τον ίδιο το Βαρουφάκη) με ερωτηματικά αν και κατά  του ευρώ και της ίδιας της Ευρώπης!

   Από την άλλη μεριά , η  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  ξεφορτώθηκαν  αντίστοιχα  Σαμαρά και Βενιζέλο, κάτι  που  πολιτικά  τους δίνει πόντους!

    Αφενός  η ΝΔ  βρίσκεται  σε  φάση εκλογής Αρχηγού, οπότε γίνεται ακόμα πιο πολυσυλλεκτική , διότι  στις  διεργασίες  θα μετέχουν  και όσοι ψήφισαν ΑΝΕΛ  και όσοι  Ψήφισαν  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ.

   Από  την άλλη  η ήδη εκλογή  της  κόρης του αείμνηστου  Γιώργου Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ , δίνει και σε αυτή σημαντικούς πολιτικούς πόντους, σε βάρος  του Ποταμιού  και του ΣΥΡΙΖΑ!
   Τώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια "ελκυστικός "  , με τα γνωστά τους «σοσιαλιστικά κριτήρια» στους πρώην πασόκους , η ετερόκλητη  πολυσυλλεκτική δεξαμενή κι αν δεν θα αδειάζει  σε ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΝΔ, πάντως αυξούμενη δεν θα βγαίνει, κυρίως κοινοβουλευτικά!

   Σε κάθε δε περίπτωση επίσης , η  μη  πλειοψηφία  του ΣΥΡΙΖΑ  στη  Βουλή  βλάπτει πολιτικά  το ίδιο και τους συνεργάτες του, τους  ΑΝΕΛ, που πλέον  ο πολιτικός τους ρόλος  ( και ειδικά μετά  την αλλάγή ηγεσίας στη  ΝΔ) εμφανώς  θα  γίνεται όλο και πιο περιθωριακός!
 
  Οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της ΑΝΕΛ θα είναι μεταξύ απορρόφησης από το ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά αν αποχωρήσουν οι Λαφαζάνηδες) και επανένταξης στη ΝΔ, εξαρτώμενο βεβαίως το δεύτερο κι από την νέα ηγεσία της.

  Η πολιτική επιβίωση  των  λεγόμενων  αντιμνημονιακών  απαγορεύει  να εφαρμόσουν οι ίδιοι τα μνημόνια που ψήφισαν ! Ετσι το αντιλαμβάνονται  και τώρα!
 Κι αντί  να  κρατηθούν στην εξουσία, προκειμένου  να εφαρμόσουν μνημόνια, θα προτιμήσουν την οριστική τώρα πια, περιθωριοποίηση, μεγαλύτερη από την αρχική!

  Με αυτά τα δεδομένα είναι μαθηματικά  βέβαιο  ότι  θα ξαναπάμε  στις  πιο δονκιχωτικές εκλογές, αυτή τη φορά όμως με πιο ώριμη  και πιο φτωχή κοινωνία!

  Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε κάθε περίπτωση, θα αποτελέσει όνειρο θερινής νυχτός, κι έτσι επιτέλους η χώρα θα  αποκτήσει  ουσιαστική οικουμενική κυβέρνηση , χωρίς, τώρα πια,  αδοκίμαστους ανεδαφολόγους  φρέσκου αέρα κι όσων συνοδοιπόρων  παρέσυραν  στο γνωστό άκαιρο  θολό δημοψήφισμα, αντί ενός έγκαιρου και διαυγούς!

  Η  χώρα  έχασε πρώτα κεφάλαια, μετά επιχειρήσεις και τέλος άρχισε  ξανά η μετανάστευση , εξ αιτίας της αλλοπρόσαλλης  στερητικής πολιτικής  ,ακόμα και αέρα , ενός εξαμήνου!

   Ο Τσίπρας  ψήφισε μεγαλοπρεπώς τα μνημόνια , μαζί με τον Πάνο, δυσχεραίνεται δε προς τούτο να ακολουθηθεί από αυτούς  η ίδια  αντιμνημονιακή πολιτική!
   Ακόμα περισσότερο δυσχεραίνεται η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων που ψηφίστηκαν!

   Εκτός  αν  το χειριστεί διαφορετικά ;  Αν αποπέμψει κι απογαλακτιστεί από όσους  αντιδρούν, μολονότι   αυτοί τον εξέλεξαν  και τους πάρει το πολιτικό κεφάλι, σαν το Μεγάλο Πέτρο, να σταυροκοπιούνται  δίπλα κι οι παπάδες,  λέγοντας ότι ύψιστο καθήκον η νομιμότης!

  Τότε έχει ελπίδες  να  κυβερνήσει και σιγά σιγά να αποκτήσει και την τεχνογνωσία για την οποία απέδειξε ότι  έχει μικρή σχέση !
  Κι αν θέλει να κρατήσει και αποστάσεις , να βάλει  και μπροστά μια προσωπικότητα που ο ίδιος θα επιλέξει ως  Οικουμενική !  Μάτ θα έκανε, για παράδειγμα,  στην κυριολεξία με Καραμανλή!

    Θα έκανε  ότι δεν έκανε ο Σαμαράς:  αντί να φθείρει  τη βάση του κόμματός του  να έφθειρε κυβερνητικά όλους τους άλλους και να τους άφηνε , με κόστος τους, στο ζουμί τους !

   Τα δύσκολα όμως θα αρχίσουν αν οι  αντιμνημονακοί διαφωνούντες  τον προλάβουν και "του τη γυρίσουν" μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ή κάνουν  πρώτα κόμμα αυτοί:
   Τότε  αναμένεται  ανατροπή  δεδομένων!
   Κι αντί για Λαφαζάνη  τον βάλουν, και μάλιστα δια πλειοψηφικών αποφάσεων  μεταφορικά λέγοντας "να τρώει ο ίδιος ο Τσίπρας... και χυλόπιτα και ...λαζάνια" !

    Σε κάθε περίπτωση η ελπίδα είναι ζωντανή , ότι όλοι οι έλληνες πολιτικά ήδη   ενηλικιώνονται  και δεν  πιστεύουν πια σε κανένα  , χωρίς να χρειαστεί να πάθουμε  σαν χώρα  τα χειρότερα και να γυρίσουμε στο 1950.

  Όπως και να χει , ο τόπος μετά από την ψήφιση του 3ου  μνημονίου  δεν  διαβαίνει πια το ίδιο ποτάμι  αλλά  νέους  ωκεανούς  είτε  προοπτικών είτε αβύσσου, αναλόγως   χειρισμών!

  Εκτός εάν την έκπληξη μας την ετοιμάζει η ίδια η Ευρώπη, με ήδη φημολογούμενη  πλήρους  πολιτικής και εκτελεστικής εξουσίας ενοποίηση, εκτός της ήδη νομισματικής!

                                Ο γόνιμος προβληματισμός!