ΦΛΩΡΙΝΑ Άκρως ικανοποιητική η ανταπόκριση των ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Άκρως ικανοποιητική η ανταπόκριση των ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας

.

.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Άκρως ικανοποιητική η ανταπόκριση των ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας

Άκρως ικανοποιητική η ανταπόκριση των ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας στον υποστηρικτικό ρόλο που είχαν αναλάβει για την υλοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», συμπλήρωση αιτήσεων για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς.



Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στον υποστηρικτικό τους ρόλο που τους ανατέθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τη Διεύθυνση που «έτρεξε» σχετικά γρήγορα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και αφορούσε στην υποβολή της σχετικής αίτησης με όλα τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις ΟΑΕΔ, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, ΑΜΚΑ, κ.λ.π.), προκειμένου να ενταχθούν τα τέκνα των ενδιαφερομένων στα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα δεκάδες προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.
Για πρώτη φορά ο Δήμος Φλώρινας έχει εξασφαλίσει επιπλέον 465 θέσεις δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης (αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, σε 9 νέες δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.
Με την εξασφάλιση των δωρεάν θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, ο Δήμος συμβάλλει δυναμικά στη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, καθώς απαλλάσσονται από μεγάλες δαπάνες, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που στην πλειοψηφία τους θα είναι νέοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.
Τα φιλοξενούμενα παιδιά μπορούν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης, ωδείου, αθλητισμού, πολιτιστικών δραστηριοτήτων (θέατρο, σκάκι, εκμάθηση παραδοσιακών χορών), εκμάθηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, βοήθειας στο σχολικό διάβασμα, ενώ θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς.
Όλες οι δημοσιεύσεις και ενημερώσεις που αφορούν στο πρόγραμμα (πίνακες κατάταξης, προσωρινές εγκρίσεις και απορρίψεις, ενστάσεις κατά της κατάταξης, τελικά αποτελέσματα, κ.λ.π.) γίνονται στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr.
Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τόσο στα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας όσο και στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και που αφορούσαν είτε στους παιδικούς σταθμούς, είτε στα ΚΔΑΠ είναι 650.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό των ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας, κατέβαλλε προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η ζήτηση του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις δύο προκηρύξεις που έτρεχαν (Εφορείας Αρχαιοτήτων και Δήμου Φλώρινας – συνολικά 603 ατόμων) το ίδιο διάστημα.
Να προσθέσουμε πλέον και την έκδοση των ηλεκτρονικών παραβόλων, που σύμφωνα με το ΦΕΚ 1324/Β/1-7-2015 που δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ 1131/2015 του Υπουργού Οικονομικών, η έκδοση παραβόλων γίνεται υποχρεωτικά από 01/08/2015 µέσω της εφαρμογής του e-Παραβόλου, για όσα παράβολα έχουν ενταχθεί σε αυτήν. Οι συμπολίτες μας κατευθύνονταν στο ΚΕΠ αναγκαστικά, αφού δεν γνώριζαν ή δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνοι τους την εφαρμογή e-Παράβολο του TAXISNET.
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι με αφορμή τη διακήρυξη δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για τις μετακινήσεις των μαθητών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, είχαμε σημαντική προσέλευση από τους ενδιαφερομένους με σκοπό τη φυσική ταυτοποίηση για την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.