ΦΛΩΡΙΝΑ Αποτελέσματα από την πιστοποίηση περίπου 4.000 ατόμων από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις και υπαλλήλους Δυτικής Μακεδονίας. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αποτελέσματα από την πιστοποίηση περίπου 4.000 ατόμων από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις και υπαλλήλους Δυτικής Μακεδονίας.

.

.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Αποτελέσματα από την πιστοποίηση περίπου 4.000 ατόμων από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις και υπαλλήλους Δυτικής Μακεδονίας.

(ΚΟΖΑΝΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΔΕΣΚΑΤΗ-ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ)
Σ’ όλους είναι ήδη γνωστό ότι με πρωτοβουλία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πραγματοποιήθηκε η Πιστοποίηση περίπου 4.000 επιχειρήσεων και υπαλλήλων από τον ΕΦΕΤ με τον προϊστάμενο και ελεγκτή εκπαίδευσης ΕΦΕΤ Ελλάδος κ. Μουρελάτο Ευάγγελο.
Αποτελεί τιμή για την Ένωση και πανελλαδική πρωτόγνωρη ενέργεια, ο ΕΦΕΤ...





 να πιστοποιεί επιχειρήσεις και υπαλλήλους ανά πόλη Δυτικής Μακεδονίας, για την υποχρεωτικότητα κατοχής ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤ. Με ενέργειες της Ένωσης και ειδικά του προέδρου κ. Γρηγόρη Τσαπατσάρη,( οι εξετάσεις που έπρεπε κανονικά να γίνουν στην Θεσσαλονίκη, όπως γινόντουσαν μέχρι τώρα) και με τη συναίνεση του προϊσταμένου ΕΦΕΤ Ελλάδας κ. Μουρελάτου Ευάγγελου, απεφασίσθη να γίνει από πόλη σε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας .
Ευτύχημα λοιπόν για όλους τους ανωτέρω,(διότι υπολογίζεται ότι το κόστος μετάβασης στην Θεσσαλονίκη θα ήταν περίπου 130,00 ευρώ ανά άτομο) που σημαίνει 520.000 απώλεια χρημάτων στην Δυτική Μακεδονία.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:
1.Κάθε επιχείρηση υποχρεωτικά, όπως ενημερώνει και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, τα πιστοποιητικά Εκπαίδευσης (Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ), πρέπει να υπάρχουν στην άδεια της κάθε επιχείρησης. Είναι δηλαδή ένα νέο δικαιολογητικό που πρέπει να είναι μαζί με τα πιστοποιητικά υγείας. Τίθεται σε κίνδυνο η άδεια λειτουργίας καταστήματος εάν στερείτε Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ.
2.Κάθε υπάλληλος που εργάζεται σε επιχείρηση τροφίμων και ποτών (σούπερ μάρκετ, παντός είδους φαγάδικα, κρεοπωλεία, επιχειρήσεις παντός είδους κατεψυγμένων και νωπών προϊόντων, περίπτερα που σερβίρουν σάντουιτς-ποτά, λαϊκές αγορές, κέντρα διασκέδασης, καφενεία, καφετέριες κλπ.), υποχρεούται να είναι κάτοχος πιστοποιητικού ΕΦΕΤ.
Σε περίπτωση ελέγχου, ο υπάλληλος και η επιχείρηση έχουν πρόστιμο και δικαστήριο. Ειδικά για τον επιχειρηματία η μη ύπαρξη του πιστοποιητικού ΕΦΕΤ, η άδεια λειτουργίας είναι ημιτελής.
Χρήσιμες πληροφορίες
Εκτός των ανωτέρω για επιχειρηματία και υπάλληλο, Γνωστοποιούμε (μετά από ενημέρωση από τον κ Μουρελάτο Ευάγγελο) ότι το Πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ, έχει πανευρωπαϊκή ισχύ, ακόμα και σε χώρες όπως Αμερική-Καναδά κλπ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Χωρίς επιδίωξη καμίας σκοπιμότητας, οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με πλήρη επιτυχία αγγίζοντας τον αριθμό των 4.000 ατόμων στις πόλεις: Γρεβενά, Δεσκάτη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Σιάτιστα.
Ο προγραμματισμός και η διοικητική υποστήριξη έγινε αποκλειστικά από την Ένωση Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ και από κανένα άλλο Φορέα. Αυτό αποδεικνύεται και από το έγγραφο που επισυνάπτουμε.
Ανατέθηκε στον Πρόεδρο να εκτελέσει και να παρέχει οτιδήποτε, το οποίο θα διευκολύνει την πιστοποίηση του ΕΦΕΤ. Για λόγους καθαρά πραγματικών γεγονότων.
Η Ένωση απλά κατάφερε με τις καταλυτικές ενέργειες της, ένα πανελλαδικό γεγονός και πρωτόγνωρο για την Ελληνική Επικράτεια.(Πιστοποιήσεις ΕΦΕΤ ακόμη και σε μικρές πόλεις.)
ΣΧΟΛΙΑ
Η αποδοχή από επιχειρηματίες και υπαλλήλους του όλου (εγχειρήματος της Πιστοποίησης) ήταν ενθουσιώδης  και γι’ αυτό ξεπέρασε σε συμμετοχή το 90% όταν στην Θεσσαλονίκη άγγιζε το 50%.
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν στην Φλώρινα από το Επιμελητήριο για μη έγκυρη ενημέρωση (εξαιρουμένου του τοπικού Φορέα Εστιατορίων με Πρόεδρο τον κ. Βελιάνη Κωνσταντίνο) που στήριξε αποτελεσματικά το όλο πρόγραμμα.
Η Ένωση καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας, ευχαριστεί θερμότατα το ΚΕΚ Πανταζής στην Κοζάνη, που διέθεσε τον χώρο του, το Επιμελητήριο Πτολεμαΐδας και ειδικά τον Πρόεδρο για την απλόχερη στήριξη του, τον Δήμο Σιάτιστας που η υπεύθυνη υπάλληλος Δανόγλου Βασιλικλη στήριξε με απόλυτη επιτυχία τις εξετάσεις στην περιοχή της και ως επίσης για την φιλική φιλοξενία της.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΚ Φοροτεχνικό που παρείχε αγόγγυστα το κάθε τι που ζητήθηκε.
Θερμές ευχαριστίες και στο Επιμελητήριο Καστοριάς, το οποίο ταχύτατα οργάνωσε σε τέλειο βαθμό τους επιχειρηματίες και υπαλλήλους που είχε εκπαιδεύσει.
Ευχαριστούμε θερμά και τον Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Καραστέργιο Δημήτριο, που άμεσα στήριξε οτιδήποτε ζητήθηκε για την εκτέλεση της Πιστοποίησης. Προσωπικά ως Πρόεδρος της Ένωσης και οργανώνοντας το όλο εγχείρημα της Πιστοποίησης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μου με απόλυτη επιτυχία.
Όλοι μαζί ολοκληρώσαμε ένα ειλικρινά πρωτόγνωρο γεγονός, διότι τα 4.000 άτομα και επιχειρήσεις απαιτούσαν Συνεργασία, Συντονισμό και Δυναμική Θέληση Επιτυχίας.
Ως Πρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας και ο κ. Μουρελάτος ως προϊστάμενος Εκπαίδευσης Ελλάδας, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ευχαριστούμε θερμότατα τους:
Το ΚΕΚ Πανταζής, Το ΚΕΚ VOLTEROS,
Το ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ, Το ΚΕΚ Φοροτεχνικό,
Τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καστοριάς,               Τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας(κ. Κυριακίδη),
Τον Δήμαρχο Δεσκάτης, Την Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Δεσκάτης,
Το ΚΕΚ  Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη, Το ΚΕΚ Εκπαιδευτικής Παρέμβασης,
Τον Πρόεδρο της Φλώρινας κ. Κων/νο Βελιάνη,     Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλωρίνης,