ΦΛΩΡΙΝΑ «Παγώνουν» οι εργολάβοι τη δραστηριότητα τους στα ορυχεία της ΔΕΗ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Παγώνουν» οι εργολάβοι τη δραστηριότητα τους στα ορυχεία της ΔΕΗ

.

.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

«Παγώνουν» οι εργολάβοι τη δραστηριότητα τους στα ορυχεία της ΔΕΗ

Πέντε τουλάχιστον εργολαβικές εταιρείες χωματουργικών εργασιών στα ορυχεία της ΔΕΗ έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού, η Επιχείρηση δεν τους καταβάλλει τα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες.
Τα παραπάνω υποστηρίζει, σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Τάσος Τσιλφίδης, ο οποίος εκτιμά ότι το φαινόμενο θα ενταθεί, εάν η ΔΕΗ δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προϊδεάζοντας ακόμη και για απολύσεις που θα εκτινάξουν στα ύψη, τους δείκτες ανεργίας στην περιοχή.






Σημειώνει, ότι, ο αριθμός των απασχολουμένων σε κάθε εργολαβία ανέρχεται κατά μέσο όρο στους 200, οι οποίοι, διεκπεραιώνουν το 60% του έργου της εξόρυξης του λιγνίτη και το υπόλοιπο 40% οι μόνιμοι υπάλληλοι της Εταιρείας. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ ο κ. Τσιλφίδης, ζητά την άμεση αποπληρωμή των οφειλών της  προς τους εργολάβους για να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι. Πληροφορίες, από άλλες πηγές, αναφέρουν ότι και άλλες  Εταιρείας ασφυκτιούν, λόγω ρευστότητας και δεν αποκλείεται να οδηγηθούν  σε παύση των εργασιών.