ΦΛΩΡΙΝΑ Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ": Μαθητές , γονείς , καθηγητές όλοι ήταν εκεί! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ": Μαθητές , γονείς , καθηγητές όλοι ήταν εκεί!

.

.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ": Μαθητές , γονείς , καθηγητές όλοι ήταν εκεί!

 Με μεγάλη προσέλευση , διακοσίων περίπου , μαθητών , γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο ξενοδοχείο "Φαίδων" , η Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ"  σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Εταιρεία Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας "Employ".








    Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιώτατος π. Αναστάσιος Γκερτσάκης ,
ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου , κ. Βασίλης Τραϊανός , η Υποδιευθύντρια του 2ου  Γ.Ε.Λ. Φλώρινας , κ. Αναστασία Σταμπουλίδου , η διακεκριμένη οινολόγος , Άρτεμις Τουλάκη .
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της διοίκησης και της εκπαίδευσης. Επίσης μήνυμα χαιρετισμού και στήριξης απηύθυνε ο Δ/ντης Β/θμιας Εκ/σης , κ. Παύλος Ιωάννου , ο οποίος , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων , αδυνατούσε να παρίσταται.

    Η υπεύθυνη σπουδών , κ. Αρετή Δήμου στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε τον ρόλο του φροντιστηρίου όχι μόνο στο εκπαιδευτικό έργο - που είναι ιδιαίτερα σημαντικός -  αλλά και στον τομέα της ενημέρωσης αναφορικά στο νέο εξεταστικό σύστημα αλλά και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος του City College του Παν/μίου Sheffield , κ. Γρηγόρης Δικαίος
ως χορηγός με μία παρουσίαση των αναγνωρισμένων πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του.

    Ο Διδάκτορας του Α.Π.Θ. ,  κ. Κων/νος Κότιος με μια πολύ ζωντανή παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μαθητών , γονέων και εκπαιδευτικών αναλύοντας διεξοδικά τις επαγγελματικές δυνατότητες κάθε επιστημονικού πεδίου  έτσι , όπως είναι διαμορφωμένες σήμερα.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε την τύχη να ακούσει διαδραστικά αλλά και ζωντανά συνεντεύξεις διεθνώς βραβευμένων επαγγελματιών της Φλώρινας , όπως  του κ. Βασίλειου Τιριακίδη , προέδρου της τεχνικής εταιρείας "B and T composites" και της κας. Άρτεμης Τουλάκη , που έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας. Ακολούθησε  κλήρωση κατά την οποία ο μαθητής Β ΄ Λυκείου , Δημήτρης Κωστακάκης , κέρδισε έναν οδηγό σπουδών του 2016 από την "Employ" και ο μαθητής Α ΄ Λυκείου ,  Άγγελος Σαράφης , ένα "Gate career test" της ίδιας εταιρείας.

    Στο κλείσιμο της τετράωρης εκδήλωσης , λόγω της πληθώρας των ερωτήσεων ,  η κ. Αρετή Δήμου τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν όχι μόνο στην ενημέρωση αλλά και την τόνωση της ψυχολογίας , ιδιαίτερα των υποψηφίων της Γ ΄ Λυκείου .
Δεσμεύτηκε μάλιστα για την καθιέρωση του σεμιναρίου ως θεσμού ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη των μαθητών του φροντιστηρίου και των γονέων τους.