ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

.

.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

  Αναμφίβολα  μαζεύονται πάλι σύννεφα στις σχέσεις  της κυβέρνησης με τους θεσμούς και τους πιστωτές και  απαιτούνται  διέξοδοι, ενώ καμία συμφωνία  που ήδη υπερψήφισε η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιήθηκε στην πράξη, κάτι  που θα  έστελνε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ  στα παλιά περιθωριακά του μονοψήφια εκλογικά επίπεδα του κοντινού  χθές!





     Διέξοδος  και μάλιστα άμεση  οι εκλογές  για  τον  κ. Τσίπρα, όχι μόνο για  να  διασώσει εκλογικά ότι ακόμα διασώζεται , κι όχι μόνο  για να αποφύγει  τις έξωθεν και τις έσω πιέσεις και τις επώδυνες  εφαρμογές όσων έχει  ήδη ψηφίσει, κι όσων θα ακολουθήσουν!
     Ενώ στην κυριολεξία τίποτα ακόμα δεν εφάρμοσε, ίσως επειδή δεν το ξέρει, είτε  επειδή δεν θέλει να  πάρει στα χέρια του τις «καυτές πατάτες» , όπως τα κόκκινα δάνεια.
     Ο κ. Τσίπρας  επιθυμεί  να κερδίσει ανεύθυνο  χρόνο μην κάνοντας τίποτα και παρατείνοντας τα πάντα, έχοντας βρεί όμως  ένα όπλο, ειδικά κατά της δεξιάς:

     Λέγεται  εκλογές με λίστα, κι όχι με σταυρό, κάτι που  του επιτρέπει αφενός μεν την δική του συσπείρωση και έλεγχο, έχοντας την εξουσία, κι από την άλλη  την μειωμένη συσπείρωση  και  κινητοποίηση  των απολίτικων εκ των δεξιών, που τρέχουν για πρόσωπα κι όχι για ασταύρωτα ψηφοδέλτια!
     Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι απολίτικοι δεξιοί του έδωσαν μέχρι σήμερα την εξουσία, ομού μετά των «προοδευτικών» πασοκογενών  του «δις εξαμαρτείν».
    Ομοίως , διατηρεί την ελπίδα να πλαισιώσουν  τον κυβερνητικό συνασπισμό, κι  άλλες  «προοδευτικές δυνάμεις» ή μη , αν και εφόσον  το κόμμα του κ. Καμμένου δεν θα τα κατάφερνε εκλογικά!

    Οι εκλογές θα του δώσουν  χρόνο, διαρκούντος του θέρους, ώστε να φτάσουμε στις Αμερικανικές εκλογές  της 8-11-16, μήπως και προκύψει κάτι ευνοϊκό για τη χώρα μας και τα μνημόνια, παρότι εκείνη την ημερομηνία  τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα το φιλικό του πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται κ. Ομπάμα , μιας και συνταγματικά δεν μπορεί να θέσει άλλη υποψηφιότητα ο Αμερικανός Πρόεδρος!

  Να ξεκινάει δηλαδή με τα καλύτερα δυνατά ποσοστά εναντίον του  Κυριάκου Μητσοτάκη, με «γκολ από τα αποδυτήρια»  τον Ιούνιο , σε λίγες μέρες, κι όχι να φθείρεται και να οδηγείται σε  εκλογές  το φθινόπωρο, μαζί με  τις Αμερικάνικές!
  Κι επί πλέον να έχει  απέναντί του έναν λογικά  ανέτοιμο  Μητσοτάκη που δεν έστρωσε ακόμα 100% το εκλογικό  …γήπεδο στα μέτρα του, παρά το Συνέδριο , ούτε απόλυτα κι εντός του κόμματός του, ούτε πρόλαβε να κάνει  γραμματείες πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματα!
   Απλώς θα καλολαδώσει τις εκλογικές του μηχανές, με σύνθημα του τύπου: φύγετε!

  Ελπίζοντας ο κ. Τσίπρας, ότι  θα κερδίσει χρόνο, ώστε να βγάλει πολιτικά το παρόν έτος, κάτι που γίνεται καθημερινά όλο και πιο αμφίβολο!

  Συνεπώς, όσοι  σχεδιάζουν εκλογές με σταυρό και αναζητούν δίοδο στα πολιτικά περιβάλλοντα της Αθήνας, μάλλον θα πρέπει  να περιμένουν!

 Εκτός εάν τα γκάλοπ και  η γνώμη του κόσμου διαφαίνεται τόσο ανατρεπτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε έτσι θα επιλεγεί μια άνευ όρων παράταση του κυβερνητικού βίου, χρησιμοποιώντας το θέρος και διαφεύγοντας  από κάθε πίεση, εάν φυσικά θα τα καταφέρει…

Αρα  οι παρούσες γιορτές του Πάσχα 2016 μάλλον κυοφορούσες πολιτικών εξελίξεων προμηνύονται, κάθε γύρος του οβελία και μια σκέψη για τους ιθύνοντες επικεφαλής !


                                                     Το  κοινό πολιτικό ένστικτο