ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝ/ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝ/ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

.

.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝ/ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ
ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία Ορυχείων Αχλάδας.
Κύριε Υπουργέ ,
Κύριοι,
Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος στηρίζει τις αγωνίες μιας ολόκληρης κοινωνίας στο Νομό Φλώρινας.




Αθήνα : 8/4/2016
ΠΡΟΣ
1.- ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
κ. ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ – ΑΘΗΝΑ
2.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ .ΚΑΡΥΠΙΔΗ – ΚΟΖΑΝΗ
3.- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ Δ.Ε.Η. Α.Ε.
– ΑΘΗΝΑ , ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
4.- ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.



ΦΛΩΡΙΝΑ
ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία Ορυχείων Αχλάδας.
Κύριε Υπουργέ ,
Κύριοι,
Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανοδηγών και Γεωτρυπανιστών Ελλάδος στηρίζει τις αγωνίες μιας ολόκληρης κοινωνίας στο Νομό Φλώρινας.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας για το δικαίωμα στην εργασία. Επιβάλλεται ,όσο ποτέ άλλοτε, να βρεθεί λύση ώστε να παραμείνει αρραγής η κοινωνική συνοχή και να μην καταρρεύσει ο κοινωνικός ιστός ενός ολόκληρου Νομού που, μάλιστα, κρατάει και Θερμοπύλες.
Την ευθύνη οφείλουν να την αναλάβουν όλοι και ο καθένας ξεχωριστά να εισπράξει αυτήν που του αναλογεί και να προσθέσει ένα λιθαράκι με την σειρά του για την εξομάλυνση της κρίσης στο Ορυχείο της Αχλάδας, δημιουργώντας προϋπόθεση αναπτυξιακής πορείας για ολόκληρο τον Νομό.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζονται παιγνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση της η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε –ΤΕΡΝΑ Α.Ε. όσο και η Διοίκηση της Δ.Ε.Η. όπου ο μοναδικός στόχος τους είναι οι αριθμοί ,η αύξηση των κερδών τους και η διατήρηση όλων των συμφερόντων τους , διακυβεύοντας όμως ανθρώπινες αξιοπρέπειες αλλά και την ομαλή παραγωγική διαδικασία ενός από τα πιο σύγχρονα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια της Χώρας.
Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ,εδώ και τώρα ,σήμερα -αν γίνεται- να δοθεί πολιτική λύση .
Να υπάρξει Κυβερνητική παρέμβαση στο μεγάλο αδιέξοδο της επαναλειτουργίας του Ορυχείου της Αχλάδας. Ένα αδιέξοδο που κρατάει σε ομηρία 800 οικογένειες, που πνίγει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση την οικονομία ενός ολόκληρου Νομού και μάλιστα
-2-
παραμεθόριου. ΄Ένα αδιέξοδο το οποίο εάν λυθεί θετικά με την επαναλειτουργία θα αποκατασταθεί και η έννοια περί κοινωνικής δικαιοσύνης .
Οφείλει η Κυβέρνηση και το αρμόδια Υπουργείο ,αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Πατρίδα, να ηγηθούν ενός πλαισίου για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και κάθε δικαίου.
Ένας ολόκληρος Κλάδος, αυτός των Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, θα είναι στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και των εργαζομένων του Λιγνιτωρυχείου Αχλάδας μέχρι την αποκατάσταση του δικαίου και το δίκαιο είναι να γυρίσουν πάλι στις δουλειές τους οι οκτακόσιοι (800) εργαζόμενοι.
Πολιτική βούληση ΤΩΡΑ για την επαναλειτουργία των Ορυχείων Αχλάδας Φλώρινας.
ΓΙΑ ΤΗΝ O.X.Μ.Γ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΧΑΤΖΑΚΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- ΓΣΕΕ
2.- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3.- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ
4.- ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ ΑΧΛΑΔΑΣ
5.- ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.