ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΓΑ: Πότε θα πληρωθεί η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΟΓΑ: Πότε θα πληρωθεί η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων

.

.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΟΓΑ: Πότε θα πληρωθεί η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Ταυτόχρονα στις 20 Ιουλίου, αναμένεται να πληρωθούν το δεύτερο μισό της πρώτης δόσης καθώς και ολόκληρη η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του ΟΓΑ, ο Οργανισμός επιδιώκει να πληρώσει τα οικογενειακά επιδόματα το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται να πιστωθούν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων και νωρίτερα στις 15 Ιουλίου.









Ωστόσο τον τελικό λόγο έχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Πάντως ο ΟΓΑ θέλει να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων.

Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα καταβληθούν ταυτόχρονα το υπόλοιπο της α’ δόσης, αλλά και η β’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, μόνο κατά το ήμισυ, για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού εκταμιεύθηκαν τα 70, από τα 140 εκατ ευρώ, που έπρεπε.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
ΠΗΓΗ