ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.

.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές (για τους  54 εργαζόμενους στη Φλώρινα και 12.000 χιλιάδες συνολικά) εξελίξεις στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.



Μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις  θέσεις εργασίας, τους μισθούς και όλες τις εργατικές  απαιτήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν τα εύκολα «θύματα» των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ’ επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου, τ’ οποίο έχει διαμορφωθεί ως εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Αυτή η Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξακολουθεί και κρατά σε ισχύ αυτό το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, ως αποτέλεσμα της αποδοχής των μνημονίων και των μέτρων τους.

Το ΕΚΦ μαζί με το Σωματείο και την ΟΙΥΕ, θα αγωνιστεί με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την κανονική καταβολή των μισθών τους και την προστασία τους από τους «προστάτες» του τραπεζικού συστήματος.



ΦΛΩΡΙΝΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016                                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ