ΦΛΩΡΙΝΑ BREXIT KAI TO KOYBAΡΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΩΜΗΣ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : BREXIT KAI TO KOYBAΡΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΩΜΗΣ!

.

.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

BREXIT KAI TO KOYBAΡΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΩΜΗΣ!

Δεν είναι τυχαία η  Μεγάλη Βρεττανία, είναι  η γεννήτωρ  των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ( ως και Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας κλπ)  και είναι ένας από τους  3  πόλους της Ενωμένης Ευρώπης, με την Γερμανία και  την Γαλλία να αποτελούν τους άλλους δύο πόλους.
  ΄Οσο  κι αν σε επίπεδο  Δυτικής Ρώμης, τoυλάχιστον , δεν υπάρχει πια εκείνη η  κρατική, έως αυτοκρατορική, αίγλη της έννοιας των Κρατών, όσο των ενιαίων πια  παγκοσμίων πολυεθνικών  εταιριών , εντούτοις η ανεξαρτητοποίηση  του  1/3  των  συνιστωσών της  Ενωμένης  Ευρώπης  αλλάζει  όλα τα δεδομένα στην  Ευρώπη, στη  συνολική Δύση και σε όλο τον Κόσμο!




  Αν υπήρχε  μια κάποια, έστω και ελάχιστη , πρόνοια για  την Ενωμένη Ευρώπη, θα υπήρχε εξαρχής και η πρόνοια και η πρόληψη και η αποφυγή τέτοιου  δημοψηφίσματος, που  διαρρηγνύει  τη συνοχή  εντός  από την Ευρωπαϊκή Ενωση , ακόμα και της ίδιας , εσωτερικά,  της  Μεγάλης Βρεττανίας  πλέον, αφού  αυξάνονται  οι  πιέσεις αυτονόμησης  και των βρεττανικών συντεταγμένων, με  τάσεις αυτονόμησης  της  Σκωτίας και της  Ιρλανδίας, κι όχι μόνο!

  Κι  όμως, η  μεγάλη  Δύση  δείχνει  να  αμύνεται  ως άτακτη αποσύνθεση-υποχώρηση εκ  των ανατολικών επιθέσεων που δέχεται , αφενός  από  το ( αμερικανόφιλο;)  Ισλάμ κι αφετέρου  από  την ένωση  των  BRICS ( Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, κίνα  και Νότια Αφρική ) ;

  Από ότι φαίνεται  η ιθύνοντες (όχι απαραίτητα επίσημα κρατικοί ) της Δύσης, κυρίως της Ατλαντικής, προτιμούν  να άλλάξουν τα status  της  διεθνούς  γεωπολιτικής σκακιέρας , παρά  να  αντιμετωπίσουν  με ενιαίους όρους  την ανατολική  προέλαση  στη Μεσόγειο και παγκοσμίως;

 Το σίγουρο και το βέβαιο  είναι ότι  η  Ενωμένη  Ευρώπη  θα δοκιμαστεί  ακόμα περισσότερο, είτε είναι προϊόν  ευρύτερων  γεωστρατηγικών  τακτικών είτε όχι!

  Ακριβώς γιατί εξαρχής ήταν  πολύ  δύσκολο να δεχτεί κανείς  ότι   το  1,5%  του εξωτερικού χρέους της Ευρώπης, που  είναι  το χρέος  της Ελλάδας, θα μπορούσε να  γίνει απαιτητό άλλως  θα έχανε  η Βενετιά  της Ευρώπης ... βελόνι!

  Τώρα ίσως είναι  πιο εμφανές  αυτό που γράφτηκε πριν 2 χρόνια  , ότι  με  το grexit , τη δραχμή και τον Τσίπρα  αφενός  η  Ελλάδα  θα έφευγε  από τη ζώνη του Ευρώ και της Ευρώπης, με αποτέλεσμα  ξαφνικά τα  ήδη «Κινέζικα; » Ελληνικά λιμάνια  να  μην ήταν πια  Ευρωπαϊκά  και  η  δραχμή να κινούνταν ξαφνικά στη ζώνη  του Δολλαρίου (  27-12-14  ήταν η προκήρυξη των ελληνικών εκλογών και η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και , 27-12-14  ήταν  και  η  υπογραφή μεταξύ  Ρωσίας-Κίνας  για την έξοδο  του δολλαρίου από τις μεταξύ  τους συναλλαγές)!

 Κι αν δεν υπήρχε  το  χρέος  δια κατοχής  του  1/3  του  Αμερικάνικού  χρέους επίσημα από την Κίνα, κι αν δεν μπορούσε να γίνει παγκόσμιο  κραχ  η πτώση στο Χρηματιστήριο της Κίνας , θα είχε ήδη γίνει  το  Grexit, κι η ΄΄εναρξη στην ουσία  ξηλώματος της Ευρώπης  στη Μεσόγειο" , μετά Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία ,για τη δημιουργία  χαραρής  αρχικά, πιο ενιαίας  μετά, μεσογειακής συνομοσπονδίας, με πιο βολική; πλέον  Λιβύη, Αίγυπτο  και  Συρία;

  Ετσι τώρα  έγινε  το Brexit, αντί  του Grexit;
  Στο ξετύλιγμα μήπως  του ίδιου  μήπως και ποιού  μίτου , ποιού κουβαριού ;


 Και  ποιά  η  Ευχέρεια  πλέον  της Γερμανίας  να ελέγξει  την προς Ανατολάς  Ευρωπαϊκή Διεύρυνση, όταν  κι η ίδια  η Γερμανία  γίνεται πολιτικός στόχος της Ανατολής ;

  Την κατηγορούν για σύμπραξη με την Τουρκία ( όχι μόνο στην Γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων ), την κατηγορούν  για  την συμμετοχή της ττην Κριμαία , τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο ( σύμμαχο της Βουλγαρίας, στο Μακεδονικό Μέτωπο) την κατηγορούν για τους Ναζί , τα κατοχικά δάνεια στον  2ο παγκόσμιο πόλεμο, για την εύνοια της Ευρώπης προς αυτή, για την ισοτιμία ευρώ-μάρκου  και σήμερα για την  υπερβολική  της  αυστηρότητα ( επιλεκτική; )  στην χώρα του Αιγαίου, την Ελλάδα!  Τέτοια που ούτε ο Χίτλερ ( ειδικά αυτός ) είχε διανοηθεί!

 Με  το  ΒREXIT  λοιπόν, όλα τα κουβάρια( μάλλινα και συνθετικά)  της  Ευρώπης, της Μεσογείου και παγκόσμια  ακόμα και να μην ξετυλίγονται , δοκιμάζονται  οι μίτοι  τους!

 Γιατί πέρα από τα χρηματιστηριακά, νομισματικά και λοιπά ζητήματα που ανακύπτουν( κι έχουν βεβαίως χαμένους και κερδισμένους)  πρωτίστως  το μείζον κουβάρι πάντα είναι το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό!

  Και τι μπορεί να δει  ένας "αρχαίω τω τρόπω"  ορών και Αλεξανδρινά  διαβλέπων;
   Η σύγχρονη Βαβυλώνα  ανακάλυψε ότι  κι ο Πούτιν, όπως κι ο Αλέξανδρος, εκτός  από ανίκητοι, έχουν την ίδια αδυναμία, τη μη  ύπαρξη ικανής διαδοχής;
  Και αλλάζουν θέσεις, προσβλέποντας σε πιό κατάλληλο χρόνο και συνθήκες;

Αναμφίβολα   το ελληνικό κουβάρι, είναι ακριβώς  στη μέση πολλών κουβαριών, δίπλα στο κουβάρι της Κύπρου και ολόκληρης της Μεσογείου, καθώς και στο σημείο τομής Ανατολής- Δύσης!

 Παγκόσμιες  ανακατατάξεις προμηνύονται ή  απλώς αλλάζουν  γεωπολιτική θέση οι  διεθνείς πόλοι;
  Όπως και να χει  η συνεχής  και  ενιαία, δια της συνέχειας της  Αρχής , λέει, ελληνική  εξωτερική  πολιτική  πρέπει  να έχει  το νου της!  Η ποιά;



                                              Η  ΕΥΛΟΓΗ ΔΙΑΠΟΡΙΑ!