Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Συνέντευξη τέως Πρωθυπουργού Σκοπίων.

Αποκαλυπτική η πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκέφσκι στον δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι του ”Channel 5” της FYROM, κονιορτοποιεί τον ψευδομακεδονισμό του Γκρουέφσκι και της σκοπιανής νομενκλατούρας.
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Γκειργκέφσκι παρατίθενται αυτούσια και άνευ σχολιασμού.
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Εάν αποδείξουμε ότι οι....

αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, τότε αυτόματα ισχυριζόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί οι αρχαίοι Μακεδόνες.

Πρώτα από όλα, ακόμα και αν ίσχυε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δεν σημαίνει ότι είναι οι σημερινοί Σκοπιανοί (απόγονοι τους), γιατί η ιστορία της περιόδου γνωρίζει μόνο 3 πολιτισμούς σε αυτήν την περιοχή των Βαλκανίων: τους Έλληνες, τους Ιλλυριούς και τους Θράκες. Οι Μακεδόνες δεν υπήρξαν ως άλλος πολιτισμός…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όποιον και αν συμβουλεύτηκα, λέει το ακριβώς αντίθετο από εσάς.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώ. Τώρα, το δεύτερο σημείο είναι ότι εάν υπάρχει κάποια βάση για εμάς να αποδείξουμε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι διαφορετικοί από τους αρχαίους Έλληνες, το συμπέρασμα μας θα είναι ότι είναι, ήταν κάτι διαφορετικό από τους σημερινούς Σκοπιανούς.

Στο μεταξύ είναι και κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν είναι γενετικά οι ίδιοι, αλλά ξέρω ότι 120-130 χρόνια πριν τον Μέγα Αλέξανδρο, ο προ-προ-προ παππούς του Αλέξανδρος Α’ [ο επονομαζόμενος Φιλέλλην] λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα και αποδεικνύει την ελληνική του καταγωγή από την Πελοπόννησο. Από τότε και μέχρι την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Κόσμου και παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες, σε όλα τα συμβούλια, σε όλες τις μάχες και σε όλα τα πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν λίγο, σας διάβασα ότι δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους. [σ.σ. σκοπιανή λογική: Αν δεν τα πας καλά με άλλους, πάει να πει ότι έχετε διαφορετική εθνικότητα...).

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Kοιτάξτε, μπορούμε να επικαλεστούμε πολλές παραθέσεις από γνώστες, αλλά σας λέω πως η Μακεδονία λειτουργούσε τότε. Όλες οι ημερομηνίες είναι γνωστές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα υπήρξαν μεγάλοι πόλεμοι. Ο Φίλιππος τους κατέλαβε, τους σκότωνε. Εάν ήταν τόσο στενά δεμένοι, γιατί σκότωνε ο ένας τον άλλο; [σ.σ. πάλι σκοπιανή λογική: Οι Σπαρτιάτες που κατέλαβαν την Αθήνα και σκότωσαν Αθηναίους, πάει να πει ότι έχουν διαφορετική εθνικότητα).

ΓKEOΡΓΚΕΦΣΚΙ: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ακόλουθο: Ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος είχαν σκοπό να ενώσουν τον Ελληνικό κόσμο. Είχαν σκοπό να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό του Ελληνικού κόσμου, την Περσία. Και τελικά το έπραξαν ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, ή καλύτερα ο Αλέξανδρος σε αυτήν την περίπτωση. Αυτός, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό του όνομα. Οπουδήποτε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του, είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου το κείμενο αρχίζει με τις λέξεις ''Εγώ ο Έλλην/Του Έλληνος Αλεξάνδρου''....

Έτσι, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας ελληνικός κόσμος και ονομάζεται «Ελληνοποίηση της Μεσογείου». Ο Αλέξανδρος κάνει το μεγάλο άνοιγμα, την εξάπλωση του ελληνικού ονόματος. Και πρόσφατα, δεν ανακήρυξαν [σ.σ. Έλληνες] τον Μ. Αλέξανδρο ως τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών για το τίποτα. Γιατί έφτασε τον Ελληνικό πολιτισμό να φτάσει το ύψιστο σημείο.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν ο Ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο μεγάλος, εάν ο Αλέξανδρος ήταν τόσο μεγάλος και τον εξέλεξαν ως τον μεγαλύτερο Έλληνα, γιατί ως το 1990 δεν ήθελαν να ακούνε για αυτόν; Γιατί μέχρι το 1990 δεν ήθελαν να ακούσουν για τους Μακεδόνες; Γιατί το όνομα Μακεδονία ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα;
ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Δεν είναι έτσι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως δεν είναι έτσι Λιούμπκο;; Έτσι είναι!!! Μιλούσε στους στρατιώτες του σε 2-3 γλώσσες.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ : Πάντα νοιαζόντουσαν για το ελληνικό πνεύμα. Μην έχουμε παραισθήσεις…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Τότε γιατί ο Φίλιππος τους πολέμησε; Γιατί τους νίκησε; (σ.σ. Αν πολεμήσεις και νικήσεις άλλους, πάει να πει ότι έχετε διαφορετική εθνικότητα).

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ : Περίμενε Μιλένκο. Γιατί η Αθήνα και η Σπάρτη πολέμησαν μεταξύ τους; Γιατί η Θήβα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους; Όλες οι αρχαίες ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Από την μεριά σου να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο είναι. Δεν ξέρω εάν καταλαβαίνεις, πως αυτό ακούγεται στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν….

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Δεν πρέπει εμείς να έχουμε ψεύτικες παραισθήσεις. Ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος έχτισε, είναι ένας ελληνικός κόσμος. Ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος αφήνει πίσω του είναι ένας ελληνικός κόσμος. Αυτοί είναι ξεκάθαροι δείκτες, που ο παγκόσμιος επιστημονικός κόσμος έχει αναγνωρίσει. Και μέχρι σήμερα, βλέπουμε όλα τα μνημεία που έχουν μείνει από αυτήν την περίοδο, να έχουν αυτό το όνομα και επώνυμο. Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;;;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περίμενε ένα λεπτό. Γιατί δεν θες να μου εξηγήσεις, εάν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί οι Έλληνες δεν το εκτιμούσαν ως το 1990;

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Πως μπορείς να λες ότι δεν το εκτίμησαν;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού δεν το έκαναν. Δεν υπήρχε περιοχή με το όνομα Μακεδονία στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε αεροδρόμιο να λέγεται Μακεδονία. Δεν υπήρχε Μέγας Αλέξανδρος. Δεν υπήρχε τίποτα από αυτά….

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Περίμενε. Υπήρχε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη από τουλάχιστον όταν ήμουν 5 χρονών και επισκέφτηκα πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι αυτό το άγαλμα. Έχεις δίκιο για το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρχε περιοχή με αυτό το όνομα.

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Ναι, άλλαξαν το όνομα της περιοχής αρκετές φορές. Αλλά το να ισχυρίζεσαι ότι δεν εκτιμούσαν το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι καθόλου αληθινό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτον δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Δεν έμοιαζαν καθόλου. Πολεμούσαν μεταξύ τους (σ.σ. κατευθείαν για τα ”Γκίνες”…οι αρχαίοι Μακεδόνες διέδωσαν μια γλώσσα που δεν μιλούσαν).

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Μα όλες οι ελληνικές πόλεις πολεμούσαν μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλούσαν διαφορετική γλώσσα. Λες ότι ένωσε τον ελληνικό κόσμο. Ας πούμε, ο Γκορμπατσώφ ήταν υπέρ της της ένωσης της Γερμανίας αλλά δεν ήταν Γερμανός. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;

ΓΚΕΟΡΓΚΕΦΣΚΙ: Mιλένκο, κοίτα, ολόκληρη η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ελληνική, και ως σήμερα η λέξη είναι Ελληνική. Μπορούμε να λέμε μεταξύ μας ιστορίες για παρηγοριά, αλλά αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα! Μέχρι να αποδείξουμε επιστημονικά ότι αυτά τα γεγονότα δεν είναι αληθινά, εντάξει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω πως αρκετοί σπουδαίοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με τις απόψεις σου και το ξέρεις. Αληθινά δεν συμφωνούν…

Μετάφραση στα ελληνικά: ”History-of-Macedonia.com”

http://nationalpride.wordpress.com/