Σελίδες

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Θερμό φθινόπωρο...Σκάει βόμβα από το Σ.τ.Ε. για τα κλειστά επαγγέλματα!

Απόφαση – σταθμό ετοιμάζεται να βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας τις επόμενες ημέρες και η οποία αναμένεται να αλλάξει το χάρτη των κλειστών επαγγελμάτων στη χώρα μας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματική τη διατήρηση οποιουδήποτε κλειστού επαγγέλματος για οποιοδήποτε λόγο (πληθυσμιακό, γεωγραφικό κλπ) στη χώρα μας και θα βασίζεται σε σχετικό άρθρο του Συντάγματος περί ελεύθερης επαγγελματικής επιλογής των Ελλήνων πολιτών.

Η απόφαση θα αφορά όλα τα επαγγέλματα και θα επιβεβαιώνει με ταυτόν τον τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει δεκάδες επαγγέλματα από τις 2 Ιουλίου 2011.

Φορτηγατζήδες, αρτοποιοί, λογιστές, ναυτικοί πράκτορες, ψυκτικοί και ψυχολόγοι είναι μερικά μόνο από τα κλειστά επαγγέλματα για τα οποία έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση το άνοιγμά τους. Όμως υπάρχει και μια κατηγορία για την οποία υπάρχουν εκκρεμότητες...

Δικαίωση Ραγκούση

Έτσι πρώτα απ’ όλα θα έχει άμεση επίδραση στο ακανθώδες θέμα των ταξιτζήδων.

Ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού οι ιδιοκτήτες ταξί διαδήλωναν αντιδρώντας στην απόφαση του νέου υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση να απελευθερώσει το επάγγελμα, αρνούμενος να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε αφήσει ο προκάτοχός του κ. Δημήτρης Ρέππας φεύγοντας από το υπουργείο.

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, μετά την απόφαση αυτή, θα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για τη στάση την οποία κράτησε, αφού θα του επιτρέπεται να απελευθερώσει το επάγγελμα χωρίς περιορισμούς. Είναι βέβαιο πως πάνω σε αυτή την απόφαση θα βασιστεί το πλαίσιο που θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Ραγκούσης είχε δεχθεί σφοδρή κριτική και εσωκομματικά πυρά για την επιλογή του να μην υπογράψει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, απόφαση που είχε προκαλέσει την οργή των ταξιτζήδων οι οποίοι είχαν αντιδράσει με κινητοποιήσεις. Αρχές Αυγούστου είχαν ανακοινώσει πως δίνουν διορία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στον υπουργό για να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του.

Το ΣτΕ φαίνεται όμως ότι θα τους προλάβει...

protothema