Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ακυρώθηκε η απογραφή στα Σκόπια!


Η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε να ακυρώσει και να αναβάλει την απογραφή πληθυσμού για κάποια άλλη φορά ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα διεξαχθεί νέα απογραφή.



Όλα τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Απογραφής (NCC) προέβησαν σε παραίτηση, προτρέποντας παράλληλα όλους τους συμμετέχοντες στην απογραφή του 2011 να διακόψουν όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν.


Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα κατά τη σύνοδο της Δευτέρας ότι δεν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω διαχείριση της Απογραφής.


"Αυτό αφορά σε μεγάλο βαθμό στην ακατάλληλη εφαρμογή της μεθοδολογίας που καθορίζεται από την κρατική Στατιστική Υπηρεσία, και εναρμονίζεται με την Eurostat, σε σχέση με το άρθρο 6, παράγραφος 3, των άρθρων 40 και 42 του νόμου περί απογραφής του πληθυσμού, των νοικοκυριών και των διαμερισμάτων στην πΓΔΜ", αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή.


Ως αποτέλεσμα, η Επιτροπή πιστεύει ότι η απογραφή δεν μπορεί να παρέχει τα σχετικά δεδομένα, ενώ η ίδια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νομικές υποχρεώσεις της. ik/fd/11: 01


Οι Αλβανοί κάτω από 17%


Έως τώρα είχαν απογραφεί περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι και ένα πράγμα έγινε εμφανές: η αλβανική εθνικότητα δεν θα είναι σε θέση να φτάσει το πολυπόθητο 25% που έφτασε με "δόλια μέσα" κατά την απογραφή του 2001, καταγγέλει το σκοπιανό φιλοκυβερνητικό ΜΙΝΑ.


Τα Σκόπια κατηγορούν ΝΑΤΟ / ΕΕ για το 25% των Αλβανών


Λόγω της «εξέγερσης» που ενορχηστρώθηκε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οποία είχε ως στόχο να μετατρέψει την πΓΔΜ σε ένα δεύτερο Κόσοβο και ακόμη μια βάση του ΝΑΤΟ, η Συμφωνία της Οχρίδας που γράφτηκε για τα Σκόπια στις Βρυξέλλες πριν αρχίσει η σύγκρουση, είχε προβλέψει αλλαγές στους νόμου για τους Αλβανούς υπηκόους σε περίπτωση που αυτοί ανέρχονταν στο 25% του πληθυσμού, συνεχίζει το ΜΙΝΑ.


Το "θαύμα" συνέβη στην απογραφή του 2001 υπό την εποπτεία ΝΑΤΟ / ΕΕ, όπου οι Αλβανοί παρουσιάστηκαν να αποτελούν το 25,2% του πληθυσμού.


Και να γιατί η κάψα τους να μειωθεί ο αριθμός των Αλβανών


Τώρα που διέρρευσαν πιο ρεαλιστικοί αριθμοί, λέει το ΜΙΝΑ, οι δυσαρεστημενοι Αλβανοί φαίνονται να αποτελούν λιγότερο από 17% το οποίο με τη σειρά του φέρνει υπό αμφισβήτηση την ισχύ της Συμφωνίας της Οχρίδας αλλά και τον αριθμό των βουλευτών των αλβανικών κομμάτων DUI και DPA στο Κοινοβούλιο.


Διότι δεν είναι δυνατόν οι αλβανοί στην εθνικότητα να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους "Μακεδόνες" και τις άλλες μειονότητες, όταν δημοσίως λένε ότι δεν αισθάνονται ότι η "Μακεδονία" είναι η χώρα τους καταγγέλει το ΜΙΝΑ και ολοκληρώνει λέγοντας ότι τα Σκόπια θα πρέπει να μιμηθούν την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, διεξάγοντας μια απογραφή με τον τρόπο που την διεξάγουν οι χώρες αυτές: Μετρώντας τους πολίτες ως "Μακεδόνες" ή καθόλου και το πρόβλημα λύθηκε. Δεν παραλείπει τέλος να τονίσει το γεγονός ότι η Αλβανία βάζει πρόστιμο χιλίων δολαρίων σε όσους δηλώνουν ότι είναι διαφορετικής εθνικότητας.


Οι δηλώσεις του κυβερνώντος VMRO: Δεν προσθέτουμε ανθρώπους στην απογραφή για ένα χρηματικό ποσό


Η απογραφή έχει αποτύχει και τα δεδομένα της δεν θα γίνουν δεκτά, δήλωσε το VMRO σε δελτίο Τύπου προσθέτοντας ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απογραφή δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις ζημίες που θα επιφέρει στο έθνος μια κατασκευασμένη απογραφή (εννοώντας το ποσοστό των Αλβανών).


"Ήταν προφανές ότι αυτή η απογραφή δεν θα συνεχιζόταν αν δεν ακολουθούνταν οι νόμοι περί Απογραφής. Μόλις καταλάβαμε ότι ο νόμος καταπατήθηκε, η απογραφή ακυρώθηκε αμέσως" ανέφερε το VMRO σε δελτίο Τύπου.


"Η προηγούμενη απογραφή λέγεται ότι ήταν δόλια από "Μακεδονικούς" και διεθνείς οργανισμούς. Ο αρχηγός του γραφείου Απογραφής εγκατέληψε τη θέση του. Μόνο ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και το κόμμα του στέκονταν πίσω από τους αριθμούς. Μόνο ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι ξέρει τι απέγιναν οι 120.000 Αλβανοί που είχαν καταμετρηθεί στην απογραφή του 2002. "


"Δεν μετράμε ανθρώπους για ένα χρηματικό ποσό, μόνο εκείνους που υπάρχουν" κατέληξε το VMRO στο δελτίο Τύπου.




MacedoniaHellenicLand.Eu


Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2302/33/lang,el/