Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Μακεδόνων προς Ευρωβουλευτές

Προς Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Αξιότιμοι Ευρωβουλευτές,


Επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις αδικίες και στις παραβιάσεις εις βάρος της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας 2.500.000 Μακεδόνων ενός εκατομμυρίου Μακεδόνων Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλληνες.



Η οικειοποίηση της Μακεδονικής πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους της Νοτίου πρώην Γιουγκοσλαβίας υπήρξε πολιτικό δημιούργημα του Τίτο από το 1944 και που ουδέποτε πριν η περιοχή αυτή είχε το όνομα Μακεδονία.


Η Μακεδονική ταυτότητα, πολιτιστικά και ιστορικά, ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψει η Αρχή του αυτοπροσδιορισμού να υφαρπάξει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα υπάρχοντος πολιτισμού που ανήκει σε άλλο έθνος για χιλιετίες όταν μάλιστα οι Σλάβοι στην ΠΓΔΜ έχουν σλαβικό πολιτισμό και ιστορία από τον 7ο μ. χ αιώνα για τον οποίον θα πρέπει να είναι υπερήφανοι. Στην πραγματικότητα οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ είναι αυτοί οι οποίοι αρνούνται το δικαίωμα του αυτό-προσδιορισμού στους Μακεδόνες Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα.


Το 1913 και μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, βάσει Διεθνών Συνθηκών, το μεγαλύτερο τμήμα του εδάφους της αρχαίας Μακεδονίας επανήλθε στην Ελλάδα, ένα πολύ μικρότερο περιήλθε στην Γιουγκοσλαβία και ελάχιστο στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία στην Ελλάδα κατοικείται από 2.500.000 κατοίκους οι οποίοι πολιτιστικά και ιστορικά είναι Μακεδόνες. Ο Τίτο βάπτισε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονία» το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1944 .


Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που έγινε ανεξάρτητη το 1991, αποτελείται κυρίως από Σλάβους και Αλβανούς και από διάφορες άλλες μειονοτικές ομάδες όπως Ρομά, Τούρκους, Βούλγαρους, Έλληνες, Σέρβους κλπ.


Οι Μακεδονικές Οργανώσεις τα μέλη των οποίων είναι Μακεδόνες που κατοικούν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, καταγγέλλουν τις ενέργειες σφετερισμού της πολιτιστικής και ιστορικής τους ταυτότητας από την ΠΓΔΜ και διαμαρτύρονται ότι ένα Σλαβικό έθνος μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα «Μακεδόνας» για τους πολίτες του, έναν όρο που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αναγνώριση «Μακεδονικής» εθνότητας, χωρίς αμφιβολία, θα γίνει αιτία να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό συμπεριλαμβανομένης ιστορίας, πολιτισμού , εδάφους και θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση σ' ολόκληρη την περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τους Σλάβους των Σκοπίων ως «Μακεδονική» εθνότητα


Θεωρούμε ότι απειλούμαστε από την τεχνητή δημιουργία μιας εθνικής «Μακεδονικής» εθνότητας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας , ευχόμενοι στους γείτονες Σλάβους της ΠΓΔΜ να βρουν τον εθνικό σλαβικό τους προσδιορισμό.


Αξιότιμοι κύριοι Ευρωβουλευτές, εμείς οι Μακεδόνες σας υποβάλουμε την θερμή παράκληση να ασκήσετε την επιρροή σας ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα μας ,των πραγματικών Μακεδόνων, από την επιδιωκόμενη σλαβοποίηση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και να βοηθήσετε ώστε η πολυεθνική αυτή χώρα που έχει βασικά Σλαβικό και Αλβανικό πληθυσμό να μπορέσει να βρει ένα όνομα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Παρακαλούμε να δεχθείτε την έκφραση της πλέον ειλικρινούς εκτίμησης μας.
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ - Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Η Συντονιστική Επιτροπή των Μακεδονικών Οργανώσεων
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)
Νίνα Γκατζούλη-Συντονίστρια
Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
«Ομάδα 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος


Σύλλογοι που ανήκουν στο Κοινό των Μακεδόνων:
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ίων Δραγούμης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς-Φλώρινας
Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»
Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού - Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»
Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας
Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς-Φλώρινας
Σύνδεσμος Τραυματιών και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών Νομού Θεσσαλονίκης Κεντρικής Μακεδονίας
Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»
Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.
Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «οι Μακεδνοί»
Μακεδονικός Σύλλογος Βόλου
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας - Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου Νάουσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλατάνου Νάουσας


WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS
Communication:
Nina Gatzoulis
Coordinator of the Committee of the
World Pan-Macedonian Associations
Email: ninagatz@comcast.net
Τel: 603-742-0466
Fax: 603- 617-2977


Δεκέμβριος 2011


Προς Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου


Αξιότιμα Μέλη της Ελληνικής Βουλής,


Εμείς οι Μακεδόνες με την επιστολή αυτή εκφράζουμε την ανησυχία μας για την γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την επικείμενη ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Αθήνας για την υποτιθέμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.


Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμφοτέρων των χωρών έχουν κυκλοφορήσει πολλά άρθρα, απόψεις και φήμες για την ετυμηγορία. Την περασμένη εβδομάδα οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μια παρωδία αμφίβολης αξίας και η απόφαση ήταν κατά της Ελλάδας. Φαίνεται να υπάρχει απαισιοδοξία για την ελληνική πλευρά σχετικά με μια αρνητική ετυμηγορία εναντίον μας.


Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι θα μάθουμε την απόφαση μόνον όταν δημοσιευτεί επισήμως μετά την 5η Δεκεμβρίου 2011 (σύμφωνα με τις ειδήσεις). Οι φήμες και οι διαδόσεις πριν την ημερομηνία αυτή νομίζουμε προωθούνται για εντυπωσιασμό. Επιπλέον η απόφαση του δικαστηρίου έχει να κάνει με την μη πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και δεν θα αφορά το θέμα του ονόματος. Ωστόσο, και το πιο σημαντικό, ακόμη και αν το δικαστήριο αποφανθεί κατά της Ελλάδας, η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δεν είναι νομικά δεσμευτική. Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επί του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαγορεύσει την πολιτική του ΝΑΤΟ για την εισδοχή νέων μελών, και πολύ περισσότερο την εθνική μας πολιτική στο θέμα του ονόματος.


Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε της γνώμης πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μετά από οποιαδήποτε απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης-αρνητική ή θετική.


Παράλληλα όμως με τις ως άνω φήμες γιά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, κυκλοφορούν και άλλες που αφήνουν να εννοηθεί ότι στην επικείμενη συνάντηση των ηγετών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες η Ελληνική Κυβέρνηση θα δεχθεί να ορισθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων γιά την εισδοχή των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση παρά την μη ύπαρξη λύσης γιά το θέμα του ονόματος.


Πιστεύουμε ότι αποδοχή μιάς παρόμοιας απόφασης από την Ελληνική Κυβέρνηση θα είναι καταστροφική για τα δίκαιά μας ως Μακεδόνες. Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή από εμάς, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα απορριφθεί και από την Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που θα εμφανισθεί ως πρόταση από οποιοδήποτε μέλος της Ε.Ε.


Οι Σκοπιανοί επιμένουν πως 131 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει επίσημα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και θα χρησιμοποιήσουν αυτό το επιχείρημα ως μοχλό πιέσεως για την ένταξή τους στην ΕΕ. Εμείς δεν πιστεύομε πως ο πραγματικός αριθμός χωρών που τους αναγνώρισε επίσημα ανέρχεται στις 131, αλλά είναι πολύ μικρότερος. Αν πραγματικά είναι 131 χώρες τα Σκόπια θα είχαν ήδη φέρει το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


Κλείνοντας, σας καλούμε σε εθνική επαγρύπνηση γιά τη Μακεδονία, μακριά από οποιοδήποτε ενδοτισμό, και αποδοχή «λύσεων» που αντιβαίνουν στο εθνικό μας συμφέρον, το δίκαιο και την ιστορία, λόγω φίλων, συμμάχων ή γειτόνων.


Με εκτίμηση,


Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ - Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Η Συντονιστική Επιτροπή των Μακεδονικών Οργανώσεων
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)
Νίνα Γκατζούλη-Συντονίστρια
Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
«Ομάδα 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος


Σύλλογοι που ανήκουν στο Κοινό των Μακεδόνων:
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ίων Δραγούμης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς-Φλώρινας
Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»
Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού - Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»
Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας
Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς-Φλώρινας
Σύνδεσμος Τραυματιών και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών Νομού Θεσσαλονίκης Κεντρικής Μακεδονίας
Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»
Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.
Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «οι Μακεδνοί»
Μακεδονικός Σύλλογος Βόλου
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας - Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου Νάουσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλατάνου Νάουσας
Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης