Τις εντυπώσεις έκλεψε η τριανταφυλλόπιτα και τα προϊόντα του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοΐου σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ, www.ellet.gr) που πραγματοποιήθηκε στην Πλάκα στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση «Το Σάββατο του παραγωγού» που έγινε στις 3 Μαρτίου 2012 για την ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της σπιτικής μαγειρικής τόσο το ροδόνερο όσο και το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο του Συνεταιρισμού εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Βέβαια την παράσταση έκλεψε η τριανταφυλλόπιτα που φτιάχτηκε με ροδόνερο και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο από το Συνεταιρισμό Βοΐου Κοζάνης, αποκλειστικά για την εκδήλωση.
Ακολουθεί συνημμένη η ανακοίνωση της ΕΛΛΕΤ για το τριαντάφυλλο Βοΐου μετά την εκδήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες 6980337157 begin_of_the_skype_highlighting 6980337157 end_of_the_skype_highlighting
TUESDAY, 6 MARCH 2012
VEGETARIAN 8
Μπορεί να μην αποφάσισες να εμφανιστείς ακόμα επισήμως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν έχω πάρει είδηση ότι ήδη κατέφθασες.
Αν λοιπόν θές να συνεχίσεις να παίζεις το κρυφτό για μια ακόμα βδομάδα, παίξε.
Εγώ σε βλέπω αλλά δε θα σε μαρτυρήσω, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν σε βλέπω κιόλας.
Και σου ετοιμάζω το πιο ταιριαστό γλυκό, μόνο για σένα.
TWO MINUTES ANGIE ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΙΤΤΑ*
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
• 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
• 1 φλυτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
• 1 κουταλάκι baking powder
• 1/2 κουταλάκι ροδόνερο
• 4 αυγά
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Για το σιρόπι:
• 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
• 3 ποτήρια νερό
• 1/2 κουταλάκι ροδόνερο
Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύω.
Απλώνω το φύλλο, και το αφήνω λίγο να ξεραθεί.
Κόβω σε κομμάτια και τα ρίχνω στο μίγμα της κρέμας, φροντίζοντας να μουλιάσουν καλά.
Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνω το μίγμα.
Ψήνω στους 180 για 30′ .
Βγάζω τη πίτα από το φούρνο, και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζω το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζω για 15′
Όσο το σιρόπι είναι καυτό, περιχύνω το γλυκό , κάνοντας τρύπες στην επιφάνεια για να απορροφηθεί καλά από τα φύλλα.
Βάζω την τριανταφυλλόπιτα στο ψυγείο να παγώσει .