Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ 8ΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΝΤΟΣ 4ΕΤΙΑΣ (όσα δηλαδή εντός 32ετίας)

Η ζεύξη του σημείου αριστοποίησης της καμπύλης του Νόμου της Φθίνουσας Οριακής Παραγωγικότητας με το Πυθαγόρεια Θεώρημα.
Πρωτότυπη μοναδική επιστημονική έρευνα-μελέτη του οικονομολόγου συντοπίτη μας κ. Κων/νου Μπομπότα, από το 2006.
Ακολουθεί τομοναδικό χειρόγραφο γράφημα της παραπάνω ζεύξης, με τις βασικές της παραμέτρους
 (Επίσης ,στο τέλος επισήμανση για το που πραγματικά βρίσκεται
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ) :




     Έχοντας υπόψη την καμπύλη του νόμου της φθίνουσας οριακής παραγωγικότητας, όπου κάθε προστιθέμενη ποσότητα συντελεστή παραγωγής ( στον δεξιό οριζόντιο άξονα S), προκαλεί μετά το σημείο αριστοποίησης (η κορυφή της καμπύλης στο κέντρο), φθίνουσα πορεία της παραγόμενης ποσότητας (στον αριστερό κάθετο άξονα Q), οδηγούμαστε στην περιοχή αριστερά της κορυφής της καμπύλης, όπου σχηματίζεται, συνήθως, ένα παραλληλόγραμμο.
           Οι συντελεστές παραγωγής, ως γνωστόν; φύση, εργασία, κεφάλαιο, επιχ/τα (ή γνώση ή τεχνογνωσία) και πολιτική δύναμη( political power), αν χρησιμοποιηθούν μόνοι τους δημιουργούν συχνότερα κοινά παραλληλόγραμμα, σπάνια δε μικρά τετράγωνα.
Αν όμως συνδυαστούν σωστά αντί ενός (πολλαπλασιασμός τους στον δεξιό οριζόντιο άξονα  S) δημιουργείται ανάλογη δυναμική και στον κάθετο αριστερό άξονα της παραγωγής Q .
     Ο άριστος συνδυασμός τους σχηματίζει αριστερά της κορυφής της καμπύλης ένα τετράγωνο, με τη διαφορά ότι η κορυφή της καμπύλης έχει ήδη μετακινηθεί 8 φορές ψηλότερα και δεξιότερα, άρα έχουμε ένα οκταπλάσιο μεγάλο τετράγωνο.

      Πώς όμως μπορεί να βρεί κανείς το νέο σημείο ισορροπίας και σχηματισμού ορθού τετραγώνου ώστε να έχουμε ακριβώς 8πλασιασμό των οικονομικών μεγεθών;
      Ποιό θα είναι το μεγάλο τετράγωνο του άριστου συνδυασμού συντελεστών παραγωγής;

      Την απάντηση την έχει ήδη δώσει το Πυθαγόρειο Θεώρημα, ως συνδυασμός τετραγώνων των υποτεινουσών και ομόκεντρων τετραγώνων.
      Το ένα μικρό τετράγωνο στο κέντρο περιβάλλεται από 8 όμοια τετράγωνα γύρω του( κι όλα μαζί απαρτίζουν το μεγάλο τετράγωνο).
      Αρα, αρκεί να προσδιορίσουμε σε ποιο σημείο είμαστε σήμερα για να μάθουμε τη μία πλευρά του μικρού κεντρικού τετραγώνου , άρα το εμβαδόν του, οπότε θα μάθουμε και το μεγάλο τετράγωνο, άρα και τις πλευρές του, άρα και τη νέα καμπύλη αριστοποίησης.
     Οπότε, όχι μόνο η οικονομική ανάπτυξη αλλά και κάθε ολικό μέγεθος αριστοποιείται από τη δυνατότητα συλλογικής εφαρμογής της κοινής μαθηματικής λογικής..., που ταυτίζεται απλά με το εμβαδόν του μικρού τετραγώνου, στο κέντρο.

    Ας δούμε μερικές απλές φυσικές εφαρμογές :
α) αν το μικρό τετράγωνο είναι ένα μαγνητικό προσανατολισμένο γράφημα, με πλευρά ετήσιας διάρκειας, κάθε προσανατολισμένη μετακίνηση στο μικρό τετράγωνο στο κέντρο , προκαλεί ανάλογη κίνηση στο οκταπλάσιο μεγάλο τετράγωνο.
     Αρα, μπορεί να μετρηθεί... και να γίνει πράξη...
Ανάλογα οργάνωνε ο Μάο ισχυρά μαζικά συνθήματα,στην αχανή πλατεία ΤιενΑνΜεν...

     β) αν το σύνολο των 9 μικρών τετραγώνων αποτελούν δίκτυο συγκοινωνούντων δοχείων, κάθε βύθιση στο μικρό τετράγωνο στο κέντρο,προκαλεί ίσης ισχύος άνοδο και στα 8 άλλα μικρά τετράγωνα παρότι η επιφάνειά τους είναι οκταπλάσια.(υδραυλικό πιεστήριο).Αρα, μπορεί να μετρηθεί...ομοίως

      γ) αν το μικρό τετράγωνο είναι παράθυρο φωτισμένου δωματίου, μπορεί εύκολα κανείς να μετρήσει την απόσταση (άρα και τον όγκο της φωτεινής πυραμίδας) που δημιουργεί το ίδιο, ως οκταπλάσιο μεγάλο τετράγωνο φωτός, σε απέναντι σκοτεινό τοίχο. Αρα, μπορεί να μετρηθεί... .ομοίως
       Αντεστραμένες, όμοιες πυραμίδες δεν είναι π.χ: μετρήσιμοι χώροι συλλογής ύδατος ,ως ενισχυτικοί πολλαπλάσιας ροής άρδευσης ή ακόμα και συγκέντρωσης ,δια φακών, ηλιακού φωτός;

       δ) το σημαντικότερο όλων, η τρισδιάστατη, τετραπέρατη πεμπτουσία της μαθηματικής εξουσίας του Πυθαγόρα και του Δημόκριτου ,είναι τα σημερινά προγράμματα windows των υπολογιστών. (Σήμερα αριθμητικά , αύριο γκβαντικά, μεθαύριο νιονικά)
         Η σημερινή διοίκηση(των εξαρχής μινωικών δελφινιών), αντικαθιστά ,μέσα από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά σκάφη (υπολογιστές) του αφρού, τη γερασμένη πλέον, αστική-αντιαστική γραφειοκρατία του βυθού.Η  Ελλάδα γνώσης και φωτός ξαναγυρίζει στη μόδα.

        ε)το πραγματικό μυστικό της δύναμης των τετραγώνων το κρύβει η τετραπέρατη τοπική μας γη. Αυτό όμως δεν θα αποκαλυφθεί σήμερα (2006)…..
          Μπορούμε να μπούμε κι εδώ στο "3° κύμα" της κοινωνίας της γνώσης;
          Βεβαίως.... Η υλοποίηση,δεν είναι εντελώς καθόλου θεωρητική, πλην απαιτεί , όχι μόνο το συνδυασμό αλλά και τους κατάλληλους σήμερα, των 5 παραπάνω, συντελεστών παραγωγής....

          Η εφαρμογή εφικτών σχεδίων ήταν και θα είναι πάντα, θέμα γνωστικής  τάξης, κυρίως όμως  δε ηθικής  αγωγής...
                                                                        Κων/νος  Χ. Μπομπότας

   ΥΓ:   Ο  εφιάλτης  για τα συστήματα  διαχείρησης του  χθές  είναι ότι  υπάρχει  πάντα  ένα εφικτό  παραγωγικό και δημιουργικό αύριο, που  τα προσπερνά …
            Ζωντανό  παράδειγμα  η δυνατότητα  εφαρμογής ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ όπου  ο δωρεάν κρύος ατμοσφαιρικός αέρας  των -20 και -30 βαθμών  γίνεται  ζεστό νερό καλοριφέρ  60 και 65 βαθμών  κελσίου.
            Ότι  δεν γνωρίζαμε μέχρι  χθες δεν σημαίνει  ότι δεν υπάρχει…..
             Η΄ ότι το πιο  βαθύ σκοτάδι δεν υπάρχει λίγο πριν ξημερώσει...