Σελίδες

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΩΣ ΧΩΡΑ , ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ, ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΧΜΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΟ!

      Οι  μύθοι της Αριστεράς, ειδικά δια της παρούσας άγονης κατάστασης, μετατρέπονται από  πολιτική  κενόδοξη γρηγοροστομία, σε άδοξη και άνυδρη  ξηροστομία!
    Κι ευτυχώς, γιατί πολλά χρόνια τώρα  πληρώνουμε πανάκριβα τα δίδακτρα της παροιμιώδους ωκεάνειας αριστερής(κι όχι μόνο) ανεδαφολογίας , χωρίς μια σταγόνα δοκιμής στην πράξη!
    Κι ενώ όλοι ψάχνουν για ...μειοπραξίες στους άλλους, εκτός των πολιτικών τους οίκων, να σοβαρευτούμε, να δούμε και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα!



           Ο  Κύκλος της Μεταπολίτευσης και οι κύριοι συντελεστές του:

1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:  Διαβλέποντας τον κίνδυνο  στα Βαλκάνια, με τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης  είπε: « Το τέλος του Κομμουνισμού στα Βαλκάνια  ημπορεί να αποτελέσει την απαρχή επικίνδυνων επιμέρους τοπικών  εθνικισμών»
Διέβλεπε επίσης ότι  η Ελλάς μολονότι αδυνατεί να έλξει  τον τεράστιο θαλάσσιο  στόλο της, (διότι δεν τον άφηνε ο ξένος παράγων αλλά ούτε και ο εσωτερικός αριστερός παράγων) , μολονότι και μόνη η ναυπήγηση  των ελληνικών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία θα εξασφάλιζε στη χώρα  4 τρις δολλάρια ετησίως ! (Aν κάποτε η ελληνική ναυτιλία  αποκτούσε βάση στην Ελλάδα θα είχε την τύχη των Ωνάσηδων και των Κέννεντυ)!
 Δύναται όμως να χρησιμοποιήσει η Ελλάς τα εμπορικά  αντισταθμιστικά ωφέλη της ναυτιλίας , ώστε να θωρακίσει  την Ελλάδα εισάγοντας της στην Ευρωπαική Οικογένεια, εξασφαλίζοντάς της και 4 ΚΠΣ, για την ανάπτυξη και την αειφορία της!
 Πράγματι, η Γαλλία χρόνια τώρα έχει το δεύτερο ελληνικό νηολόγιο στη σημαία της, κι η Ιταλία  περί του δέκατου (ενώ πχ η Γερμανία σχεδόν δεν έχει θάλασσα)!
  Την Ελλάδα τότε την έβαλε στην Ευρώπη , δυστυχώς , μόνος του και χωρίς την έγκριση κανενός, το δε γεγονός εξάγεται αβίαστα από τη συνέχεια!

   2)  ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :   Ηρθε λοιπόν  ο  σοσιαλιστής  Ανδρέας Παπανδρέου, για να φέρει την αναδιανομή του εισοδήματος  με δανεικά, διορίζοντας  500 χιλ και πλέον κομματικό στρατό, εκδίδοντας ομόλογα, που θα ερχόταν η εποχή(αργότερα)  να διαπραγματευτούν, συν τόκους , σε ιδιωτικές διεθνείς αγορές, κι έχοντας ως αποτέλεσμα τα μνημόνια.
     Όπως δε χαρακτηριστικά προέλεξε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, την εποχή του « Τουρκομπαρόκ» που κάποια στιγμή θα αναμένονταν στη χώρα μας !
      Τα  δε  4  ΚΠΣ  γίνανε  (πολλά από αυτά ) καταθέσεις  κατοίκων εσωτερικού στο εξωτερικό, διπλάσιες μάλιστα από το εξωτερικό χρέος της χώρας , ενόσω  τα 4 ΚΠΣ αναλώνονταν, πλούσια η ειδησεογραφία τότε (και μετέπειτα) στα πανελλήνια ΜΜΕ!

3) ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :  Είπε την αλήθεια σχετικά με το ελληνικό εξωτερικό χρέος και προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση αλλά ανατράπηκε  πρόωρα από τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τα γνωστά!

4)  ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ :  Της  Γερμανικής εκσυγχρονιστικής «σχολής»  πολιτικός, η πολιτεία του συνδέθηκε με  την « δημιουργική λογιστική» και τα  swaps  , καθώς και με τα αρνητικά γεγονότα στο χρηματιστήριο, ενώ  δέχθηκε  πάνω του και όλα τα πυρά του Παπανδρεισμού!
    Ηταν ο πρώτος πασόκος που δέχτηκε πάνω του ότι έκρυβε κάτω από το χαλί το ΠΑΣΟΚ.

5) ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :  Προσπάθησε  να επανιδρύσει το (φευ ήδη πασοκικό διαπλεκόμενο)  Κράτος  και έκανε  σημαντικές παρεμβάσεις , όπως πχ  τον Βασικό Μέτοχο.
      Προσπάθησε και πέτυχε να ξανακάνει τη χώρα ξανά διεθνές ορόσημο, διοργανώνοντας τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.
     Δεν απέφυγε βέβαια τα λάθη, όπως η επιλογή των συνεργατών αξιωματούχων και των συγγενών, που τον εξέθεσαν σε κάποιες περιπτώσεις αλλά οι στρατηγικές επιλογές του ήταν ορθόσωστες, συνεχίζοντας  την καραμανλική σχολή διακυβέρνησης.
  Προσπάθησε  και πέτυχε  μια  υπερήφανη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και βάσεις για αξιόπιστη οικονομική ανάπτυξη, υπογράφοντας  διεθνή αγωγό  με  τη Ρωσία και  βάζοντας ΒΕΤΟ στην είσοδο στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς στα Σκόπια.
  Τα δύο τελευταία όμως ήταν αυτά που  εξόργισαν τον ξένο παράγοντα και τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.
   Είπε την αλήθεια για την ελληνική οικονομία και προσπάθησε να κάνει το καλύτερο αλλά δεν τον άφησαν να κάνει αυτό το βήμα.

6) ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» αλλά  έβαλε τη χώρα πρώτα στο  ΔΝΤ και μετά υπόγραψε  το μνημόνιο με την Ε.Ε .
   Το πασοκικό κράτος  έκλεινε με αυτόν τον κύκλο της χρησιμότητάς του, μετακινούμενο μαζί με όλα τα προνόμια του στην μεταλλαγμένη Αριστερά, όπως θα δούμε πιο κάτω.

7)  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ :  Μολονότι  ξεκίνησε αντιμνημονιακά , κι αντί  να  καταστρέψει ο ίδιος το παπανδρεικό πασοκικό κράτος ( 20. 000 καλοβολεμένοι επικεφαλής   έπαιρναν  το 1/3 περίπου της μισθοδοσίας των υπολοίπων) , για το οποίο ο ίδιος  δεν ευθυνόταν και τα μέγιστα(όχι κι ότι ήταν άμοιρος ευθυνών)  , τους άφησε όχι μόνο να φύγουν στο ΣΥΡΙΖΑ  αλλά να τον καταγγέλνουν συνεχώς κι από πάνω σαν μνημονιακό, αυτά τα «αγγελούδια  στη  ροζ  κολυμβήθρα του Σιλωάμ»!
    Και όντως, έγινε μνημονιακότερος όλων, δεν είχε όμως κανέναν υποστηρικτή και λούστηκε  τελικά τα αποτελέσματα επί ελαχίστω μεν του ίδιου  και της μνημονιακότητάς του  κι επί μειζόνω δε των προκατόχων του, με αποτέλεσμα  το άδειασμα του ΠΑΣΟΚ  στο ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρωθεί επί των ημερών του!

8)  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:  Ενώ είχε ξεκινήσει  καλά την πολιτική του καριέρα  βάζοντας 3 όρους στην Ευρώπη, με τους οποίους  τα Σκόπια ποτέ δεν θα μπορούσαν  να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία» από αυτή( με την αρχή μάλιστα και της ομοφωνίας ), στη συνέχεια του χρεώνεται πολιτικά η πτώση της Κυβέρνησης ΝΔ, με  πρωθυπουργό τον Κώστα  Μητσοτάκη.
              Επίσης  του χρεώνεται  πολιτικά η  γνωστή "κωλοτούμπα" από αντιμνημονιακός αρχηγός αντιπολίτευσης να γίνει ίσως ο μνημονιακότερος  Πρωθυπουργός, της «ανδρικής μάλιστα σχολής» !
                        Το αρνητικότερο  ήταν ότι, ενώ μόνο οι συντηρητικοί έλληνες ήταν αυτοί που δεν έφταιξαν ποτέ  για τους λόγους καταχρέωσης της χώρας και για τα μνημόνια ( σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και μέρους της Αριστεράς,κάποιες φορές ) , εν τούτοις ο Σαμαράς τους έβαλε όλους ίσα κι όμοια στο ίδιο πολιτικό τσουβάλι με τους πασόκους του Βενιζέλου, βγάζοντας λάδι  τους πασόκους που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και δίνοντας  βάση  για να δημιουργηθούν οι ΑΝΕΛ και να γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή.
                      Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Σαμαράς (και δεν το έκανε ) ήταν να μην αναλάβει Πρωθυπουργός αλλά να στηρίξει  σαν Αρχηγός της Αντιπολίτευσης όλα τα μνημόνια , τονίζοντας ότι μόνο οι συντηρητικοί πολίτες δεν φταίνε αλλά  πρέπει να στηριχτεί σήμερα η χώρα.
                      Ούτε η ΝΔ θα κατρακυλούσε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε μπροστά!


9) ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ :  Ο  μικρότερος Πρωθυπουργός  της  χώρας  γεννήθηκε πολιτικά   «στην κιβωτό» την ώρα που «οι πλανήτες  βαρούσαν  επίθεση»  ο ένας εναντίον του άλλου!

27-12-2014 προκηρύχθηκαν οι εκλογές για  25-1-15, λόγω μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα!  Και ω της συμπτώσεως:
27-12-2014 η Κίνα και η Ρωσία προσυπέγραφαν  την έξωση  του δολαρίου από τις μεταξύ τους  συναλλαγές , κι από τις 11 χώρες των BRICS ( την ώρα μάλιστα  που  η Κίνα είχε ήδη  υπογράψει  ευρωπαικές συμφωνίες  με  τα ευρωπαικά ελληνικά λιμάνια της μεσογείου)

                        Ας σημειωθεί ότι  τυχόν έξοδος  της Ελλάδας από την Ευρώπη  θα σήμαινε μεγάλη ζημία  και στην Κίνα και στην Ευρώπη, ενώ  μια «οικειοθελής» αποχώρηση της Ελλάδας θα άφηνε αλώβητη  την Ευρώπη, ενώ  μια είσοδος της δραχμής  θα συνδεόταν και με το δολλάριο!

                        Σε  συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι ο εξαρχής πολιτικός στόχος  του ΣΥΡΙΖΑ ( και του Δημοψηφίσματος ) ήταν  η δραχμή ( ανεξαρτήτως  διπλάσιας ή και τριπλάσιας ισοτιμίας της;) !
                        Και καλά, το δημοψήφισμα έγινε  5-7-15  , με λήξη της μνημονιακής σύμβασης 30-6-15 και με ... αδυναμία εφοδιασμού των ελληνικών τραπεζών με ευρώ!
                      Ωστε να πάμε άμεσα στη δραχμή;  Λογικά και επακόλουθα όλα τα ερωτηματικά!

                        Τι  ανέτρεψε την κατάσταση και οδηγήθηκαν όλοι άρον άρον ( και μετά μάλιστα το Δημοψήφισμα)   στο 3ο μνημόνιο, εκτός του αυτονόητου  κοινού ελληνικού συμφέροντος ότι  δραχμή ίσον 2 και 3 μνημόνια μαζί;
                      Και του επίσης αυτονόητου , ότι  Ελλάδα και Ευρώπη  είναι κάτι ταυτόσημο;

                     Να έπαιξε ρόλο  και το κραχ  στο Κινέζικο χρηματιστήριο και το "ντόμινο" που μπορεί να ακολουθούσε  από ένα ταυτόχρονο grexit; Όλα μαζί;
                     Να παίζονται όλες η στρατηγικές θέσεις και όλοι οι ορυκτοί πλούτοι;
                      Κι αν ναι, γιατί όχι ανοιχτά και δημόσια; Κι αν όχι γιατί κανείς δεν το αποκλείει;
                     Να γίνανε όλοι μαζί "εθνικοί μειοδότες", σε σχέση με ποιούς άλλους "πατριώτες";
                     Και γιατί να είναι κακό όλα να τίθενται ανοιχτά και δημόσια, ώστε η αλήθεια να έχει και του Θεού βοήθεια;
                     Ας αποφεύγονται τα εύκολα συμπεράσματα, όσο και να παρακολουθούνται τα γεγονότα, είναι βασικό στοιχείο πολιτικής ενηλικίωσης!
                     Επίσης όμως στοιχείο πολικής ενηλικίωσης είναι να μην αθελοτυφλεί κανένας και για τίποτα!

                     Η ιστορία θα δείξει τα πραγματικά γεγονότα και πως και αν συνδέονται όλα τα παραπάνω. Και τον τελικά ιστορικά αποδεικνυόμενο ρόλο ενός εκάστου των παικτών της ελληνικής  και διεθνούς σκακιέρας.

                      Εκείνο  που  παρατηρείται  σήμερα είναι , επιτέλους, μια τάση εθνικής  πολιτικής ενηλικίωσης, έστω κι  αν την πληρώνουμε με το 3ο και σκληρότερο ίσως μνημόνιο, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε κάνει εξαρχής  1 και καλό μακροχρόνιο μνημόνιο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς  να καλλιεργούνται μύθοι  και  να  δημιουργούνται  φρούδες ελπίδες και προσδοκίες.

                     Χωρίς να βγαίνουν στο δρόμο καδρόνια και λοστάρια και χωρίς να  χρησιμοποιείται ο καημός του άνεργου, του πτωχευμένου, του μπατίρη, του αποτυχημένου κλπ εναντίον  δήθεν των επιτυχημένων (ενώ όλοι υποφέρουν) ώστε να επιτευχθούν πολιτικές σκοπιμότητες!
                     Να ξεπεζέψουν όλοι, δεξιοί και αριστεροί και να κάσουν στο ίδιο τραπέζι!

                    Δεν είναι έργο  εύκολο, ήδη 39   αιθεροβάμονες  προσπαθούν να θυελλώσουν ξανά  την κατάσταση , λογικό αφού είχαν τραφεί με  πολιτικούς ανέμους !
                     Και δεν είναι μόνοι αιθεροβάμονες , μόνο για  την πολιτική σκοπιμότητα, ευτυχώς όμως τώρα είναι οι πολύ λιγότεροι!
                      Η κριτική είναι πάντα επιβαλλόμενη,πρέπει όμως να συνοδεύεται και με ρεαλιστικές και εφαρμοζόμενες προτάσεις, με βάση όχι τί θα θέλαμε να υπάρχει αλλά με το τί πραγματικά υπάρχει!

                                                          Ο  γόνιμος προβληματισμός