Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Τα προηγούμενα χρόνια, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν και επικράτησαν στο συνδικαλιστικό κίνημα, επέβαλαν την ύπαρξης μιας νέας παράταξης με στόχο να δώσει το στίγμα της διαφορετικότητας. Η παράταξη αυτή, που δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια είναι η παράταξη του ΜΕΤΑ.
Τα προηγούμενα χρόνια, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν και επικράτησαν στο συνδικαλιστικό κίνημα, επέβαλαν την ύπαρξης μιας νέας παράταξης με στόχο να δώσει το στίγμα της διαφορετικότητας. Η παράταξη αυτή, που δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια είναι η παράταξη του ΜΕΤΑ.
Η δημιουργία της παράταξης είχε σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση ενός συνόλου εργαζομένων στις τάξεις του ΜΕΤΑ, που έθεσε ως προτεραιότητα ένα συνδικαλιστικό κίνημα ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, ταξικό, με διεκδικητικό χαρακτήρα, δίνοντας ελπίδα στους εργαζόμενους για κάτι καινούργιο.
Αυτό όμως δυστυχώς, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν απέδωσε αυτό που προσδοκούσαν οι εργαζόμενοι, αφού δεν κατέστη εφικτό να δημιουργηθεί μια νέα ενωτική ταυτότητα με όρους κινήματος στις γραμμές των εργαζομένων, στις νέες συνθήκες, ούτε όμως έδωσε τη δυνατότητα για συνεργασίες που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να διευρύνουν τη βάση του ΜΕΤΑ για να μπορεί να παίξει το ρόλο του ¨καταλύτη¨ των εξελίξεων.
Αντιθέτως το απομόνωσαν και το κατέστησαν μια παράταξη αγκυλωμένη στη λογική μικροπολιτικών διαμαρτυριών, μη μπορώντας να παρακολουθήσει τα γεγονότα, τις εξελίξεις και τα ¨θέλω¨ των εργαζομένων, δημιουργώντας παράλληλα αντικρουόμενες απόψεις και θέσεις στο εσωτερικό του ΜΕΤΑ.
Οι εξελίξεις στο χώρο της ΔΕΗ και οι διαφορετικές φωνές και απόψεις στο εσωτερικό του ΜΕΤΑ, οι διαφορετικές αντιλήψεις του συνόλου σχεδόν των στελεχών και μελών του ΜΕΤΑ/ΔΕΗ με τις αντιλήψεις και πρακτικές του ΜΕΤΑ γενικότερα, μας αναγκάζουν στην αποχώρηση από το ΜΕΤΑ και στη δημιουργία μιας νέας παράταξης. Μιας παράταξης που να μπορεί –πραγματικά- να συσπειρώσει δυνάμεις, που οι αντιλήψεις και οι απόψεις των μελών της για το μέλλον της επιχείρησης και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος να είναι κοινές, συγχρονισμένες και να δημιουργούν παράλληλο μέτωπο, που να αντιμετωπίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται σήμερα και που δυστυχώς φέρνουν την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τη χώρα σε δυσχερή θέση.
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις και τους προβληματισμούς, τα στελέχη του ΜΕΤΑ/ΔΕΗ που συμφωνούμε με τα παραπάνω, αποφασίσαμε τη δημιουργία νέας παράταξης, αυτόνομης και ριζοσπαστικής στη ΔΕΗ, που να μπορεί να κάνει τις ανάλογες συνεργασίες, να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να δημιουργεί μέτωπο αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα και στην επίθεση που δέχονται οι δυνάμεις της εργασίας σε όλα τα επίπεδα (θεσμικό, οικονομικό, δημοκρατικό).
Για μια ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα όπου η ηλεκτρική ενέργεια θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.
Στόχος της κίνησης είναι η δράση μας μέσα από μία παράταξη που να διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας, της αυτονομίας , της αλληλεγγύης και της ταξικής συνείδησης, που θα διαμορφώνεται στην πράξη με όρους κινήματος και όχι με όρους γραφειοκρατίας στα συνδικάτα.
Που η παρέμβασή της στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην κοινωνία θα διαμορφώνει συνθήκες διεξόδου από το τέλμα που έχουμε έρθει και θα δημιουργεί προοπτική για τους εργαζόμενους.
Καλούμε όσους συμφωνούν με τις παραπάνω σκέψεις να συνταχθούν μαζί μας στη δημιουργία αυτής της παράταξης, δίνοντας όλοι μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.
Στηρίζουμε τη συνεργασία συσπειρώσεων που έχουν γίνει στη ΓΣΕΕ, στο ΕΚΑ και όπου αλλού έχουν γίνει τέτοιες συνεργασίες και καλούμε τους συναδέλφους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ταυτίζονται με τις δικές μας απόψεις, στη δημιουργία συγκρότησης μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη δημιουργία Πανελλαδικής Πανεργατικής Παράταξης, με ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό. Να δημιουργήσουμε τη δυναμική εκείνη που θα ανατρέπει και θα διαμορφώνει νέους συσχετισμούς, που θα αναγκάζουν την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τον θεσμικό ρόλο που έχουν απολέσει.
Αγγελίδης Νικόλαος
Αντωνιάδης Αθανάσιος
Αυγερινός Αυγέρης
Βασιλόπουλος Βασίλειος
Βέργος Γεώργιος
Γαβαλάς Χρήστος
Δεληγιαννίδου Φανή
Διαμαντόπουλος Γεώργιος
Ευγενίδης Ιορδάνης
Θεοδωρόπουλος Σταμάτης
Θεοχάρης Γεώργιος
Ιωαννίδου Αικατερίνη
Κακούλης Κωνσταντίνος
Καραμπίκας Θεοφάνης
Κατσαρός Μιλτιάδης
Κεμανές Ιωάννης
Κόρδα Αναστασία
Κριατσέλης Μιλτιάδης
Κυβρακίδης Απόστολος
Λαβός Νικόλαος
Λότσιος Αθανάσιος
Μαργαρίτης Μιχάλης
Μαυρίδης Παναγιώτης
Μισαηλίδης Ιωάννης
Μιχαλάτος Θωμάς
Ξυμιαλής Δημήτριος
Ξυνόπουλος Παύλος
Παλούκας ελευθέριος
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Παπαδόπουλος Ζαχαρίας
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
Παπαθανασίου Μαργαρίτα
Πασσαλίδης Κωνσταντίνος
Πασσάς Παύλος
Πηλιχός Δημήτριος
Σιχονίδης Θεόδωρος
Σουγιουλτής Γεώργιος
Σούλης Νικόλαος
Στογιάννης Ιωάννης
Τάγκας Νικόλαος
Τάκος Γεώργιος
Τέλιος Παναγιώτης
Τζερεμές Κωνσταντίνος
Τζίτζας Σωκράτης
Τομπαλίδης Άγγελος
Τραϊανού Πέτρος
Τρέμας Ιωάννης
Τσίπρας Παύλος
Φίλη Μαρία
Χαλκιάς Αθανάσιος
Χαταηελευθεριάδου Μαρία
Χατζηλιάδης Σάββας
Χριστοφορίδης Σωτήριος
Χρόνης Φίλιππος