Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Φλώρινα: Φωτιές και Οίνος - διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων

Η Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε ένα μοναδικό διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 22.12.2018  & την Κυριακή 23.12.2018.




ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Γιορτάζουμε το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος των φωτιών, παρέα με δεκάδες συναρπαστικά κρασιά του τόπου μας!

Κοντά μας για πρώτη φορά 12 οινοποιεία του Νομού Φλώρινας, 8 βραβευμένοι σεφ  και 2 αποσταγματοποιοί.

Σας περιμένουμε στην  ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Φλωρινιωτών Ζωγράφων του  Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Σάββατο 22.12.2018 από τις 5μ.μ. έως 9μ.μ.
Κυριακή 23.12.2018 από τις 12μ. έως 9μ.μ.

Τιμή εισόδου 3€ (δώρο ποτήρι γευσιγνωσίας)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ τα οινοποιεία:

Α.Σ.Ε.Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, IN VINO, KTHMA KAΡANIKA, ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ, ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ, Π. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΡΑΚΟΜΕΛΟ Δ. ΧΡΟΝΗΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΣΟΝΙΑΔΗΣ

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ  οι σεφ:

Νίκος Κοντοσώρος, Κώστας Μάγγος, Γιώργος Τσελίδης, Σπύρος Σπυρούδης, Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης, η ομάδα του RIVO wine bar, η ομάδα της ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ μαζί & o Γιάννης Σουμπάσης, διπλ. WSPC Lev3.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σαββάτο, 22 Δεκεμβρίου 2018

5μ.μ. – 6μ.μ.Ο Κώστας Μάγγος και το εστιατόριο Τέρψη μαγειρεύουν ιδιαίτερα φλωρινιώτικο χοιρινό.

6μ.μ. – 7μ.μ. Ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος παρουσιάζει λαχταριστή κρεατόπιτα με τραχανά.

7μ.μ. – 8μ.μ. Ο διπλωματούχος WSPC Lev3, Γιάννης Σουμπάσης & το wine bar Αέροινο παρασκευάζουν ζεστό Glühwein.

8μ.μ. – 9μ.μ. Ο σεφ Γιώργος Τσελίδης  & το εστιατόριο Γεντέκι, παρουσιάζει κεφτεδάκια από φασόλια Πρεσπών σε μια δημιουργική leftover συνταγή.

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

4μ.μ. – 5μ.μ. Ο Δημήτρης Χρόνης παρουσιάζει ξεχωριστό ρακόμελο από Ξυνόμαυρο.

5μ.μ. – 6μ.μ. Η ομάδα ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ παρουσιάζει μοναδικά αλλαντικά & κρεατικά της Φλώρινας.

6μ.μ. – 7μ.μ. Ο σεφ Σπύρος Σπυρούδης και το εστιατόριο Κουκούτσι μαγειρεύουν λαχταριστό τραχανώτο με τζουμπιρίγγες.

7μ.μ. – 8μ.μ. Η σεφ του Rivo wine Bar παρουσιάζει εξαιρετική, ζεστή νηστίσιμη κολοκυθόσουπα.

8μ.μ. – 9μ.μ. Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης ετοιμάζουν γαστρονομικές εκπλήξεις πιπεριάς.

Οργάνωση: Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλη

http://www.fsfa.gr/awa

video: https://youtu.be/b1WAntWChN4