ΦΛΩΡΙΝΑ Αλέκος Παπαδόπουλος: Άνω του 13% το έλλειμμα. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αλέκος Παπαδόπουλος: Άνω του 13% το έλλειμμα.

.

.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αλέκος Παπαδόπουλος: Άνω του 13% το έλλειμμα.


Τις πλέον εφιαλτικές και απαισιόδοξες προβλέψεις διατύπωσε το βράδυ της Δευτέρας 28-03-2011 στην εκπομπή “Φάκελοι” στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Εκτίμησε ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προέβλεψε ότι η κυβέρνηση “θα καταστρέψει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα για τα οποία λέει ότι παει να τα σώσει με το μνημόνιο” και πρόσθεσε: “Χρεοκοπήσαμε. Επέρχεται κατάρρευση. Είναι αστείο αυτό που λένε κάποιοι ότι είναι μπόρα και θα περάσει. Αμ δε θα περάσει!”.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό, που υπήρχε χρόνια στο κράτος και βόλευε μικρά και μεγάλα συμφέροντα”.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το ερώτημα προς το λαό δεν είναι εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά εάν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.

Επίσης τόνισε πως: «Το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».

Δείτε το βίντεο της εκποπής "Νέοι Φάκελοι" του ΣΚΑΙ, από την συνέντευξη του τέως υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου στον Αλέξη Παπαχελά, για την επόμενη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας.
:http://www.express.gr/news/finance/448803oz_20110329448803.php3