ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 4 Απριλίου σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Ζηλίδη. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 4 Απριλίου σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Ζηλίδη.

.

.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 4 Απριλίου σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Ζηλίδη.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αιτήματος του κ. Κωνσταντινίδη προς τον κ. Ζηλίδη, που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 4 Απριλίου σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Ζηλίδη με όλους τους υπηρεσιακούς και υγειονομικούς παράγοντες του Νοσοκομείου Φλώρινας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αιτήματος του κ. Κωνσταντινίδη προς τον κ. Ζηλίδη, που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από διεξοδική συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα σε όλο το εύρος της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η έλλειψη ιατρών είναι μία πραγματικότητα. Παρά τις προσλήψεις τη τελευταία διετία δεν καλύφθηκε ο αριθμός των αποχωρήσεων που προήλθαν από συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις ή παραιτήσεις. Η έλλειψη, επίσης, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε συνδυασμό με τη λανθασμένη διαχείριση του υπάρχοντος, διογκώνει το πρόβλημα. Επιμένω πολύ στην αλλαγή του οργανισμού λειτουργίας με σκοπό την αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων, που θα επιτρέψει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Διαφορετικά, δε μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες και ανάγκες με τον ισχύοντα οργανισμό, ο οποίος διαμορφώθηκε πριν 25 χρόνια.
Όσον αφορά τις προμήθειες και τις δημοπρασίες γίνεται μια προσπάθεια εξορθολογισμού, που έπρεπε να γίνει, αρκεί να μην αποβεί εις βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών.  
Η 24ωρη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ πρέπει να εδραιωθεί, παράλληλα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που καθιστούν δυσχερή τη λειτουργία και το σημαντικότερο να υπογραφούν οι συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία για νοσηλεία των ασφαλισμένων.
Τέλος, πρέπει να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Διοίκηση – ιατρούς και εργαζομένους, γεγονός που θα αποτελέσει το ισχυρό θεμέλιο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να γίνουν ορατά στους πολίτες και θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας».       
                                  

                                                                                        Από το Πολιτικό Γραφείο