ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 67-76 2ος τελικός play - off - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 67-76 2ος τελικός play - off

.

.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 67-76 2ος τελικός play - off


Το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απόκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στην Γ΄Εθνική κατηγορία έκαναν οι Διόσκουροι Κοζάνης επικρατώντας του Αριστοτέλη Φλώρινας μέσα στην Φλώρινα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να παίζουν ανοικτό και γρήγορο μπάσκετ, πιο εύστοχη στο 1ο δεκάλεπτο η ομάδα της Φλώρινας έδειχνε αποφασισμένη να κερδίσει το παιχνίδι πετυχαίνοντας 24 πόντους, τους περισσότερους με βολές από τα κερδισμένα φάουλ απόρροια των δυνατών μπασιμάτων των περιφερειακών. Κάπου εκεί όμως ήρθε η απάντηση των Διόσκουρων που με πολύ δυνατή άμυνα και πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου αντέστρεψε την ψυχολογία. Η πολύ καλή απόδοση του Βασίλη Μπάμπου σε άμυνα, όπου εξουδετέρωσε το ατού της Φλώρινας, και στην επίθεση όπου πέτυχε παληκαρίσια καλάθια κερδίζοντας και 3 φάουλ από τον Κέκελη αναγκάζοντας τους αντιπάλους της να γυρίσουν σε άμυνα ζώνης. Το ημίχρονο τελείωσε βρίσκοντας μπροστά στο σκορ τους Διόσκουρους με 38-43.

Η αυλαία του 2ου ημιχρόνου άνοιξε με την Φλώρινα να ταμπουρώνεται στην άμυνα ζώνης αλλά με την ομάδα της Κοζάνης να βρίσκει λύσεις με μακρινά σουτ μετά από πού καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 4ο δεκάλεπτο η Φλώρινα έκανε την αντεπίθεσή της και ισοφάρισε το παιχνίδι.
Αλλά εκεί μίλησε ο Παύλος κωνσταντινίδης ο οποίος ήταν καταλυτικός για την έκβαση του αγώνα και με 2 συνεχόμενα τρίποντα και 14 συνολικά πόντους έβαλε τέλος στις ελπίδες της Φλώρινας για κατάκτηση του ροζ φύλλου.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα δεν μπορεί να είναι ένας διότι η απόδοση και το πάθος όλων των παικτών ήταν τέτοια που θα αδικηθούν οι υπόλοιποι. Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε το πνεύμα του νικητή στον Παύλο Κωνσταντινίδη που πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα έκαιγε καθώς και την μεγάλη καρδιά του Βασίλη Μπάμπου.
δεκάλεπτα 24-20 14-23 10-10 19-23
Πόντοι Διόσκουρων (Μπαρτζώκας) Μποτσατζής, Μπάνος 14 (1), Βλάχος 8 (2), Μπάμπος 10, Τσαμπούρης 2, Κωνσταντινίδης 14 (2), Φίλιος 6, Μακρής 15 (2), Καρανώτας 7

Πόντοι Φλώρινας (Μαυρουδίου) Σιδηρόπουλος, Ταρενίδης, Βίτκας 5 (1), Κέκελης 13 (1), Καμπασνίτσαλης 10, Ιωαννίδης, Παπούλιας 9, Οικονόμου, Τούζος 2, Φυντάνης 22 (4), Βασιλείου 6, Μαρκόπουλος

http://kozani.topikasport.gr