ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ» Συμφωνήθηκε διάλογος για θέματα διαφάνειας και Θεσμικών Αλλαγών στο Πολιτικό Σύστημα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ» Συμφωνήθηκε διάλογος για θέματα διαφάνειας και Θεσμικών Αλλαγών στο Πολιτικό Σύστημα

.

.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ» Συμφωνήθηκε διάλογος για θέματα διαφάνειας και Θεσμικών Αλλαγών στο Πολιτικό Σύστημα


Συνάντηση με το κόμμα της «Δράσης» είχε χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στα γραφεία της Δράσης, είχε προταθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια των πρωτοβουλιών τους για προγραμματικό διάλογο με άλλους πολιτικούς χώρους.  

Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι Γιάννης Παρασκευόπουλος, Τάσος Κρομμύδας και Γιάννης Τσιρώνης. Από την πλευρά της Δράσης πήραν μέρος στη συνάντηση οι κκ. Αβραντίνης, Αιβαλιώτης, και Λυκουρίδης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρότειναν προς τη Δράση συναντήσεις διαλόγου για τη διαφάνεια, την κάθαρση και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Τόνισαν ότι ενδιαφέρονται για προγραμματικό διάλογο σε συγκεκριμένη θεματική βάση, με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Η συζήτηση γι’ αυτά, μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν στον καθορισμό χωριστών επόμενων συναντήσεων διαλόγου για τα δύο θέματα που προτάθηκαν, με προοπτική να επεκταθούν οι συζητήσεις και σε θέματα δικαιωμάτων.     
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης  Παρασκευόπουλος, σημείωσε: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε το διάλογο με ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, με απώτερη προοπτική την οικοδόμηση επιμέρους θεματικών πλειοψηφιών και τη συμβολή από διαφορετικές σκοπιές στο ξεπέρασμα της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν ζητήματα όπως η διαφάνεια ή μια σειρά ζητήματα δικαιωμάτων, που μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε και με το φιλελεύθερο χώρο. Συμφωνήσαμε λοιπόν με τη Δράση μια σειρά συναντήσεων διαλόγου για τα θέματα αυτά,  που ενδιαφέρουν άλλωστε ευρύτερα την κοινωνία. Όπως έχουμε και άλλη φορά τονίσει, σε καιρούς κρίσης οι πολιτικές δυνάμεις επιβάλλεται να συζητούν μεταξύ τους περισσότερο».

                                                        Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων