ΦΛΩΡΙΝΑ O Ρούλης Κοκελίδης σε Διεθνή συνάντηση. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : O Ρούλης Κοκελίδης σε Διεθνή συνάντηση.

.

.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

O Ρούλης Κοκελίδης σε Διεθνή συνάντηση.


Στις εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πήρε μέρος ο Ρούλης Κοκελίδης. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Μπανγκόκ και διοργανώθηκε από τον τομέα Περιβάλλοντος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Η σύσκεψη είχε βασικό στόχο να συγκεκριμενοποιήσει και να επεξεργαστεί τις «γενικόλογες» αποφάσεις που επιτεύχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κανκούν του Μεξικού και να προετοιμάσει την επόμενη Διάσκεψη του ΟΗΕ που θα γίνει στη Νότια Αφρική στο τέλος του 2011.
Κεντρικό θέμα ήταν η δημιουργία ενός πράσινου περιβαλλοντικού Ταμείου που θα διαχειρίζεται ποσό 100 δις δολαρίων ως βοήθεια στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες μέχρι το 2020.
H υλοποίηση αυτής της συμφωνίας είναι μία από τις σημαντικές προϋποθέσεις για να γίνουν σοβαρά βήματα στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Βασικό, επίσης, ζήτημα ήταν η συζήτηση για επέκταση μετά το 2013 του ισχύοντος ακόμη πρωτοκόλλου του Κιότο για την κλιματική αλλαγή.
Η διάσκεψη, βέβαια, έγινε στη σκιά του πυρηνικού εφιάλτη της Φουκουσίμα. Οι εργασίες επισκιάσθηκαν από το νέο Τσερνομπίλ. Συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, οι πρωτοβουλίες και η κινητοποίηση, που πρέπει να υπάρξει άμεσα από τη διεθνή κοινότητα για τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας.
Για μια αποφασιστική διεθνή περιβαλλοντική πολιτική, τέθηκε επίσης η δημιουργία Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος στα πλαίσια του ΟΗΕ.
Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για να ολοκληρωθεί η προεργασία του παγκόσμιου φόρουμ που θα γίνει στη Νότια Αφρική.