ΦΛΩΡΙΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 1 ΜΑΙΟΥ 2011 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 1 ΜΑΙΟΥ 2011

.

.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 1 ΜΑΙΟΥ 2011


Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 1 Μαΐου 2011 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου  της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, γιορτάζοντας την Εργατική Πρωτομαγιά για να τιμήσουμε τους νεκρούς των εργατικών αγώνων και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική, να απορρίψει τις απαράδεκτες εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της Τρόικας και να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.  Είναι ψευτοεπιχείρημα, ότι για να σωθεί η χώρα πρέπει να ακυρωθούν τα εργατικά δικαιώματα!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την οργή και αγανάκτηση μας για τα Κυβερνητικά μέτρα


ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ:
Κυβέρνηση – Τρόικα δανειστών και Εργοδότες που προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων, κατά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο. Αυτοί που ευθύνονται και δημιούργησαν τη κρίση όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κερδίσουν απ’ αυτή πολλά περισσότερα από πριν.

Η στείρα «δογματική» και καταστροφική νέοσυντηρητικη Ευρωπαϊκή  πολιτική, της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων και της αφαίρεσης πόρων απ’ την πραγματική οικονομία έχει δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα, στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά κυρίως στην απασχόληση και την ανάπτυξη. Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα Κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας αλλά μιας βέβαιης ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του κοινωνικού ιστού!

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις παράλογες αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους εξαθλιώνουν την κοινωνία διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχθούμε «μέτρα» και «δεσμά» που μας επιβάλλουν οι «αγορές», η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας, εν’ ονόματι του χρέους και των δανειακών αναγκών της.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε., πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων.

Αυτή την ιστορική μέρα οι εργαζόμενοι της Φλώρινας, της χώρας μας, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε από το Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό, που επιχειρεί να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!

Παλεύουμε και Απεργούμε για να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΠΙΚΑ:
1.                  Κατασκευή της 2ης μονάδος του ΑΗΣ Μελίτη ΙΙ
2.                  Άμεσες προσλήψεις από τη ΔΕΗ 
3.                  Άμεση παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης
4.                  Διάνοιξη του Ορυχείου Κλειδιού
5.                  Μείωση του ποσοστού των ενσήμων για χορήγηση της ανεργίας σε όλους τους     
οικοδόμους του νομού μας.
6.                  Άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας
7.                  Άμεσες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
8.                  Κατασκευή μονάδων αποθείωσης Αμύνταιο Ι , ΙΙ
9.                  Παύση εισαγόμενου λιγνίτη από τη Βουλγαρία
10.              Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
11.        Ολοκλήρωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς
12.        Διαφωνούμε κάθετα στην ιδιωτικοποίηση – περαιτέρω πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της    
ΔΕΗ ΑΕ
13.        Αρνούμαστε κατηγορηματικά την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης
14.        Ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Φλώρινα – Νίκη
15.        Άμεση επαναδρομολόγηση του τρένου Φλώρινα – Θεσσαλονίκη
16.        Ένταξη για κατασκευή της τηλεθέρμανσης Φλώρινας


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Ο αγώνας μας δεν έχει όρια και περιθώρια, πάρα μόνο αυτά που ορίζουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και μόνον αυτού.

ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ:
Στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας τη δημοσιοποίηση του Ψηφίσματος και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  - ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ