ΦΛΩΡΙΝΑ Με επιτυχία στέφθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 6 έως 9 Μαΐου 2011 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Φλώρινας με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Με επιτυχία στέφθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 6 έως 9 Μαΐου 2011 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Φλώρινας με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας.

.

.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Με επιτυχία στέφθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 6 έως 9 Μαΐου 2011 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Φλώρινας με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας.


Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης κατά την τελετή έναρξης των αγώνων , που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεοκλήτου βράβευσε τον τρις Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα –σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας- και τους επίσης ολυμπιονίκες αθλητές Βαλέριο Λεονίδη και Λεωνίδα Σαμπάνη –προπονητές σήμερα στα τμήματα υποδομών της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών- για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και τον Ελληνισμό.

              Ο κ. Ηλιάδης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας καλωσορίζω και χαιρετίζω την έναρξη των Πρωταθλημάτων σας, που διεξάγονται στην πόλη μας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Πρωταθλήματα στα οποία είμαστε συνδιοργανωτές και τα οποία στηρίξαμε με κάθε τρόπο, ενάντια στην οικονομική στενότητα.
Η Ιστορία και ειδικά η Ιστορία του Αθλητισμού δεν γράφεται με λόγια. Γράφεται με έργα, με επιτυχίες ξεχωριστών, ταλαντούχων αθλητών που αλλάζουν τον ρου της Ιστορίας, μας βγάζουν από την καθημερινότητα και μας γεμίζουν υπερηφάνεια και εθνική έξαρση. Το βέβαιο είναι πως γράφεται μέσα από τις αδυναμίες ή την μεγαλοσύνη, την αρετή ή την παραφροσύνη, το μεγαλείο ή την καταισχύνη. Πάντα, όμως, μέσα από τον άνθρωπο-αθλητή.
Σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας του Ελληνικού Αθλητισμού και ειδικά στο άθλημα των δυνατών, την Άρση Βαρών, έγραψαν ο Πύρρος, ο Κάχι, ο Βαλέριος, ο Λεωνίδας και «τ' άλλα τα παιδιά», οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σήμερα επικεφαλής σε διοικητικά και προπονητικά πόστα της προσπάθειας για ανασύνταξη και ανάταση του αθλήματος, με στόχο ν' αποκτήσει και πάλι τα «τοτινά φτερά της τα μεγάλα».
Αυτούς τους Ολυμπιονίκες αθλητές, μικροί μου φίλοι, να τους έχετε ως πρότυπα. Πρότυπα στον αθλητισμό και στην ζωή σας και να είστε βέβαιοι πως δεν θα το μετανοιώσετε. Καλή επιτυχία.