ΦΛΩΡΙΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

.

.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο Αμύνταιο και στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Η επιλογή της πόλης του Αμυνταίου για τη διεξαγωγή των Αγώνων του Περιφερειακού Κυπέλλου Καράτε Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Γιατί το Αμύνταιο είναι ένας τόπος όπου ο αθλητισμός έχει βαθιές ρίζες. Από εδώ ξεκίνησε ουσιαστικά το χάντμπολ στην Ελλάδα και υπάρχουν ακόμη ομάδες που πρωταγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο. Από εδώ προέρχονται και οι μεγάλες επιτυχίες του τζούντο, με την πλέον πρόσφατη επιτυχία της κατάκτησης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τον αθλητή του Φίλιππου Αμυνταίου, του Ηλία Ηλιάδη. Στο στάδιο αυτό έχουν φιλοξενηθεί σημαντικοί αγώνες και έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ρεκόρ.
Αγαπητοί αθλητές,
Ελπίζω ο τόπος μας να δώσει σε όλους σας τη θετική ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τις μέχρι σήμερα επιδόσεις σας. Γιατί αυτός είναι ο στόχος του αθλητισμού: να ξεπερνάμε κάθε μέρα τις επιδόσεις μας, να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι!
Εύχομαι τη συνεχή βελτίωση όλων σας όχι μόνο στις αθλητικές επιδόσεις. Τα διδάγματα του αθλητισμού να τα αξιοποιήσετε σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Γιατί ο τελικός στόχος της ενασχόλησης με τον αθλητισμό είναι η καλλιέργεια παιδείας με υψηλές αρχές και αξίες: άμιλλα, ευ αγωνίζεσθε, αδελφοσύνη! Στα αθλήματα που προέρχονται από την Ανατολή, όπως είναι το Καράτε, κάποιες αξίες είναι πιο έντονες: εσωτερική ισορροπία, αγάπη για τον συνάνθρωπο, όξυνση του πνεύματος! Όλα στοχεύουν στη βελτίωση του εσωτερικού μας κόσμου παράλληλα με τη σωματική άσκηση.
Σε τελική ανάλυση, εσείς τα νιάτα της χώρας μας που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είστε η ελπίδα. Εσείς ξέρετε από την αθλητική σας πείρα ότι μόνο η προσήλωση στο στόχο και η σκληρή δουλειά φέρνουν αποτέλεσμα. Οι προηγούμενες γενιές παραδίδουμε μία οικονομία που έχει πάρει τον κατήφορο και μία κοινωνία κουρασμένη, με αρχές που αμφισβητούνται ευθέως. Ως κοινωνία, πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα! Έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και εύχομαι αυτό να ξεκινήσει αυτές τις ημέρες, από αυτό το στάδιο, με μεγάλες επιτυχίες των αθλητών που συμμετέχουν στους Αγώνες Περιφερειακού Κυπέλλου Καράτε.
Θέλω να ευχηθώ στον καθένα σας ξεχωριστά: καλή επιτυχία, στους σημερινούς αγώνες και στη ζωή.