ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Άθλιες επιθέσεις στον βουλευτή Κοζάνης Αλέξανδρο Αθανασιάδη </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Άθλιες επιθέσεις στον βουλευτή Κοζάνης Αλέξανδρο Αθανασιάδη

.

.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Άθλιες επιθέσεις στον βουλευτή Κοζάνης Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Θύμα άθλιων επιθέσεων έχει πέσει ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης, με το επιχείρημα ότι έγινε πιο...... πλούσιος ως επιχειρηματίας παίρνοντας δουλειές από τη ΔΕΗ.


Σε αυτή τη βάση κάποιοι κύκλοι στο παρασκήνιο του χρεώνουν ότι λειτουργεί με βάση το επιχειρηματικό του συμφέρον σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση πώλησης της ΔΕΗ. Έτσι έχουν, όμως, τα πράγματα;
Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε καταστήσει δηλωτική τις προηγούμενες ημέρες την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, εμμένει σε αυτή την άποψή του εάν δεν τροποποιηθεί η διάταξη για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης είναι ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες βουλευτές και σίγουρα ο πλουσιότερος στη Δυτική Μακεδονία. Μόνο που δεν έγινε πλούσιος από την πολιτική, αλλά εισήλθε στην πολιτική ως πλούσιος καθώς θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένος και δραστήριος επιχειρηματίας.

Δημιούργησε δικές του κατασκευαστικές εταιρείες και τις διαχειρίστηκε ως πρόεδρος δυο Ανώνυμων Εταιρειών, ενώ ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο). Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» δηλώνει εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 102.866 ευρώ και από άλλες πηγές 17.310 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνει δύο διαμερίσματα στην Καλαμαριά 176 και 158 τ.μ. και τον αέρα σε έκταση 200 τ.μ. στην ίδια περιοχή, ένα στα Πεύκα εμβαδού 172 τ.μ., δύο στη Χανιώτη Χαλκιδικής (σε ποσοστό 50%) εμβαδού 49,7 τ.μ. έκαστο, ένα στην Κοζάνη (εξ ημισείας) εμβαδού 70 τ.μ., τρία αγροτεμάχια στη Χαλκιδική (σε ποσοστό συμμετοχής 20, 30 και 50%) συνολικού εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων, έντεκα στην Κοζάνη, συνολικής έκτασης 40.813 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης διαθέτει τρεις αποθήκες σε Καλαμαριά και Πτολεμαΐδα, μία οικία στην Ποντοκώμη 100 τ.μ. και ένα γραφείο στην Κοζάνη εμβαδού 196 τετραγωνικών μέτρων.
Έχει κατάθεση 800.000 ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κοζάνης και δύο αυτοκίνητα 3.200 και 1.400 κυβικών.

Οι άθλιες επιθέσεις τις οποίες δέχεται στηρίζονται στο επιχείρημα ότι «δεν θέλει να πωληθεί η ΔΕΗ, από την οποία παίρνοντας δουλειές έγινε πλούσιος». Όμως, ο ίδιος έπειτα από την εκλογή του το 2007 το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι έχει εγκαταλείψει πλήρως τις επαγγελματικές δραστηριότητες, με σκοπό να ασχοληθεί με τα κοινά. Νωρίτερα είχε εγκαταλείψει την επιχειρηματική του δραστηριότητα εξαιτίας του ασυμβίβαστου.

Αλήθεια, όμως, ένας βουλευτής αυτής της οικονομικής επιφάνειας, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, θα είχε συμφέρον να λειτουργεί με όρους προσωπικού συμφέροντος σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της πώλησης της ΔΕΗ και μάλιστα διαφοροποιούμενος από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Η απάντηση είναι πως «μάλλον όχι».
Όπως δηλώνει ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος δείχνει πραγματικά να ανησυχεί για το μέλλον της χώρας και της περιοχής στην οποία εκλέγεται, η πώληση της ΔΕΗ θα είχε πολλές αρνητικές συνέπειες, όπως για παράδειγμα την άμεση αύξηση των τιμολογίων, την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και το «φρένο» στην ανάπτυξη. Δεδομένου του γεγονότος ότι το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας παράγεται στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, το ενδιαφέρον του βουλευτή Κοζάνης είναι αυτονόητο καθώς γνωρίζει ποιες θα είναι επιπτώσεις της πώλησης της ΔΕΗ για την οικονομία και την ανάπτυξη της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εκλέγεται.

Για τη ΔΕΗ δήλωνε πριν από λίγο καιρό «Δεν μπορεί η ΔΕΗ να πουλά το ρεύμα στο κόστος και ο ιδιώτης, ο μεταπράτης, αυτός ο αεριτζής, να το πουλά στον καταναλωτή σε υπέρογκες τιμές. Αυτό δεν θα το αφήσουμε, δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς προσπαθούμε –και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε– να κρατήσουμε τη ΔΕΗ, αυτή τη ΔΕΗ με το κοινωνικό πρόσωπο που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες. Αυτούς τους μισθούς, τον πλούτο και την ποιότητα ζωής που προσφέρει στην περιοχή. Θα βρούμε τρόπους να απαλλαγούμε από την πίεση και τη μέγγενη της τρόικας».
ΠΗΓΗ:http://www.newscode.gr