ΦΛΩΡΙΝΑ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δραστηριότητες στο Δήμο Πρεσπών. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δραστηριότητες στο Δήμο Πρεσπών.

.

.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δραστηριότητες στο Δήμο Πρεσπών.


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μαθητών, πολιτών και φορέων.

Το καλό παράδειγμα έδωσαν πρώτα οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου  Γερμανού την Παρασκευή 3 Ιουνίου μαζεύοντας σκουπίδια γύρω από το σχολείο.
Την Κυριακή 5 Ιουνίου, 25 παιδιά και 30 ενήλικες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και πραγματοποίησαν καθαρισμούς στις παραλίμνιες περιοχές Μικρολίμνης, Κούλας, εκβολών του ποταμού του Αγίου Γερμανού και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κρυσταλλοπηγή και την Πύλη.
Η συμμετοχή των πολιτών και ιδίως των μικρών παιδιών ήταν πολύ ικανοποιητική και οι εντυπώσεις ποικίλες. Μετά τον καθαρισμό τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες φτιάχνοντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγραφιές για το περιβάλλον. 
Ο Δήμος Πρεσπών εκφράζει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, που ήταν: το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού, οι Τοπικές Κοινότητες Κρυσταλλοπηγής και Αγίου Αχιλλείου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γερμανός», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος», ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νομού Φλώρινας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Φλώρινας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φλώρινας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Γερμανού και το «Πνεύμα της Ανακάλυψης (δραστηριότητες στη φύση)».