ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;"> Παπανδρέου: «Δημοψήφισμα το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές» </div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Παπανδρέου: «Δημοψήφισμα το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές»

.

.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: «Δημοψήφισμα το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές»

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Γι' αυτό ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανοίγοντας την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι «το φθινόπωρο θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές» ενώ νωρίτερα προανήγγειλε τη« σύσταση επιτροπής 20 - 25 προσωπικοτήτων από ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας ώστε να προταθούν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα»

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών.  «Εθνικό πρόβλημα το χρέος και τα ελλείμματα» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι...
«είναι καθήκον μας να ομονοούμε στην εθνική προσπάθεια, η διαίρεση δεν βοηθάει»

«Εάν εμείς θέλουμε να φύγουμε από την οικονομική εξάρτηση, πρώτοι εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά για τα λάθη μας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι εμείς δεν τηρήσαμε τις δεσμέυσεις μας ή ότι η συνταγή ήταν λάθος. Υπάρχουν συστημικά προβλήματα. Οι οίκοι αξιολόγησης αποφασίζουν κατά το δοκούν. Η ύπαρξη φορολογικών παραδείσων, οι κερδοσκόποι των παραγώγων. Όλα αυτά μαζί με τα ΜΜΕ που δημιουργούν πανικό στην κοινωνία. Μην αδικούμε εαυτούς», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου

«Χρέος της νέας κυβέρνησης είναι να διεκπεραιώσει την τρέχουσα διαπραγμάτευση».
Από newpost